Lacrimi la Hollywood! Actrița Shannen Doherty a murit, după o luptă cu cancerul de aproape un deceniu

Shannen Doherty a murit la doar 53 de ani, după o luptă lungă cu cancerul. Vestea tragică a fost confirmată de familia ei.
Filip Stan
14 iul. 2024, 17:38
Lacrimi la Hollywood! Actrița Shannen Doherty a murit, după o luptă cu cancerul de aproape un deceniu
Lacrimi la Hollywood! Actrița Shannen Doherty a murit, după o luptă cu cancerul de aproape un deceniu

Shannen Doherty a murit, actrița care a interpretat-o pe Brenda în serialul „Beverly Hills, 90210”. Vedeta de la Hollywood s-a stins după o lungă luptă cu mai multe tipuri de cancer.

Citește și: Ea e Sophie, tânăra de 27 de ani diagnosticată a doua oară cu cancer, la doar câteva săptămâni de la nuntă. „Nu pot face treburile casnice fără să obosesc”

Lacrimi la Hollywood! Actrița Shannen Doherty a murit

Vestea tragică, dar la care apropiații se așteptau în ultima perioadă, a fost confirmată de familia actriței prin intermediul publicistului acesteia.

„Cu inima grea confirm decesul actriței Shannen Doherty. Sâmbătă, 13 iulie, a pierdut bătălia cu cancerul, după mulți ani în care s-a luptat cu boala. Fiică devotată, soră, mătușă și prietenă, ea a fost înconjurată de toți ce dragi, precum și de câinele ei, Bowie. Familia ei cere să-i fie respectată intimitatea pentru a-și putea duce doliul în pace”, a transmis publicistul actriței, pentru People.

La începutul anului 2024, Shannen dezvăluia că boala parșivă i s-a extins și la oase și că a fost operată pentru extirparea unei tumori la creier. Cu puțin timp înainte de operație a aflat cu stupoare că soțul ei, cu care era împreună de 14 ani, avea o amantă de doi ani, ceea ce a amplificat cu mult suferința.

„Nu mi-e frică de moarte pentru că știu unde merg, oamenii pe care o să-i văd….Nu vreau să mor. Asta-i diferența. Nu mi-e teamă de moarte, doar că nu vreau să mor… niciodată. Pentru că nu am terminat cu viața. Nu am terminat de iubit. Nu am terminat de creat. Nu am terminat cu speranța de a schimba lucrurile în bine. Pur și simplu nu am terminat încă”, a mărturisit actrița din „BH 90210”, în discuția cu reporterii People.

Shannen Doherty a fost prima dată diagnosticată cu cancer mamar în 2015. După o dublă mastectomie, chimioterapie și radioterapie, în 2017 anunța că maladia a intrat în remisie. Trei ani mai târziu, însă, la începutul lui 2020, a făcut public că boala s-a întors și că s-a răspândit. Diagnosticul primit cu câteva luni înainte de a face anunțul public a șocat-o chiar și pe ea, anume cancer în stadiul 4.

În vara anului 2023, Doherty a distribuit un videoclip în care apărea pe patul de spital înainte de îndepărtarea unei tumori pe creier, descoperite în timpul unor analize pentru boala de care deja suferea. Totuși, ea nu a vrut să renunțe la viață și a trăit cu speranță până în ultima clipă.

„Ceea ce îmi place să spun tuturor, inclusiv mie însămi, este despre a trece de doi, trei, patru, cinci ani, pentru că în acest timp va apărea un nou protocol medical, un nou studiu clinic. Mereu apare ceva, trebuie doar să ajungi până la acel punct”, a afirmat vedeta.

Shannen Doherty, diagnosticată cu cancer în stadiu terminal, a vorbit recent despre pregătirile pentru a părăsi această lume. Ea a început încă de acum aproximativ două luni să își vândă și să doneze din lucruri, unul dintre motive fiind și acela de a o ajuta pe mama sa, Rosa, cu cheștuielile de înmormântare dar și cu tranziția dureroasă cauzată de trecerea sa în neființă.

„Prioritatea mea este mama la momentul acesta. Știu că îi va fi greu dacă eu voi muri înaintea ei. Sunt conștientă că îi va fi foarte greu, așa că mi-am dorit să fac alte lucruri mai simple pentru ea. Nu-mi doresc să aibă multe de care să se ocupe. Nu vreau să aibă patru unități de depozitare pline de mobilă”, spunea Shannen în cadrul podcastului „Let’s Be Clear”.

În ultima perioadă, Doherty a petrecut mai mult timp cu mama ei în călătorii și a purtat discuții de suflet cu cei pe care-i iubea.

Citește și: Mihai Leu a părăsit spitalul după ce cancerul a recidivat. Transformare uluitoare a campionului, primele imagini

Spynews
Dacă stai la bloc, trebuie să știi că nu mai plătești această taxă
Bzi.ro
Cum să scapi nevătămat după o întâlnire cu ursul. Ce greșeli fac turiștii de la noi care merg în drumeții
Fanatik.ro
El e românul din Teleorman care și-a transformat curtea într-un paradis exotic. Are bananieri, dar și palmieri, iar locul arată incredibil
Capital.ro
Ungaria, OUT?! Decizia istorică se pregăteşte acum în Europa: Acţiuni reale
Playtech.ro
Legea e clară. Ce nu este obligată asociația de proprietari să facă, chiar dacă locatarii cer acest lucru UTILE
DailyBusiness
Lovitură cruntă! Facturile vor ajunge la sume colosale
Adevarul
Marea provocare a noii magistrale de mare viteză. Cum s-a lucrat la tunelurile feroviare de pe valea Mureșului VIDEO
Spynews
3 trucuri prin care să te răcorești pe timp de caniculă, fără aer condiționat. Puțini oameni știu că aceste sfaturi chiar funcționează
Spynews
Natura se dezlănțuie! Pe lângă codul roșu de caniculă, meteorologii anunță furtuni puternice cu grindină. Care sunt zonele vizate | FOTO
Evz.ro
Produse periculoase, retrase dintr-un supermarket cunoscut. Clienții, îndemnați să le returneze
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. S-a lăsat de bătăi în cușcă pentru a face avere din imaginile cu ea dezbrăcată
wowbiz.ro
„Am împins-o în râpă ca să mă salvez” Atitudinea șocantă a tânărului cu care Diana Maria era în pădure în ziua în care a fost sfâșiată de urs. Declarațiile lui au scandalizat pe toată lumea
Cancan.ro
Cât a plătit Elena, soția lui Ianis Hagi, pentru rochia de mireasă? Preţ ameţitor pentru ţinuta făcută din dantelă 3D
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Alertă de vreme severă în România. Lista județelor afectate de Cod roșu de caniculă și furtuni violente
Capital.ro
Proprietarii de locuințe vor plăti ÎN PLUS. Obligația e trecută direct în lege
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Ce a făcut Luminița Becali la nunta lui Ianis Hagi în timp ce Gigi Becali a dansat în genunchi și a „evaporat” 30.000 de euro pe dedicațiile lăutarilor
stirilekanald.ro
Secretul care îți aduce prețuri mai mici la facturi, dezvăluit Ministrul Energiei! Nu trebuie să faci asta sub nicio formă între orele 18:00 și 21:00
substantial.ro
63 de eurodeputați cer UE să deposedeze Ungaria de drepturile de vot
MediaFlux
UCRAINA ATACĂ RUSIA! NATO și-a dat ACORDUL
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'