Guvernul Ciolacu a urcat avuția netă medie a românilor la 17.000 de euro

Odată cu venirea la guvernare a social democraților, creșterea veniturilor și a nivelului de trai al românilor a înregistrat un avans constant. Astfel că avuția netă a românilor a ajuns în 2024, în premieră, la 84.640 de lei (aproximativ 17.000 de euro). O creștere semnificativă a fost observată și în avuția financiară, care a ajuns la 62.000 de lei pe cap de locuitor, susținută de acumularea investițiilor în fonduri private de pensii, titluri de stat și acțiuni listate.
Alina Costache
22 iul. 2024, 11:59
Guvernul Ciolacu a urcat avuția netă medie a românilor la 17.000 de euro

Datele au fost prezentate recent de Cristian Popa, membru al Consiliului de Administrație al Băncii Naționale a României (BNR) și arată o creștere semnificativă a avuției nete pe cap de locuitor, o evoluție susținută, potrivit documentelor oficiale ale băncii centrale, de politicile economice ale PSD.

Conform analizei realizate pe baza datelor furnizate de Institutul Național de Statistică (INS) și BNR, programele de stimulare a economisirii și investițiilor, plafonarea prețurilor la alimente și energie, creșterea salariilor și a pensiilor, precum și politica fiscală favorabilă pentru micii investitori, au creat un mediu propice pentru creșterea avuției financiare a românilor.

Citește și Guvernul Ciolacu pregătește măsurile pentru iarna 2024-2025. Derogare pentru asigurarea încălzirii localităților

În plus, Guvernul Ciolacu a extins accesul populației la diverse instrumente de investiții, precum emisiunile de obligațiuni Fidelis. Programele de emisiuni de titluri de stat Tezaur și Fidelis au avut un mare succes, încurajând creșterea deținerilor de titluri de stat prin randamente atractive.

Datorită PSD, avuția fiecărui român a ajuns, pe medie, la circa 17.000 de euro

Datele actuale sugerează că fiecare român deține în medie o avuție netă de aproape 17.000 de euro, un indicator important al prosperității naționale.

Este important de menționat că terenurile nu sunt incluse în aceste statistici, ceea ce înseamnă că valoarea totală a avuției populației ar putea fi subestimată. Activele fixe, care includ locuințe, clădiri, construcții civile și produse de proprietate intelectuală, aveau o valoare medie de aproximativ 37.000 de lei pe cap de locuitor la sfârșitul anului trecut.

Guvernul Ciolacu asigură reziliența românilor într-o perioadă de stres economic

Sub guvernarea PSD, Raportul asupra Stabilității Financiare din iunie 2024 al BNR arată că avuția netă a continuat să crească într-un ritm susținut, atingând dublul venitului brut disponibil în trimestrul al patrulea din 2023, ceea ce contribuie la reziliența economică a populației în perioade de stres economic.

Veniturile în creștere au permis românilor să investească mai mult în fonduri de pensii, titluri și acțiuni cotate la Bursă, aceste investiții crescând semnificativ în perioada postpandemică.

Câștigul salarial mediu net a ajuns la 5.217 lei (1.043 euro) în aprilie 2024, iar salariul minim va crește la 3.700 lei din iulie 2024.

PSD a crescut puterea de cumpărare pentru peste 1,8 milioane de salariați și a scos peste o jumătate de milion de români din sărăcie și este partidul care introduce în România salariul minim european, are cei mai mulți primari și președinți de Consilii Județene campioni ai proiectelor cu bani de la Comisia Europeană și a reușit, în actuala guvernare, să ducă absorbția de fonduri europene la peste 97%.

Citește și Marcel Ciolacu, după Comandamentul pentru Energie de la Guvern: ”Problema stocării energiei a devenit vitală. Nu voi accepta blocarea unor proiecte energetice strategice”

Spynews
Prima persoană AUDIATĂ în cazul morții lui Andrei Versace. E un personaj temut în lumea INTERLOPILOR
Bzi.ro
Loredana Groza a făcut furori, în costum de baie! La 54 de ani, vedeta arată senzațional! – FOTO
Fanatik.ro
Pericolul ascuns de pe plaje. Lucrul banal care poate duce la tragedii
Capital.ro
S-au ordonat restricții în România. Decizie în orașe și sate. E permis doar între anumite ore
Playtech.ro
Ce spune Ciprian Marica despre incendiul pornit în incinta academiei sale din Pipera. Fanii nu se așteptau la asta!
DailyBusiness
Armata devine obligatorie în România!
Adevarul
Unul dintre cele mai mari spitale din România în pericol de colaps. Deficitul de personal este de 1.000 de persoane, iar radiologia abia mai funcționează
Spynews
Andrei Versace, bătut cu lopata de un apropiat! Incidentele violente au avut loc după ce “Regele fițelor” i-ar fi furat mașina
Spynews
În ce oraș din întreaga lume e cel mai bine să trăiești. Se află la 500 km de Timișoara, peisajele sunt de vis, iar ahitectura este unică
Evz.ro
S-a dus mult prea devreme. O cunoscută actriță a murit la 51 de ani
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Sorana Cîrstea, apariție incendiară, într-o rochie verde transparentă, care a lăsat la vedere poate prea mult!
wowbiz.ro
Andrei Versace a sunat la Ambulanță, înainte să fie găsit mort în casă: "A avut niște..."
Cancan.ro
LIDL, prima reacție după ce Sânziana Negru și Ștefan Floroaica au aruncat la gunoi produsele lor
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Nuntă cu final tragic! O șoferiță și-a condus mama spre MOARTE, după ce s-a răsturnat într-o râpă.
Capital.ro
Mașinile interzise pe șosele. Ordinul UE pentru cei care alimentează cu motorină. Când devine lege
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Imagini interzise, de la saună, cu Georgina, iubita lui Cristiano Ronaldo! A intrat într-o pereche de colanți și fanii au reacționat instant
stirilekanald.ro
Doctorița, ucisă în 30 de secunde! Filmul complet al crimei din Brăila
substantial.ro
Poliția strânge noi probe în dosarul „antrenorului de genii” acuzat de viol asupra unui minor
MediaFlux
EUROPA se PREGĂTEȘTE de RĂZBOI cu RUSIA! AVERTISMENT de la granița ROMÂNIEI
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!