Cât costă o shaorma la Costinești în 2024: „Dacă mai pun 5 lei, cumpăr o găină de banii ăștia”

Românii sunt mari amatori de shaorma. Țara noastră se află pe primul loc în tipul comenzilor de kebab din ultimul an la nivel global, din toate cele 23 de țări în care operează Glovo.
Alina Costache
17 aug. 2024, 10:02
Cât costă o shaorma la Costinești în 2024:
Românii, cei mai mari consumatori de shaorma și kebab

Cât costă o shaorma la Costinești în 2024. Costineștiul a rămas staţiunea tinerilor, dar nu şi a preţurilor mici. De exemplu, mâncarea de la fast-food s-a scumpit destul de mult.

La prânz, aglomeraţia de pe plaje se mută la restaurante. Tinerii au căutat fast food-urile pentru preţurile mici, dar au avut surpriză să dea 30 – 40 de lei pe o şaorma. „Merge bine, sunt mulți turiști și nici cazare nu găsești. Aici coadă.. ehe”, spune Adi, proprietar şaormerie.

Restaurantul de tip „împinge tava” din Eforie Nord atrage zilnic sute de turiști dornici să se bucure de preparatele tradiționale românești, servite rapid și la prețuri rezonabile.

Conform meniului de la acest restaurant cu autoservire de pe litoralul românesc, două ouă ochiuri costă 12 lei. În plin sezon estival, prețul pentru a închiria un singur șezlong a ajuns la 35 de lei pe zi.

Cum au reacţionat oamenii la aceste preţuri? „Dacă mai pun 5 lei cumpăr o găină de banii ăștia”, „Pe bune? unde trăim?”, „Cam puțin, îți dă și farfuria acasă?”, a comentat cineva pe net.

Majoritatea plajelor oferă, pe lângă șezlonguri, și umbrele, baruri și restaurante, ceea ce reprezintă un „magnet” pentru turiști.

România acoperă 69% din comenzile de shaorma și kebap din regiunea Europei de Sud-Est, anul trecut românii comandând aproape 4 milioane de bucăți, potrivit unei analize realizate de Glovo cu ocazia Zilei Internaționale a Kebabului, sărbătorită la nivel global pe 12 iulie.

În topul sortimentelor de kebab comandate de utilizatori se numără shaorma mare de pui, kebab la farfurie mare, shaorma cu carne de curcan și kebab de pui cu brânză. Totodată, în clasamentul celor mai apreciate ingrediente se situează puiul, urmat de curcan, vită, amestec mix și falafel.

Citește și: Legumele care te îngraşă mai mult decât o shaorma „cu de toate” sau o prăjitură delicioasă de ciocolată şi caramel

Mai mult de jumătate de milion dintre comenzile de kebab sunt livrate la farfurie, cu o creștere a cererii cu 17% față de 2022, se menționează într-un comunicat al platformei de comenzi online.

„Minutul de aur s-a înregistrat anul trecut pe 21 noiembrie, la ora 19:14, când s-au livrat peste 30 de comenzi de kebab în toată ţara. De asemenea, ziua în care au fost livrate cele mai multe comenzi din ultimele 12 luni a fost 8 martie, când s-au livrat peste 600 de porţii de kebab pe oră, urmată de 12 ianuarie şi 15 martie. În ceea ce priveşte intervalul orar, vârful comenzilor a fost înregistrat la ora 19:00, utilizatorii preferând kebabul în special pentru masa de seară. Astfel, 35% dintre comenzile din ultimul an au fost livrate în intervalul 18:00 – 21:00, în timp ce 27% dintre comenzi au fost plasate între 12:00 – 15:00”, se arată în comunicat.

Cele mai multe comenzi au fost întregistrate primăvara, iar luna cu cel mai mare apetit pentru kebab fiind ianuarie.

Potrivit aceleiași analize, cele mai multe sortimente de kebab au fost comandate anul trecut în București, Constanța și Timișoara. Printre orașele care au înregistrat anul trecut cea mai mare creștere a cererii de kebab comparativ cu 2022, se numără Lugoj, Sighișoara și Turda.

