Ciolacu, despre susţinerea unui independent la prezidenţiale: La următorul Consiliu Naţional vom face procedurile pentru cine doreşte să candideze pentru funcţia de preşedinte. Pâş, pâş, nu pas cu pas!

Preşedintele PSD a fost întrebat despre varianta susţinerii unui independent la alegerile prezidenţiale.
Filip Stan
12 iul. 2024, 16:17
Ciolacu, despre susţinerea unui independent la prezidenţiale: La următorul Consiliu Naţional vom face procedurile pentru cine doreşte să candideze pentru funcţia de preşedinte. Pâş, pâş, nu pas cu pas!
Marcel Ciolacu glumește pe tema unei posibile candidaturi la prezidențiale a lui Mircea Geoană susținută de PSD: „Geoană nu e din afara partidului! E unul dintre cei mai longevivi președinți de partid ai PSD. Partidul va lua o decizie politică!”

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat vineri, despre susţinerea unui independent la prezidenţiale, că la următorul Consiliu Naţional vor face procedurile pentru cine doreşte să candideze pentru funcţia de preşedinte şi că vor face ”pâş, pâş, nu pas cu pas, pentru că acestea sunt procedurile interne ale partidului.

Preşedintele PSD a fost întrebat despre varianta susţinerii unui independent la alegerile prezidenţiale. Marcel Ciolacu a precizat că procedura în interiorul PSD aceasta este, întâi stabileşti Congresul şi alegerea preşedintelui partidului. ”Mie îmi expiră mandatul pe data de 22 august şi noi nu avem în statutul partidului că se prelungeşte mandatul până la un nou Congres, el este delimitat clar pentru 4 ani”, a arătat Marcel Ciolacu.

Preşedintele PSD a anunţat că la următorul Consiliu Naţional vor face procedurile pentru cine doreşte să candideze pentru funcţia de preşedinte. ”Aşa sunt, pâş, pâş, nu pas cu pas. Acestea sunt procedurile interne ale partidului”, a mai afirmat Ciolacu.

Marcel Ciolacu, atacuri în rafală la adresa lui Iohannis: Vi se pare că în 10 ani președintele a fost independent? Apolitic?  Că nu se implica în campaniile electorale față de PNL?

Întrebat dacă la următoarea şedinţă a Consiliului Naţional va propune varianta unui independent pentru prezidenţiale, Ciolacu a spus: ”La următorul CPN vom discuta acest lucru. În acest moment am vorbit despre cum se candidează la Congres, care este procedura, cum ne organizăm, se face la Romexpo, care sunt delegaţii, conforma statutului”.

Despre modificarea statutului, în acest sens, Ciolacu a arătat că acest lucru se poate face numai la Congres. ”De aceea v-am spus că va fi un Consiliu Politic Naţional premergător congresului, cum e şi normal. Singura condiţie este foarte clar, nu mergem că trebuie să ai trei susţineri, de la organizaţii. Nu, organizaţia de bază să îţi dea susţinerea pentru orice candidatură. Acelaşi lucru va fi şi pentru candidatura pentru funcţia de preşedinte al României”, a subliniat Ciolacu.

PSD se reuneşte pe 24 august, în Congres, pentru alegerea noii conduceri a partidului. Ciolacu, despre candidatura la prezidenţiale: Decizia îmi aparţine / Candidatul PSD va câştiga alegerile pentru funcţia de preşedinte

Preşedintele PSD, premierul Marcel Ciolacu, a anunţat vineri, după şedinţa conducerii partidului, că PSD se reuneşte pe 24 august, în Congres, pentru alegerea noii conduceri. Despre candidatura la prezidenţiale, Ciolacu a spus că decizia îi aparţine. Candidatul PSD va câştiga alegerile pentru funcţia de preşedinte, a dat asigurări el.

”S-a stabilit ca pe data de 24 august va fi congresul ordinal al PSD, mai sunt nouă judeţe care nu au avut conferinţe de alegeri şi în următoarea lună, pe 12 august, va exista un calendar ca aceste organizaţii să ţină conferinţele de alegeri interne”, a spus Marcel Ciolacu.
Liderul PSD a mai spus că se va face un calendar şi cu conferinţele judeţene, în această lună, pentru alegerea delegaţilor la Congresul PSD.

Veste bună pentru companiile românești: Guvernul Ciolacu crește sumele alocate susținerii mediului de afaceri

”Am stabilit, ca să nu modificăm statutul în ceea ce priveşte candidaturile, să fie candidaturi tot pe moţiune. O să fie o candidatură asumată a preşedintelui cu lista pentru vicepreşedinţi. Un singur lucru o să modificăm, la începutul Congresului, ca şi procedură legală, o să mărim numărul de vicepreşedinţi, de la 4 vicepreşedinţi pe domenii de activitate, o să fie 8 vicepreşedinţi pe domenii de activitate şi 8 vicepreşedinţi pentru fiecare regiune de dezvoltare a României”, a mai anunţat Marcel Ciolacu.

