Ce salariu are o femeie de serviciu la bloc în 2024 faţă de o femeie de serviciu la Lidl. Bonusurile fac diferenţa!

Angajatorii nu oferă peste tot aceleași salarii, în 2024. Situația poate să difere în funcție de oraș, dar și de alte aspecte, cum ar fi tipul imobilului sau programul de lucru.
Filip Stan
22 iul. 2024, 17:48
Ce salariu are o femeie de serviciu la bloc în 2024 faţă de o femeie de serviciu la Lidl. Bonusurile fac diferenţa!

Te-ai întrebat vreodată la ce sumă ajunge salariul primit de o femeie de serviciu la bloc în 2024? Sunt doamnele pe care le întâlnim la primele ore ale zilei, imediat cum ieșim din apartament. Nu fac o muncă simplă, nici plăcută, dar esențială pentru ca locatarii imobilelor să se poată bucura de un mediu civilizat, curat, ordonat.

Dacă te-ai întrebat vreodată cât câștigă o femeie de serviciu la scara de bloc, trebuie să știi că nu este vorba despre un salariu fix peste tot, ci acesta depinde de localitate, precum și de programul de lucru.

Ne-am aștepta ca sumele pe care le primesc pentru munca depusă să nu fie mari, însă realitatea de pe piață este surprinzătoare, ofertele pe care le fac asociațiile de proprietari nu sunt de neglijat.

Nu există bloc în care nu existe servicii de curățenie. De cele mai multe ori, cea care lucrează ca femeie de serviciu este prima persoană cu care locatarii interacționează dimineața, imediat după ce ies din apartamente. Ele sunt cele care se ocupă de cele mai neplăcute, dar importante, sarcini din bloc: scot tomberoanele cu gunoi din ghene, curăță, spală, asigură igienizarea spațiilor comune din imobil.

Nu este o muncă ușoară, nici plăcută și, până recent, nu era nici foarte bine plătită. Multe femei erau angajate la negru, primind doar câteva sute de lei la final de lună. Lucrurile pare că s-au schimbat.

Dacă ne uităm pe anunțurile publicate pe celebrele platforme online dedicate ofertelor de angajare sau de vânzare a diferite obiecte și servicii, vom vedea că ofertele pe care le fac asociațiile de proprietari nu sunt de neglijat.

La ce sumă ajunge salariul primit de o femeie de serviciu la bloc în 2024
Evident, remunerația variază în funcție de mai mulți factori – de la numărul de ore și zile lucrate până la numărul scărilor de care trebuie să se ocupe. Din anunțurile postate în mediul online, vom vedea că salariul primit de o femeie de serviciu la bloc în 2024 este de aproximativ 3.000 de lei.

Care este locul de muncă care te plătește cu 11.000 de lei în mână! Topul celor mai babane salarii din România

„Angajăm personal de curățenie pentru scări de bloc tip rezidențial, program 8 ore, de luni pana vineri, intre orele 06:30-15:00, Sector 1 -Zona de Nord – București”, se precizează într-un anunț postat pe OLX.

Persoana care se va angaja trebuie să dea dovadă de seriozitate, punctualitate și onestitate. Trebuie să aibă spirit de echipă, dar și o atitudine pozitivă. În plus, persoana care va ocupa acest post trebuie să fie organizată și responsabilă.

Un alt angajator, de data aceasta din Constanța, a postat un anunț asemănător. Salariul este aproximativ același, dar există și posibilitatea de a câștiga mai mult.

„URGENT! Firma de curățenie angajăm o femeie de serviciu la scări de bloc pe perioada nedeterminată în Constanța. Salariu motivant plus bonusuri” – această ofertă, valabilă în Constanța, pune la bătaie un salariul cuprins între 2.500 și 3.000 de lei.

Ce salariu câștigă o femeie de serviciu de la Lidl România, în 2024. Ce alte beneficii se acordă

Lidl România este unul dintre cei mai mari angajatori din România, având peste 10.000 de salariați. Firma acută personal pentru curățenie, iar salariul pe care îl dă este considerat de mulți ca fiind unul ofertant. Astfel, mulți români s-au arătat interesați să știe ce salariu câștigă o femeie de serviciu de la Lidl România, în 2024.

Fără îndoială, Lidl este unul dintre cei mai mari angajatori, atât la nivel european, cât și în România. În momentul de față, compania a anunțat că are disponibile 133 de posturi pentru personal de curățenie.

Citește și: Locul de muncă unde primești 740 de lei pe zi, cazare și transport! Nu ai nevoie de studii superioare iar contractul este nedeterminat

Potrivit informațiilor disponibile pe site-ul oficial, compania are nevoie de personal de serviciu, iar salariul și programul este unul atractiv. Compania oferă un salariu de 2.200 de lei brut, pentru un program de patru ore. În plus, angajatul mai primește și tichete de masă, bonuri și sporuri, ceea ce face ca acesta să încaseze în jur de 3.075 lei brut lunar.

Persoanele care aleg varianta cu normă întreagă vor încasa lunar un salariu de 4.400 de lei brut, la care se adaugă tichete de masă, prime, bonusuri și sporuri. Acesta poate ajunge astfel la 6.150 de lei brut.

Un angajat Lidl mai are parte, pe lângă salariul atractiv, și de alte beneficii. Este vorba despre plan personalizat de onboarding, ceea ce înseamnă integrarea noilor angajați, angajații au parte de un mentor dedicat. Aceștia sunt recompensați pentru orele de muncă pe care le lucrează suplimentar, aveți parte de cel puțin un weekend liber pe lună, două zile libere de Crăciun și Paște.