Citește și: Cele trei ingrediente din SHAORMA cu de toate care sunt o bombă pentru sănătate: „Sosurile sunt cea mai mare problemă”

„Cel mai mare fan al kebabului” este un bucureștean, care anul trecut a efectuat 349 de comenzi, iar cea mai scumpă comandă a fost efectuată de un ploieștean, care a comandat kebab în valoare de 1.600 de lei.

Glovo este una dintre cele mai importante aplicaţii de livrare din mai multe categorii care conectează utilizatorii cu companii şi curieri, oferind servicii la cerere de la restaurante locale, supermarketuri şi magazine. Fondată în 2015 la Barcelona, operează în 23 de ţări din Europa, Asia Centrală şi Africa.

DailyBusiness
Senatul iartă pensionarii și le oferă mai mulți bani! Legea s-a adoptat AZI
Spynews
Doliu în lumea afaceriștilor! S-a stins din viață un celebru om de afaceri. A murit într-un spital din Franța / FOTO 
Bzi.ro
Apariție strălucitoare a Mihaela Rădulescu pe rețele de socializare! Iată cum s-a afişat vedeta
Fanatik.ro
Mâncarea care îți îmbunătățește circulația sângelui și scade riscul de hipertensiune. Te și ajută să te saturi mai repede
Capital.ro
A murit cea mai mare ACTRIȚĂ! Marea doamnă s-a stins chiar azi. Românii, în doliu
Playtech.ro
Doamne, cum arată Andreea Bănică nemachiată și în costum de baie la 46 de ani! Puține vedete au curaj să se afișeze așa
DailyBusiness
Vești excelente! Se dau 55.000 de euro GRATIS de la Guvern
Adevarul
Cu cât s-ar putea majora pensiile de la 1 ianuarie. Simulare de calcul
wowbiz.ro
Scene cumplite în pușcărie, după ce Gabriel de la "Puterea Dragostei" și-a înmormântat soția ucisă în Olanda. Ce se întâmplă cu el în aceste momente?
Spynews
Cine e milionarul care o face acum fericită pe Irisha. Influencerița, prima apariție alături de noul iubit
Spynews
Românii vor plăti o nouă taxă începând de luna viitoare. Va fi afișată direct în factura la energie electrică
Evz.ro
S-a rupt coaliția. Lovitura dată Ciucă l-a năucit pe Ciolacu
Ego.ro
Denise Rifai, imagini de INFARCT! Cum a fost surprinsă după ce a renunțat la hainele office
Prosport.ro
FOTO. Gafă uriașă a uneia dintre cele mai frumoase femei
kanald.ro
Cine este Maria, românca găsită moartă în grădina unei vile din Italia. Ar fi fost ucisă de un adolescent de doar 17 ani
Cancan.ro
Vedeta pe care fanii abia o mai recunosc. Ar fi ajuns așa din cauza fostei sale soții. Cei doi duc o bătălie grea la tribunal pentru custodia fiului lor
Playsport.ro
Aoleu, Antonia dă COD ROȘU! A înnebunit pe toată lumea cu ultima apariție! Cum s-a lăsat pozată după ce a renunțat la sutien
Capital.ro
A explodat bomba despre Klaus Iohannis. S-a aflat ce a făcut președintele României: 18 ani ne-am judecat
StirileBZI
Nu ai voie să înregistrezi cu telefonul! Este infracțiune și se pedepsește cu închisoarea 2 ani!
Prosport.ro
FOTO. Actriță de filme interzise a spus dacă ar petrece o noapte cu Gigi Becali! Cum arată
stirilekanald.ro
"I-a murit creierul" Cel mai monstruos culturist din lume a decedat. Ilia avea 36 de ani și mânca șapte mese pe zi
substantial.ro
Premierul belgian Alexander De Croo critică dur Biserica Catolică pentru abuzuri sexuale
MediaFlux
SUBMARIN NUCLEAR SCUFUNDAT! ALERTĂ la NIVEL MONDIAL! Nu se RECUNOAȘTE NIMIC
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Puterea.ro
Studenţii cresc cu 20% cererea pe piaţa închirierilor de locuinţe şi trag în sus chiriile apartamentelor vechi