Scările Fericirii, un punct de atracție pentru milioane de români. Una dintre străzile din Capitală a devenit mai colorată în perioada pandemiei. „Scările Fericirii”, care sunt, de fapt, Treptele Romniceanu, se află în apropierea Parcului Romniceanu, lângă intersecția străzilor Doctor Lister cu Doctor Romniceanu.
Citește și: Mall-urile din București de unde poți lua produse gratuite. Ofertele care nu te costă nici măcar un leu
Scările Fericirii sunt foarte ușor de reperat, căci se află chiar în cartierul Cotroceni. Având în vedere că sunt la intrare, mulți le consideră poarta de acces către faimosul cartier. Deși au fost descoperite recent de pasionații de fotografie, istoria lor este veche.
Prima atestare a Scărilor Fericirii este din anii ’20, încă de pe vremea când cartierul Cotroceni nu arată deloc ca în prezent. Atunci, abia își făceau apariția primele vile. Deși au trecut ani buni de atunci, scările au rezistat testului timpului.
Construcția este chiar în cornișa Dâmboviței, panta abruptă și ruperea de nivel care marchează geografic albia extinsă a râului, generând „valea” în care se situează cartierul Cotroceni.
Inițial, acestea au fost construite pentru a da un aer parizian Bucureștiului, mai ales că i se spunea Micul Paris. În timp, Scările Fericirii au intrat într-un con de umbră și aproape că nimeni nu și-a mai amintit de ele.
Se pare însă că au existat și persoane care nu au fost deloc încântate de felul în care au fost colorate scările. Locuitorii din cartierul respectiv s-au arătat extrem de nemulțumiți, și chiar au reclamat la Primărie că scările îi ofensează, căci reprezintă simbolul LGBTQ+. Inițial au fost șterse, iar mai apoi, în anul 2020, refăcute. Scara a fost colorată în curcubeu după ce i-a fost reconstituită balustrada.