Mulți români au renunțat să mai cumpere produse de la fast-food, mai ales că multe îți pot pune sănătatea în pericol.
Astfel că, pe lângă faptul că știi ce mănânci atunci când prepari cu mâna ta o anumită mâncare, ai parte și de ceva bănuți în plus, însă riscurile sunt tot mari. Vezi mai jos.
Te-ar putea interesa și Mare atenție! Produs retras de pe rafturi la Kaufland, din cauza suspiciunilor de Salmonella
Majorarea preţurilor la restaurante îi face pe români să găsească soluţii mai economice.
Mulţi au ajuns să cumpere mereu de la fast-food-uri, deşi îşi pun sănătatea în pericol. Micii de la Kaufland Grill, de exemplu, sunt cumpăraţi pe bandă rulantă, dar câţi ştiu ce conţin, de fapt?
Cu doar 25 de lei poţi cumpăra un meniu de 4 mici, o chiflă, muştar şi ketchup, un preţ pe care nu îl mai întâlneşti în alte părţi, și, desigur, produsele sunt lăudate de clienţi, însă ceea ce ei nu ştiu este faptul că nu sunt cele mai sănătoase.
Micii de la Kaufland Grill sunt meniul preferat de clienţi. Deşi au în lista de produse şi ceafa de porc, cârnaţi, pui la rotisor, cartofi prăjiţi şi şniţele de pui, micii sunt pe primul loc la vânzări. Chiar și așa, puţini dintre cei care îi cumpără ştiu ce conţin, de fapt.
Pe lângă carnea tocată şi mirodeniile folosite, aceştia mai au în compoziţie bicarbonat de sodiu, ascorbat de sodiu, acid ascorbic şi nitrat de potasiu.
Mai mult, li se adaugă monoglutamat de sodiu, citrat de sodium, acid citric, lactat de sodiu, procolor, superfrich și izoascorbat de sodiu.
Îndrăgitul produs tradiţional românesc nu a scăpat nici de E-uri, potrivit informaţiilor oferite de ANPC: E120, E232, E262, E300, E301, E316, E325, E330, E331, E500 și E621.
Dincolo de calitatea produselor oferite la restaurantele de tip fast-food, inspectorii de la Protecţia Consumatorilor au găsit multă mizerie în incintele Kaufland Grill. De altfel, uleiul folosit pentru prăjirea alimentelor era expirat, iar produsele erau ţinute în condiţii precare.
„În urma neregulilor constatate de comisarii sătmăreni, operatorul economic a fost sancţionat cu: amendă contravenţională în cuantum de 10.000 lei; oprirea temporară a prestării serviciului, până la remedierea deficienţelor şi retragerea definitivă din reţeaua de alimentaţie publică a produselor care nu respectă condiţiile de păstrare”, se arată în comunicatul transmis de Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor.
Din nefericire, nu este un caz singular, motiv pentru care comisarii de la Protecţia Consumatorului vor face, în perioada următoare, multe alte controale.
Magazinele Selgros sunt răspândite în aproape toată țara. Oamenii care au afaceri mici cumpără marfă de aici. Și persoanele fizice o pot face, iar la raft poate fi găsită o gamă largă de produse, la prețuri accesibile. Tot de aici pot fi cumpărate și o mulțime de mezeluri, dar și carne. Clienții pot opta pentru ele crude și le pot face acasă, ori le pot cumpăra direct gata făcute de la Grill. Și totuși, puțină lume știe ce conțin micii de aici.
Multă lume laudă micii de la Selgros, pentru că au un gust aparte. Prețul lor accesibil e un alt motiv pentru care mulți aleg să îi cumpere, dar puțini citesc eticheta produsului. Aceștia conțin o serie de arome, dar și zahăr. Mai există și alte condimente, care completează rețeta.
Potrivit etichetei de pe ambalaj, o tavă de mici de la Selgros, de 900 de grame, vită – porc, conține apă, sare neiodată, condimente, dar și muștar, zahăr, carbonat de sodiu, arome și dextroză.
Acestea sunt ingredientele care oferă micilor acel gust special adorat de majoritatea românilor.
Micii sunt adorați în general de români, acest preparat diind la mare căutare în rândul turiștilor străini care ajung în România.