Roșiile sunt la mare căutare în această perioadă datorită gustului, a savorii și a ușurinței integrării în tot felul de mâncăruri. Acestea cresc în climate temperate și pot ajunge la o înălțime de trei metri, făcând parte dintr-o plantă cățărătoare. În întreaga lume, există aproximativ 4.000 de soiuri de roșii. Acestea sunt ușor de cultivat având nevoie în cea mai mare parte de lumină. Cu toate că majoritatea au culoarea roșie, trebuie să știi că există și soiuri negre, maro, mov, portocalii, roz sau verzi. Printre clee mai cunoscute soiuri se numără cele cherry, inimă de bou, beefsteak, galbene, verzi sau negre.
Acestea ajută la o dietă echilibrată, datorită conținutului său de vitamine și alți compuși benefici pentru organism. Pentru că o roșie are peste 90% apă, valoarea sa calorică este foarte scăzută. Printre beneficiile sale se numără faptul că ajută la sănătatea inimii, previn cancerul și îmbunătățesc sănătatea pielii, arată mai multe studii făcute de cercetătorii în domeniu.
Cu siguranță, de fiecare dată când mergi la supermarket sau la piață, nu omiți să cumperi măcar un kilogram de roșii. Acestea sunt bogate în vitamine și nutrienți, sunt extrem de gustoase și ușor de inclus în majoritatea felurilor de mâncare. Totuși, păstrarea acestora poate fi dificilă. Cu siguranță, nu de puține ori, le-ai pus în frigider, iar peste câteva zile ai observat că și-au schimbat culoarea și s-au înmuiat. Pentru asta, de fiecare dată când le achiziționezi, trebuie să fii atent la modul în care arată.
Citește și: Cum deosebim tipurile de roşii din piaţă, cum le alegem pe cele mai gustoase
Mai mult, specialiștii spun că roșiile se păstrează mult mai bine pe blatul din bucătărie, la temperatura camerei, ferite de lumina directă a soarelui, care le coace. De asemenea, este important să nu fie ținute la frigider, pentru că răcirea lor duce la schimbarea gustului. Totodată, ele trebuie ținute departe de banane și avocado, acestea conținând un gaz numit etilenă, care le face să se coacă mai repede.