Anunţ important pentru cei care stau la bloc! Cine sunt locatarii care vor fi scutiți de anumite cheltuieli. Sigur trebuie să știi asta

Vești importante pentru toți românii! Tu știi cine sunt românii care vor fi scutiți de cheltuielile cu liftul? Află în rândurile următoare.
Filip Stan
20 iul. 2024, 11:43
Anunţ important pentru cei care stau la bloc! Cine sunt locatarii care vor fi scutiți de anumite cheltuieli. Sigur trebuie să știi asta

O parte dintre locatarii de la bloc, adică cei care locuiesc în apartamentele de la subsol, parter, mezanin și etajul 1, ar putea fi scutiți de cheltuielile cu liftul, fără a fi necesară decizia asociației!

Te-ar putea interesa și Românii care locuiesc la bloc pot face reclamație împotriva asociației de proprietari, dacă încalcă această regulă

Un proiect legislativ în acest sens, care prevede modificarea Legii nr. 196/2018 privind înființarea, organizarea și funcționarea organizațiilor de proprietari și administrarea condominiilor, a fost inițiat de deputatul PNL de Cluj, Radu Moisin.

Proiectul urmează să fie votat. Cum vor fi afectaţi locatarii

Radu Moisin a declarat, miercuri, la prezentarea raportului de activitate pe primele 6 luni ale anului 2024, că prin propunerea de modificare legislativă se intervine asupra aspectelor ce privesc cheltuielile pentru energia electrică consumată de ascensor, care are ca obiect „exonerarea de la obligația plății persoanelor care locuiesc în apartamentele situate la subsol, demisol, parter, mezanin, precum și la etajul 1 din clădirile fără mezanin”, arată Cluj24.ro.

„Deși Legea nr. 196/2018 prevede posibilitatea scutirii de la plata cheltuielilor mai sus menționate, oportunitatea acestei decizii aparține, exclusiv, adunării generale a asociației de proprietari, scutirea nefiind aplicată automat. Din aceste considerente, intervenția legislativă de modificare a alin. (5) al art. 75 justifică interesul de a exclude o măsură discriminatorie și disproporționată, raportat la responsabilitatea obligației de plată, fiind, în prezent, în situația în care, pentru aceeași situație în fapt, unii coproprietari ai apartamentelor situate la subsol, demisol, parter, mezanin, precum și la etajul 1 din clădirile fără mezanin să li se aplice un regim de plată diferențiat, în funcție de aprecierea subiectivă a adunării generale a asociației de proprietari, neavând un cadru legal de diferențiere și stabilitate transparentă a categoriilor exceptate de la cheltuielile aferente”, a precizat Moisin.

Citește și Noi reguli pentru românii care stau la bloc. Toți locatarii sunt obligați să plătească

Acesta a precizat că proiectul de lege a fost depus în luna iunie, urmează să fie votat, întâi de Senat și speră să fie adoptat de Camera Deputaților, care este cameră decizională, până la sfârșitul acestui an.

Ajutor de 750 de lei de la stat pentru românii care stau la bloc. Ce trebuie să faci pentru a primi banii

Ajutor de 750 de lei de la stat pentru românii care stau la bloc. Ajutorul financiar este destinat categoriilor vulnerabile, incluzând: pensionarii cu vârsta peste 60 de ani, persoanele cu handicap și venituri reduse, persoanele singure care primesc ajutor social, familiile care beneficiază de alocație de susținere, familiile cu o medie de venit lunar de până la 2.000 de lei pe membru, scrie Capital.

Citeşte şi: Sfaturi utile pentru românii care locuiesc la bloc. Cum poți să plătești mai puțin la întreținere

Inițial, termenul pentru utilizarea fondurilor a fost stabilit la 15 aprilie, dar a fost extins până la 31 decembrie 2024, conform OUG 34/2024. Locuitorii trebuie să respecte câteva reguli esențiale pentru a beneficia de acest sprijin: montarea repartitoarelor trebuie realizată de o firmă autorizată, costurile inițiale vor fi acoperite din fonduri proprii, statul va rambursa suma de 750 de lei după finalizarea instalării, până la 27 decembrie 2024.

Nu vor beneficia de acest ajutor financiar locuitorii care nu au domiciliul în România sau persoanele care se află în detenție. Este important ca toți cei eligibili să fie la curent cu aceste condiții pentru a se asigura că pot accesa sprijinul oferit de stat.

Pentru a beneficia de ajutorul financiar, locuitorii trebuie să se asigure că se încadrează în categoriile menționate, trebuie să aleagă o firmă autorizată pentru montarea repartitoarelor şi să păstreze toate documentele necesare pentru a primi rambursarea de 750 de lei.

Citeşte şi: Anunţ important pentru cei care stau la ultimul etaj din bloc. Toţi proprietarii de apartamente trebuie să știe paradoxul

Practic, ajutorul de 750 de lei oferit de stat pentru montarea repartitoarelor de căldură este o oportunitate importantă pentru locuitorii de la bloc cu venituri mici. Respectând termenele și condițiile stabilite, aceștia pot beneficia de un sistem eficient de repartizare a costurilor cu energia termică, contribuind astfel la economii semnificative și un consum mai responsabil.

Spynews
Ultima imagine cu Andrei Versace în viață. Cum s-a afișat și ce mesaj controversat a transmis cel căruia i se mai spunea și "Regele” fițelor | FOTO
Bzi.ro
Adina Buzatu, comparată cu Sharon Stone: A făcut furori în costum de baie, la 47 de ani!
Fanatik.ro
Locul din Europa în care se vorbește limba română la fel ca pe teritoriul țării noastre. Este limbă oficială și localnicii o folosesc în fiecare zi
Capital.ro
Vladimir Putin a ordonat retragerea. Umilință pentru Rusia: A însemnat o batjocură
Playtech.ro
Cele mai norocoase zodii în toamna 2024. Vor avea parte de mulți bani și iubire adevărată
DailyBusiness
Numerele la loto care te pot îmbogăți în această seară!
Adevarul
ANALIZĂ. Cât de afectată este imaginea României de scandalul Dianei Șoșoacă în Parlamentul European
Spynews
Declarațiile cutremurătoare ale bărbatului din București care își plimba iubita decedată într-un căruț. Cum ar fi murit, de fapt, femeia: "Am lăsat-o vie..."
Spynews
Moarte suspectă în cartierul bogaților. Andrei Versace a fost găsit fără suflare într-un apartament din blocul milionarilor | VIDEO
Evz.ro
Aerul condiționat și cea mai enervantă problemă. Poate fi rezolvată foarte simplu
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
wowbiz.ro
Gigi Becali, implicat într-un accident rutier! Ce se întâmplă în aceste momente cu patronul FCSB?
Cancan.ro
BREAKING NEWS. Andrei Versace, găsit mort în casă. Poliția a deschis un dosar de moarte suspectă, ultimele detalii
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Ce făcea dentista din Brăila cu pacienții în cabinet? Era singurul cabinet stomatologic fără camere de supraveghere
Capital.ro
Amendă de 500 de lei. Este lege pentru toți șoferii: Trebuie să fie vizibil
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Sorana Cîrstea, apariție incendiară, într-o rochie verde transparentă, care a lăsat la vedere poate prea mult!
stirilekanald.ro
Ireal ce i-a făcut criminalul Marinei Gavril după mai multe lovituri de cuțit
substantial.ro
Rusia Majorează Taxele de Import Pentru Produse Din „Țări Neprietenoase”
MediaFlux
RĂSTURNARE de SITUAȚIE! JOE BIDEN a CONFIRMAT OFICIAL
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'