Dana Budeanu plimbă ursul pe Instagram şi dă de pământ cu guvernul Cioloş: „Criminalilor!”

Într-o postare pe Instagram Story, Dana Budeanu a pus pe tapet problema urșilor. A aruncat cuvinte grele atât spre guvernul Cioloș, cât și spre ONG-uri.
Filip Stan
12 iul. 2024, 19:46
Dana Budeanu plimbă ursul pe Instagram şi dă de pământ cu guvernul Cioloş:

Dana Budeanu dă de pământ cu guvernul Cioloș în problema urșilor. În perioada noiembrie 2015-ianuarie 2017, timp de 400 de zile, România a avut parte de un guvern tehnocrat, apolitic. Înainte de 2016, Ministerul Mediului aproba anual împuşcarea a 400-450 de exemplare de urși de către asociaţiile de vânătoare, ca mai apoi Guvernul Cioloş să interzică şi vânătoarea cu scopul menţinerii populaţiei de urşi la un nivel acceptabil.

Marcel Ciolacu ia atitudine după tragedia din Bușteni: „Sunt prea mulți urși. Nu poți să rămâi expus în zonele turistice”

Socoteala de acasă nu s-a potrivit însă cu cea din târg. Din momentul interzicerii a crescut numărul atacurilor comise de urşi împotriva animalelor domestice si a oamenilor. Tragedia de acum câteva zile, când o fată de 19 ani a fost pur și simplu sfâșiată de un urs scăpat de sub control, a readus în discuție eșecul major al intervenției guvernului Cioloș.

Dana Budeanu aruncă vorbe grele lui Cioloș și ONG-urilor

Într-o postare pe Instagram Story, Dana Budeanu a pus pe tapet problema urșilor. A aruncat cuvinte grele atât spre guvernul Cioloș, cât și spre ONG-urile care, spune ea, vin cu soluții aberante.

„Guvernul Ciocoloș atât a făcut! Legea pă urși!

Criminalilor!

Dana Budeanu dă de pământ cu guvernul Cioloș

România locul 1 ca densitate a urșilor bruni în lume!!!

După guvernul zero, nu se mai poate vâna decât în niște condiții draconice! O cretinătate făcută de niște neica nimeni adunați de garnizoane de pe străzi și din canalele ratării personale!

O mascaradă cu niște ONG-uri prin soluții aberante (cum să punem coliere la urși să îi urmărim)!

Citește și: Elena Lasconi, declarații după cazul tinerei ucise de urs: „Primul pas pe care îl putem face este să dăm primarului posibilitatea de a da imediat dispoziţie vânătorului să împuşte sau nu ursul”

Nu se ține cont de părerile inginerilor silvici!!!”, a scris Dana Budeanu.

„Asta fac salvatorii de planetă care nu știu ce e aia ecosistem!”
Dana Budeanu a continuat în același stil, reclamând soluțiile aberante ale celor ce nu înțeleg ecosistemul, generându-se astfel situații tragice.

Tanczos Barna: Avem urşi în afara habitatului natural, în zone locuite. Acolo trebuie să avem intervenţia imediată / E imposibil să ajungi la 8.000- 10.000 de urşi, cât sunt acum, la 4.000 / Îi vom vedea în Delta Dunării, nu suntem departe

Fostul ministru Tanczos Barna a declarat, joi, că avem urşi în afara habitatului lor natural, în zonele locuite, iar acolo trebuie să avem intervenţia imediată, fără proceduri complicate, fără telefoane şi aprobări. Senatorul a precizat că e imposibil să ajungi de la 8.000, poate 10.000 de urşi, cât sunt în prezent, la 4.000 de urşi, cât suportă habitatul lor natural, menţionând că aceştia se adaptează la schimbările climatice şi vom ajunge şi la momentul în care îi vom vedea în Delta Dunării.

Fostul ministru al mediului a declarat în emisiunea România Politică de la Prima News că nu va propune alte modificări la proiectul de lege care se află în Parlament şi urmează să intre în dezbaterea Camerei Deputaţilor, luni, privind gestionarea populaţiei de urşi.

”Eu cred că proiectul este suficient de matur, a fost dezbătut în toate comisiile de specialitate, sper să se ajungă la vot şi la o aprobare. Subliniez încă o dată că proiectul de lege în sine, sau o lege prin care se reintroduce vânătoarea nu este o soluţie magică. Nu este o soluţie care rezolvă toate problemele”, a arătat Tanczos Barna. Senatorul a afirmat că ”avem urşi în afara habitatului lor natural, vin urşii în zonele locuite. Acolo trebuie să avem intervenţia imediată, fără proceduri complicate, fără telefoane, fără aprobări, acel comitet pentru intervenţie să decidă la faţa locului ce trebuie să facă în cazul acelui urs, dacă este agresiv, dacă poate fi relocat”.

Senatorul UDMR a mai arătat că avem şi problema urşilor care atacă fermele agricole şi culturile.

”Acolo trebuie să avem garduri electrice, şi de asta avem fonduri şi finanţare pentru fermieri, să reducem numărul de conflicte şi să reducem pagubele”, a mai afirmat Tanczos Barna. El a menţionat că ”pentru gestionarea populaţiei, per ansamblu, este nevoie de o intervenţie prin vânătoare, dar pentru celelalte probleme, trebuie să găsim alte soluţii”.

”Pachetul complex pe care l-am lăsat în minister şi care a început să fie implementat trebuie dus mai departe, şi în perioade în care nu există presiune publică, şi în perioadele în care nu sunt articole despre povestea cu urşii. Acel pachet de măsuri trebuie dus mai departe”, a completat Tanczos Barna.

