Ucraina: Biroul de Securitate Economică (BES) deschide dosar penal împotriva fabricii de tutun Vynnyky pentru agresiune asupra forțelor de ordine

Biroul de Securitate Economică (BES) a inițiat un dosar penal ca urmare a agresiunilor suferite de reprezentanții autorităților care desfășurau acțiuni de investigație la Fabrica de Tutun Vynnyky din regiunea Lviv, potrivit serviciului său de presă.
Alina Costache
17 iul. 2024, 12:53
Ucraina: Biroul de Securitate Economică (BES) deschide dosar penal împotriva fabricii de tutun Vynnyky pentru agresiune asupra forțelor de ordine

„În timpul investigațiilor desfășurate de detectivii Biroului de Securitate Economică la sediul fabricii de tutun din Vynnyky, regiunea Lviv, un grup de persoane neidentificate i-a obstrucționat agresiv pe ofițerii de poliție în timp ce aceștia își îndeplineau atribuțiile oficiale”, a declarat BES pe cananlul său de Telegram.

Conform afirmațiilor BES, aproximativ 50 de bărbați de constituție atletică, împreună cu reprezentanți ai fabricii, i-au expulzat în mod agresiv pe polițiști și pe ofițerii BES din incinta fabricii și i-au împiedicat să percheziționeze clădirea. Simultan, anumite persoane au scos ilegal produse din zona de percheziție și le-au încărcat într-o mașină. De asemenea, au încercat să ia produse din tutun care fuseseră deja confiscate prin protocolul de inspecție.

Cererea ofițerilor de patrulare de a înceta acțiunile ilegale a fost ignorată, iar vehiculul lor de serviciu a fost blocat. Ulterior, persoane neidentificate au început să sară pe mașină și să se angajeze în alte acțiuni huliganice, folosind forța împotriva ofițerilor de ordine. Doi ofițeri de poliție au fost răniți și se află în prezent la spital, potrivit raportului.

A fost deschis un dosar penal în baza articolului 345 din Codul penal al Ucrainei. Ancheta preliminară este în derulare.

BES a declarat că acțiunile de investigație din fabrică se desfășoară conform legii, în cadrul unei hotărâri judecătorești și cu respectarea cerințelor Codului de procedură penală al Ucrainei.

În prezent, potrivit BES, reprezentanții fabricii și alte persoane continuă să obstrucționeze ofițerii de poliție care desfășoară acțiuni de investigație și ignoră ordinul judecătorului privind percheziția depozitului și a spațiilor de producție.

Serviciul de presă al Fabricii de Tutun Vynnyky a emis, la rândul său, un comunicat referitor la blocarea ilegală a fabricii de către agențiile de aplicare a legii timp de peste 60 de zile, fără nicio explicație.

Potrivit comunicatului, fabrica continuă să funcționeze și a plătit peste 1 miliard UAH în taxe pentru lunile mai și iunie. Aproximativ 170 de angajați mută manual produse conforme cu legea, le încarcă în mijloacele de transport, în timp ce BES le confiscă. Fabrica a câștigat un proces de revendicare a 20.000 de cutii de produse, pe care le-a și vândut deja.

„Fabrica de tutun Vynnyky nu poate interpreta situația decât ca o comandă fabricată împotriva fabricii de către un om de afaceri binecunoscut în piață, cu domiciliul în Odesa, foarte apropiat de antreprenorul rus Igor Kesaev. Activitățile acestuia au legătură cu o companie de tutun recent înființată în regiunea Lviv cu capital străin, care continuă să opereze activ în Rusia”, a declarant un reprezentant al fabricii.

Președintele Comisiei parlamentare pentru finanțe, politică fiscală și vamală, Danylo Hetmantsev, a anunțat pe Telegram că, în următoarele săptămâni, comisia va audia un raport al agențiilor de aplicare a legii care desfășoară acțiuni de investigație în industria tutunului.

„Cea mai bună dovadă a eficienței BES în ce privește abordarea pieței ilegale a tutunului este numărul mare de atacuri din mass-media comise de producătorii de tutun „cinstiți și transparenți” care suferă din cauza aplicării arbitrare a legii”, a scris el, adăugând că susține cererea fabricii de a i se aduce acuzații.

Spynews
Marina își trăia zilele cu spaimă, chiar înainte să fie omorâtă. Ce au descoperit autoritățile despre crima care a tulburat liniștea din Brăila
Bzi.ro
Incident cumplit la nunta lui Ianis Hagi! A fost chemată ambulanța
Fanatik.ro
Filmul de pe Netflix care rupe topul în România și e foarte apreciat în întreaga lume. Leonardo DiCaprio are un rol fenomenal în el
Capital.ro
Niculina Stoican este în doliu: E primul răsărit fără matale MĂICUȚĂ
Playtech.ro
A MURIT unul dintre cei mai mari SPORTIVI ai României! Dumnezeu să-l ierte!!
DailyBusiness
BNR dă vestea cea mare pentru românii care au împrumut la bancă!
Adevarul
EXCLUSIV Românca martoră la tentativa de asasinat a lui Trump: „Inițial am crezut că cineva trage în mulțime”
Spynews
”L-am ucis și l-am băgat în troler”. Declarația tulburătoare a criminalului care l-a omorât pe bărbatul găsit fără suflare în geamantan. Cum și-a explicat gestul
Spynews
Decizie dură luată de Oana Roman față de Marius Elisei! I-a deschis proces penal! Vedeta s-a săturat să aștepte ca el să fie tată pentru fiica lui! Exclusiv
Evz.ro
Soția lui Kanye West poate face închisoare. Acuzații rușinoase pentru Bianca Censori
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Cum au apărut soția și fiica lui Adrian Ilie la nunta lui Ianis Hagi!
wowbiz.ro
Gigi Becali, implicat într-un accident rutier! Ce se întâmplă în aceste momente cu patronul FCSB?
Cancan.ro
BREAKING | Bogdan Cristoiu a murit încercând să salveze un tânăr de la înec 😢 -
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Motivul pentru care dentista găsită moartă în propriul cabinet din Brăila voia să-și cumpere un pistol. Femeia în vârstă de 41 de ani ar fi primit mai multe amenințări cu moartea
Capital.ro
România, o mare forță a lumii. Giganții planetei bat la ușa noastră: Un foarte mare plus
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
stirilekanald.ro
Ea e medicul stomatolog găsită mort în cabinetul din Brăila. Soțul a făcut descoperirea macabră
substantial.ro
Europarlamentarii sancționează gestul premierului ungar Viktor Orban pentru vizita la Moscova
MediaFlux
ÎNCĂ o TENTATIVĂ de ASASINAT pentru TRUMP! A FOST UCIS pe LOC
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'