Preşedintele PSD a arătat că pe 31 august va avea loc întâlnirea cu grupurile parlamentare pentru stabilirea priorităţior legislative în noua sesiune.

Marcel Ciolacu a mai spus că Consiliul Naţional a realizat şi o analiză a alegerilor, pe fiecare judeţ în partide.

Congresul PSD urmează să aibă loc pe 24 august, a stabilit vineri conducerea PSD. Este vorba despre un congres ordinar, în urma finalizării mandatului actualei conduceri a partidului, astfel că urmează să se aleagă o nouă conducere.

Marcel Ciolacu a declarat despre candidatura sa la prezidenţiale că decizia îi aparţine.”Partidul îmi creează o oportunitate, de această dată, decizia îmi aparţine, cum eu, ca părinte, creez oportunităţi fiului meu. Deciziile îi aparţin. Aşa este logic să funcţioneze ceva natural”, a explicat Ciolacu.

El a dat asigurări că PSD va câştiga alegerile prezidenţiale din acest an. ”Candidatul PSD va câştiga alegerile pentru funcţia de preşedinte. După ce facem toate procedurile, veţi afla în acelaşi timp cu colegii mei”, a arătat Ciolacu.

Spynews
TikTokerul Alin s-a întors la mama fiicei sale după despărțirea de Dana Badea. A recunoscut, cu ochii în lacrimi, că a iubit-o mereu pe Sibel: „A fost viața mea, credeți-mă” / VIDEO
Bzi.ro
Fiica Andreei Esca a făcut furori pe plajă! Alexia Eram a venit să se împace cu Mario Fresh
Fanatik.ro
Peștele bun și ieftin care relaxează vasele de sânge. Previne apariția bolilor la inimă și se găsește în orice magazin
Capital.ro
Mașinile interzise din 24 august. S-a decis în România: Interes național
Playtech.ro
ȘOC! Mariana Bitang a AJUNS de nerecunoscut! Doamna gimnasticii românești e SCHIMBATĂ total
DailyBusiness
Deciziile de recalculare ajung săptămâna aceasta. Ministrul Muncii: „S-au majorat 83% din pensii!”
Adevarul
Românii nu au dreptul la o moarte demnă. Medic: Ne trebuie testament medical. Pacient: Dumnezeu ne-a dat viață, Dumnezeu ne-o ia
Spynews
Ema Uta, ținta hackerilor! Fosta iubită a lui Alex Bodi cere ajutor de urgență / FOTO
Spynews
Marina Almășan, primul interviu după problemele pe care le-a avut cu fostul iubit, Georgică Cornu: „Să îmi mai spăl puțin creierul”. Destinația în care a plecat vedeta TVR
Evz.ro
Fost câștigător X Factor, ajuns vedetă, în echipa show-ului
Ego.ro
Nu s-au mai putut abține și și-au dat frâu liber sentimentelor, chiar dacă au fost filmați, la Insula Iubirii FOTO
Prosport.ro
FOTO. Una dintre cele mai frumoase femei din lume și-a provocat fanii cu un selfie interzis
wowbiz.ro
Femeia incendiată de soț în fața copiilor a murit! Fiica ei de 9 ani, în stare gravă la spital
Cancan.ro
Mega bombă în sport! Ana Bărbosu riscă să piardă medalia din nou! Imaginile video care răstoarnă cazul cu Jordan Chiles, detalii șocante
Playsport.ro
L-a ÎNȘELAT pe fostul jucător din naționala României! Prima ei explicație este INCREDIBILĂ
kanald.ro
Cât costă o porție de hamsie pe litoralul Mării Negre, în minivacanța de Sfânta Maria! Prețurile nu sunt deloc mici
Capital.ro
Durere pentru Elena Udrea. Adrian Alexandrov i-a rupt inima în două
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
GALERIE FOTO. Anamaria Prodan, apariție incendiară în costum de baie. Impresara nu are inhibiții la 51 de ani
stirilekanald.ro
Cutremurător! Au murit Dani și Dragoș! Sfârșit crunt pentru băieții de 18 ani
substantial.ro
Sevilia ia măsuri dure împotriva apartamentelor turistice ilegale
MediaFlux
ACCIDENT AVIATIC! 2 AVIOANE s-au BUȘIT în ZBOR
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...