”Este vorba despre o intervenţie a omului într-o populaţie de animal sălbatic, ursul brun, care este în vârful lanţului trofic, ştie toate lumea că nu există alt duşman decât omul şi omul este responsabil pentru controlul şi managementul acestei populaţii. Vedem cum se dubleaza, se triplează numărul judeţelor unde se raportează pagube, se dublează, se triplează numărul apelurilor la 112”, a spus Tanczos Barna, precizând că a apărut şi fenomenul migraţiei acestor urşi în zone unde nu a văzut de când e lumea urşi.

El a arătat că ”vom vedea urşi în Delta Dunării, nu suntem departe de acord moment”.  ”Ursul este foarte abil să se adapteze, se adaptează la schimbările climatice, la noile condiţii, nu mai hibernează cum se ştia, nu există acel somn de iarnă, nu mai avem zăpezile acelea de un metru şi populaţia de urşi se plimbă nestingherită şi în timpul iernii. Lucrurile se schimbă şi trebuie să avem curajul să intervenim pe baze ştiinţifice, în această populaţie”, a ţinut să precizeze Tanczos Barna, arătând că aceste lucruri au fost propuse în proiectul UDMR.

Fostul ministru a declarat că a văzut dezbateri în spaţiul public, cum putem ajunge la 4.000 de urşi, pentru că atât poate să ducă habitatul lor natural din România. ”

”Eu cred că nu o să mai ajungem niciodată la 4.000. E practic imposibil să ajungi de la 8.000 şi ceva, poate 10.000 de urşi din România, să ajungi la o populaţie de 4.000. Cel mai important lucru este ca în zonele cu atacuri multe şi cu pagube multe să existe extrageri de exemplare şi să se intervină în populaţia de usr brun, după care specialiştii să dea soluţii şi pentru zonele unde urşii îşi găsesc habitate noi, în zonele de şes, de deal, unde până acum nu a existat această specie”. a mai spus Tanczos Barna.

Fostul ministru a arătat că am pierdut cel puţin 5 ani, din 2016 până în 2021 când nu a existat intervenţie, şi unde au fost, s-a făcut doar post factum.

DailyBusiness
ANPC continuă controalele! Este ILEGAL!
Spynews
Breaking news! Alina Petre a obținut un ordin de protecție pentru 5 zile împotriva celui de care s-a despărțit, dar care îi este încă soț. Vedeta se teme pentru viața ei
Bzi.ro
Dan Diaconescu aruncă bomba! „Silviu Prigoană a fost ucis?!“
Fanatik.ro
Țara surprinzătoare care a intrat pe lista agențiilor de turism din România. Un sejur de 7 zile, all-inclusive, costă 1000 de euro, e un paradis exotic recomandat celor care vor să facă plajă
Capital.ro
Informația dimineții despre Corina Chiriac. Ce s-a întâmplat cu marea artistă a României
Playtech.ro
Orașul din România acoperit de zăpadă la mijloc de noiembrie. Ninge fără oprire de....
DailyBusiness
Guvernul a promis! Strategia națională 2025-2035 ar elimina complet sărăcia energetică!
Adevarul
Un plan secret al Rusiei prevede dizolvarea Ucrainei și redefinirea ordinii mondiale
wowbiz.ro
Andreea Nechita, fiica unui cunoscut dezvoltator imobiliar din Iași, a murit subit la doar 22 de ani! Tânăra a fost găsită fără suflare în locuința familiei sale. Cei care au cunoscut-o sunt în stare de șoc
Spynews
Bianca Drăgușanu, primele declarații după ce poliția a fost chemată la domiciliul lui Gabi Bădălău. Vedeta a spus ce s-a întâmplat, de fapt, între ea și iubitul ei
Spynews
Fostul iubit al Adrianei Bahmuțeanu spune că vedeta este amenințată. Declarațiile făcute de George Restivan la mai bine de o săptămână de la moartea lui Silviu Prigoană 
Evz.ro
Ultima romanță din Bucureştiul boem. Românii încă plâng în hohote când o ascultă. Video
Ego.ro
Ce făcea Mihaela, partenera lui Silviu Prigoană, în timp ce el se stingea din viață
Prosport.ro
FOTO. Vedeta din filmele pentru adulți s-a cuplat cu un milionar controversat din fotbal
kanald.ro
Ninsorile au făcut ravagii în România! În ce județe sunt blocate șoselele și căile ferate
Cancan.ro
Ce a putut să pățească Gabriela Lucuțar la înmormântarea unui adolescent de 16 ani: 'S-a oprit slujba! Așa ceva n-am văzut niciodată'
Playsport.ro
Aoleu, Antonia dă COD ROȘU! A înnebunit pe toată lumea cu ultima apariție! Cum s-a lăsat pozată după ce a renunțat la sutien
Capital.ro
UE a dat ordin. Devine interzis inclusiv în România din ianuarie 2025. Cetățenii vor fi obligați
StirileBZI
Cu cât vor creşte pensiile de la 1 ianuarie 2025: Ce anunţ a făcut Simona Bucura-Oprescu
Prosport.ro
FOTO. Jaqueline Cristian, imagini fabuloase în costum de baie
stirilekanald.ro
De ce s-a spânzurat Iasmina la 14 ani. Vărul fetei a dezvăluit: "A fost pedepsită". Condusă pe ultimul drum cu melodii de jale
substantial.ro
Proprietarii de cafenele contestă TVA-ul majorat pentru cafea și ceai în instanță
MediaFlux
Putin se RĂZBUNĂ! RACHETA rușilor care a SPERIAT țările NATO
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Puterea.ro
Ciolacu a descoperit secretele covrigilor de Buzău: din a câta încercare i-a ieșit?