Mecanici de locomotivă, şef de tren, impiegat de mişcare, depistaţi beți în timpul serviciului

Reprezentanţii Poliţiei Române au anunţat că poliţiştii de la Transporturi au acţionat, în perioada 1 aprilie – 30 iunie, pentru creşterea gradului de siguranţă a circulaţiei feroviare. În urma verificărilor,
Alina Costache
21 iul. 2024, 13:58
Mecanici de locomotivă, şef de tren, impiegat de mişcare, depistaţi beți în timpul serviciului

Mecanici de locomotivă, un şef de tren şi un impiegat de mişcare au fost depistaţi în timp ce se aflau sub influenţa băuturilor alcoolice în timpul serviciului, în urma unei acţiuni a Poliţiei Transporturi în ultimele săptămâni, fiind detectate 11 astfel de cazuri.

”În trimestrul al II-lea din anul 2024, au acţionat poliţişti de la transporturi, lucrători de la A.S.F.R., sprijiniţi de angajaţi feroviari, care au executat 284 de controale şi au efectuat verificări în 174 de unităţi de cale ferată şi 104 trenuri.

Citește și: Tras pe dreapta de Poliţie, un şofer beat din București a coborât din mașină și s-a aruncat în Dâmboviţa

În cadrul activităţilor preventive, au fost verificate cu etilotestul/alcoolscopul 813 persoane cu atribuţii în siguranţa circulaţiei, de către reprezentanţii A.S.F.R. şi au fost verificaţi 160 mecanici de locomotivă. Pe durata acţiunii, poliţiştii au constatat 11 infracţiuni, fiind cercetate 11 persoane, dintre care opt persoane au fost depistate în flagrant delict, toate persoanele fiind conduse la spital, în vederea prelevării probelor biologice de sânge”, au precizat poliţiştii.

Astfel, în localitatea Găeşti din judeţul Dâmboviţa, poliţiştii din cadrul Postului de Poliţie Transporturi Feroviare Titu s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că şeful unui tren de marfă prezenta halenă alcoolică, iar în urma testării a reieşit o valoare de 0,39 mg/l alcool pur în aerul expirat.

De asemenea, tot în localitatea Găeşti poliţiştii au fost anunţaţi telefonic de către impiegatul de mişcare din staţia CF Găeşti, cu privire la faptul că un mecanic de locomotivă al unui tren de marfă nu ar fi respectat semnificaţia semnalului de oprire în zona staţiei CF Găeşti, acesta prezentând modificări de comportament.  Poliţiştii s-au deplasat la faţa locului şi l-au testat pe mecanicul de locomotivă cu aparatul etilotest. În urma testării, a rezultat 0,63 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Totodată, poliţiştii Postului de Poliţie Transporturi Feroviare Ghimeş au fost sesizaţi de către un şef de staţie cu privire la faptul că impiegatul de mişcare a fost depistat în serviciu sub influenţa băuturilor alcoolice, iar în urma unei testări efectuate de către un echipaj de poliţie, rezultatul a indicat 0,26 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Citește și: El este tânărul de doar 25 de ani, omorât pe o stradă din Suceava. Șoferul beat a fugit de la locul tragediei și s-a culcat

Un alt caz a fost descoperit de poliţiştii din cadrul Postului de Poliţie Transporturi Feroviare Târgu Jiu. Ei au fost sesizaţi telefonic de către Dispeceratul Secţiei Regionale de Poliţie Transporturi Craiova cu privire la faptul că o drezină a deraiat între staţiile CF Copăcioasa şi Pojogeni. Poliţiştii au constatat că o drezină a deraiat de pe ambele osii, în dreptul macazului de cale ferată nr. 1.
Drezina în cauză era deservită de un ajutor mecanic şi un mecanic, ambii fiind testaţi cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind de 0,45 mg/l alcool pur în aerul expirat la mecanic şi de 0,00 mg/l alcool pur în aerul expirat la ajutorul de mecanic. Ulterior, drezina a fost repusă pe linie.