Ca și comparație, un lucrător comercial la McDonald’s poate beneficia de un salariu net de până la 3.200 de lei pentru o normă de 8 ore, acesta incluzând salariul fix, tichete de masă în valoare de 30 de lei pe zi, sporuri și bonusuri. În schimb, salariul unui shaormar începe de la 4.500 de lei și poate ajunge până la 6.000 de lei pentru cei mai experimentați.

Ce responsabilități are un angajat la curățenie de la Lidl
În ceea ce privește anunțurile Lidl cu privire la recrutare menționează se precizează și care sunt responsabilitățile postului de „personal de serviciu”. Astfel, un angajat la curățenie trebuie să facă curat aât în interiorul, cât și în exteriorul magazinului, „cu precădere în grupurile sanitare și parcare, dar și pe sala de vânzare”. Trebuie să strângă ambalajele de carton și foliile aflate pe sala de vânzare și asigurarea nivelului optim al consumabilelor.

În descrierea jobului, compania solicită ca personalul de serviciu să asigure curățenia și igienizarea aparatului de reciclare (RVM) și a incintei în care acesta este plasat, precum și a spațiilor de colectare selectivă.

Lidl are în acest moment disponibile 133 de posturi pentru personal de serviciu, majoritatea cu program de muncă redus, în toată țara. Cele mai multe dintre aceste oferte vizează magazinele Lidl din București. Tocmai de aceea, mulți români s-au arătat interesați să știe ce salariu câștigă o femeie de serviciu de la Lidl România, în 2024.

Ce salariu și ce program are o femeie de serviciu, la un hotel din România. Câștigă mai mult decât un profesor

Din ce în ce mai mulți patroni devin disperați, din cauza crizei forței de muncă. Devine din ce în ce mai greu pentru ei să ofere salarii consistente, deci să impiedice cumva exodul personalului către Europa de vest.

Totuși, în anumite firme, încă se mai găsesc salarii ce pot asigura o viață modestă, dar liniștitoare, cât de cât. De exemplu, o femeie de serviciu poate câștiga mai mult decât un cadru didactic debutant.

La un hotel mediocru din România, o femeie de serviciu poate primi un salariu net de 3.300 de lei pe lună, care poate ajunge după câteva luni la 4.000 de lei pe lună. Programul este de 8 ore pe zi, câte 5 zile pe săptămână.

O astfel de ofertă a publicat pe internet și un antreprenor român, care așteaptă CV-uri din partea unei persoane responsabile, cu vârstă de până la 50 de ani, care să poată lucra în echipă. Foarte important, experiența reprezintă un avantaj.

Angajatorul oferă echipamentul de lucru. Atribuțiile personalului de curățenie vor fi curățarea băilor, schimbarea așternuturilor în camere, înlocuirea obiectelor consumabile, spălarea prosoapelor și a lenjeriilor de pat etc.

În cazul recepționerilor la hotelurile din București, salariile nete pleacă de la 3.000 de lei, la care se adaugă bonurile de masă și decontul pentru transport.

Bineînțeles, aici nu includem suma pe care angajații o primesc „la negru”. Cert este că din cauza sărăciei și a impozitării imense, din ce în ce mai mulți angajatori și salariați se înțeleg pentru a proceda astfel.

Spynews
Prima persoană AUDIATĂ în cazul morții lui Andrei Versace. E un personaj temut în lumea INTERLOPILOR
Bzi.ro
Loredana Groza a făcut furori, în costum de baie! La 54 de ani, vedeta arată senzațional! – FOTO
Fanatik.ro
Zodiile care devin bogate până la finalul lunii iulie. Au parte de măriri de salariu și câștiguri neașteptate
Capital.ro
Noi TESTE pentru șoferii din România. Ce analize sunt obligați să facă
Playtech.ro
Wow! Cum arată Prințul George la 11 ani. E leit tatălui său, William
DailyBusiness
Atenție! Începând de azi se completează formularul 216. Cine e obligat!
Adevarul
Unul dintre cele mai mari spitale din România în pericol de colaps. Deficitul de personal este de 1.000 de persoane, iar radiologia abia mai funcționează
Spynews
Andrei Versace, bătut cu lopata de un apropiat! Incidentele violente au avut loc după ce “Regele fițelor” i-ar fi furat mașina
Spynews
În ce oraș din întreaga lume e cel mai bine să trăiești. Se află la 500 km de Timișoara, peisajele sunt de vis, iar ahitectura este unică
Evz.ro
Filmul care s-a dovedit un eșec colosal. Investițiile au fost colosale
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Sorana Cîrstea, apariție incendiară, într-o rochie verde transparentă, care a lăsat la vedere poate prea mult!
wowbiz.ro
Andrei Versace a sunat la Ambulanță, înainte să fie găsit mort în casă: "A avut niște..."
Cancan.ro
LIDL, prima reacție după ce Sânziana Negru și Ștefan Floroaica au aruncat la gunoi produsele lor
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Motivul pentru care raportul final al necropsiei lui Andrei Versace va fi gata abia peste un an! La ce concluzie au ajuns medicii legiști
Capital.ro
A murit cea mai frumoasă actriță. Marea doamnă s-a stins. Toți o știau din telenovele
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Imagini interzise, de la saună, cu Georgina, iubita lui Cristiano Ronaldo! A intrat într-o pereche de colanți și fanii au reacționat instant
stirilekanald.ro
Doctorița Gavril, ucisă în 30 de secunde! Filmul complet al crimei din Brăila
substantial.ro
Kremlinul evocă retorica neprietenoasă a vicepreședintei SUA Kamala Harris
MediaFlux
Cine va fi VIITORUL PREȘEDINTE al SUA! CUTREMUR la nivel MONDIAL
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!