Prima apariţie publică a lui Donald Trump după tentativa de asasinat, chiar în ziua în care a devenit oficial candidatul republican la preşedinţia SUA

Donald Trump a devenit oficial candidatul republican la preşedinţia SUA după ce a primit voturile unui număr suficient de delegaţi la Convenţia Naţională Republicană, desfăşurată în Milwaukee.
Mircea Filipescu
16 iul. 2024, 08:45
Prima apariţie publică a lui Donald Trump după tentativa de asasinat, chiar în ziua în care a devenit oficial candidatul republican la preşedinţia SUA

Donald Trump a intrat în convenţia republicană în aplauzele publicului, fiind prima apariţie publică la un eveniment public major de la tentativa de asasinat de sâmbătă de la un miting politic. Un bandaj este vizibil pe urechea dreaptă. În sală s-a strigat „Luptă! Luptă! Luptă!” în timp ce republicanii ridicau pumnii în aer.

Trump îl va înfrunta pe preşedintele democrat Joe Biden în alegerile din 5 noiembrie. Acesta a anunţat că l-a ales pe senatorul american J.D. Vance pentru funcţia de vicepreşedinte.

Anunţul a fost făcut cu mult entuziasm chiar de republican, pe reţeaua sa de socializare – Truth Social. „În calitate de vicepreședinte, J.D. va continua să lupte pentru Constituția noastră, să fie alături de trupele noastre și va face tot posibilul pentru a mă ajuta să fac AMERICA DIN NOU MARE”, a precizat fostul președinte.

Convenţia de patru zile s-a deschis la Milwaukee, la două zile după ce Trump a supravieţuit unei tentative de asasinat în Pennsylvania şi la câteva ore după ce a obţinut o victorie juridică majoră când un judecător federal a respins una dintre urmăririle penale ale lui Trump.

Este prima dată când apare la un eveniment public major de la tentativa de asasinat de sâmbătă de la un miting politic. Mulţimea scandează USA, USA. Când Trump a urcat scările către secţiunea VIP, prima mână pe care a strâns-o când a ajuns în lojă a fost cea a lui Tucker Carlson – un semn al importanţei personajului media de dreapta în orbita lui Trump.

Bandajul de pe urechea lui Trump a fost imposibil de trecut cu vederea în timp ce acesta îşi ocupa locul alături de JD Vance.

„După o lungă deliberare și având în vedere talentele extraordinare ale multor alții, am decis că persoana cea mai potrivită pentru a-și asuma funcția de vicepreședinte al Statelor Unite este senatorul J.D. Vance al Marelui Stat Ohio”, a transmis Donald Trump.

Citeşte şi: Benjamin Netanyahu și Joe Biden se vor întâlni la Casa Albă. Ce vor discuta cei doi lideri

Cu multe aplauze şi urale, aşa a fost întâmpinat şi J.D în cadrul Convenţiei Republicane din Milwaukee.

„J.D este întruchiparea vie a visului american. Provine dintr-un mediu modest și, chiar dacă viața l-a purtat în locuri pe care nu și le-ar fi imaginat niciodată, nu a uitat niciodată de unde a venit. Valorile din Ohio sunt în sângele lui”, a declarat Jon Husted, viceguvernator Ohio.

Însă, o reacţie mai puţin entuziasmată a venit din partea lui Joe Biden: „Este clona lui Trump. Nu văd nicio diferență”.

„Alegerea lui Vance ca partener de cursă nu se traduce neapărat printr-un avantaj pentru Trump în alegeri. Ohio este considerat acum un stat deținut de republicani. Vance a fost un susținător loial al fostului președinte și a fost considerat unul dintre cei mai importanți apărători ai săi în Senat”, a comentat Meg Kinnard, de la Associated Press.

„Trebuie să fiu sincer, nu-mi pasă ce se întâmplă cu Ucraina într-un fel sau altul. Este în interesul Americii să recunoască faptul că Ucraina va trebui să cedeze unele teritorii rușilor și trebuie să punem capăt acestui război”, a fost de părere Vance.

Vance însă nu l-a susţinut dintotdeauna pe Trump. În 2016 conducea o grupare împotriva acestuia. În cele din urmă însă, a simpatizat cu fostul președinte – i-a lăudat mandatul și chiar și-a cerut scuze pentru atacurile la adresa sa într-un interviu în 2021.

Citeşte şi: Melania Trump, primul mesaj transmis după tentativa de asasinat asupra lui Donald Trump: „Un monstru a încercat să îl spulbere”

Spynews
Nuntă după nuntă pentru Adrian Minune! După Adriana Simionescu, încă o cununie religioasă are loc în familia lăutarului iubit de toată lumea
Bzi.ro
Cum să scapi nevătămat după o întâlnire cu ursul. Ce greșeli fac turiștii de la noi care merg în drumeții
Fanatik.ro
De ce e bine să încălzești cana înainte să pui cafeaua în ea. Trucul pe care oricine trebuie să îl cunoască
Capital.ro
Cutremur total în Europa. Ungurii au dat cărțile pe față: Va crește radical
Playtech.ro
Cea mai neobișnuită atracție turistică din România. Intri într-o lume fantastică, chiar pe tărâmul vrăjitoarelor
DailyBusiness
Lovitură cruntă! Facturile vor ajunge la sume colosale
Adevarul
Marea provocare a noii magistrale de mare viteză. Cum s-a lucrat la tunelurile feroviare de pe valea Mureșului VIDEO
Spynews
Natura se dezlănțuie! Pe lângă codul roșu de caniculă, meteorologii anunță furtuni puternice cu grindină. Care sunt zonele vizate | FOTO
Spynews
Bianca Drăgușanu, întâlnire de taină cu Gabi Bădălău! Au fost tare apropiați / Video
Evz.ro
Ce tarif are Adriana Antoni. Solista, una dintre cele mai cerute voci
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
Mireasa lui Ianis Hagi a luat microfonul de la Pavel Bartoș și a descris în 7 cuvinte ce înseamnă pentru ea nunta cu fiul lui Gică Hagi!
wowbiz.ro
„Am împins-o în râpă ca să mă salvez” Atitudinea șocantă a tânărului cu care Diana Maria era în pădure în ziua în care a fost sfâșiată de urs. Declarațiile lui au scandalizat pe toată lumea
Cancan.ro
Meteorologii Accuweather anunță că vine furtuna electrică în România. Pe ce dată exactă se întâmplă în București și în celelalte orașe
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Apar noi burse pentru elevii olimpici: Care sunt criteriile de acordare a burselor de merit și ce valoare au
Capital.ro
Mașini interzise peste tot în România. Decizia a intrat deja în vigoare azi, la ora 11:00
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. S-a lăsat de bătăi în cușcă pentru a face avere din imaginile cu ea dezbrăcată
stirilekanald.ro
Trump, lovit de Secret Service: Agenții m-au lovit atât de tare încât...
substantial.ro
Atenţionare meteo de cod galben de vijelii şi averse torenţiale, în contextul caniculei generalizate
MediaFlux
Cât va fi PENSIA din SEPTEMBRIE! SIMONA BUCURA OPRESCU a ANUNȚAT EXACT
Shtiu.ro
Cum e mai bine să procedăm în zile caniculare? Ținem geamul închis sau deschis?