De asemenea, poliţiştii Postului de Poliţie Transporturi Satu Mare s-au sesizat din oficiu, cu privire la faptul că în dimineaţa zilei de 22 mai 2024, la ora 06:47, un manevrant vagoane cu atribuţii privind siguranţa circulaţiei feroviare a fost testat cu aparatul etilotest, rezultând 0,30 mg/l alcool pur în aerul expirat.

De asemenea, poliţiştii din cadrul Postului Transporturi Feroviare Roşiori Nord au fost sesizaţi telefonic de către impiegatul de mişcare din cadrul staţiei CF Roşiori Nord cu privire la faptul că organele de control din cadrul Revizoratului Central SC solicită sprijinul poliţiei la biroul de mişcare.

Poliţiştii s-au deplasat la faţa locului, unde un revizor central SC din cadrul Revizoratului General de Siguranţa Circulaţiei le-a transmis că, în urma unui control cu aparatul etilotest, a depistat sub influenţa băuturilor alcoolice un meseriaş de cale cu responsabilităţi în siguranţa circulaţiei. Persoana respectivă a fost testată cu aparatul poliţiştilor din cadrul Poliţiei Municipiului Roşiori de Vede, rezultând 1,11 mg/l în aerul expirat. Ulterior, bărbatul a fost condus la Spitalul Municipal Roşiori de Vede, unde i-au fost recoltate probe biologice, în vederea stabilirii alcoolemiei.

Spynews
ADN-ul principalului suspect a fost găsit pe corpul Marinei, femeia ucisă în Brăila. Bărbatul i-ar fi mințit pe anchetatori
Bzi.ro
Adina Buzatu, comparată cu Sharon Stone: A făcut furori în costum de baie, la 47 de ani!
Fanatik.ro
Horoscop zilnic pentru luni, 22 iulie 2024. Oportunități pentru nativul Fecioară
Capital.ro
ESTE ILEGAL să îți repari propria MAȘINĂ. Se consideră infracțiune
Playtech.ro
Cât de deștept ești în funcție de forma frunții. Mihai Voropchievici: Ei au o inteligenţă sclipitoare
DailyBusiness
Numerele la loto care te pot îmbogăți în această seară!
Adevarul
Omul care l-a făcut pe Ceaușescu președinte. Unul dintre cele mai misterioase personaje din istoria românilor, stalinizatorul României
Spynews
Ilie Pălie și Foca. Ce reprezintă cele două sărbători care vin după Sfântul Ilie
Spynews
”Noi nu suntem criminali”. Mama bărbatului suspectat că a ucis-o pe Marina din Brăila își apără fiul! Femeia spune că cei doi se cunoșteau
Evz.ro
El va fi viitorul președinte. Traian Băsescu știe
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
wowbiz.ro
Andrei Versace a sunat la Ambulanță, înainte să fie găsit mort în casă: "A avut niște..."
Cancan.ro
Andrei Versace, dator la CĂMĂTARI?! Un prieten rupe tăcerea despre sursa de venit a influencerului: „Avea...”
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Dentista din Brăila a fost ucisă în 33 de secunde! Principalul suspect a fost reținut pentru 24 de ore
Capital.ro
A murit cel mai iubit actor. A lăsat un gol imens. Drum lin, maestre!
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Sorana Cîrstea, apariție incendiară, într-o rochie verde transparentă, care a lăsat la vedere poate prea mult!
stirilekanald.ro
Ireal ce i-a făcut criminalul Marinei Gavril după mai multe lovituri de cuțit
substantial.ro
Traian Băsescu despre alegerile prezidențiale: „Lasconi rămâne favorita mea în acest an”
MediaFlux
Cum arăta VILA NUFĂRUL din NEPTUN, unde NICOLAE ȘI ELENA CEAUȘESCU își petreceau verile
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'