UPDATE: Purtătorul de cuvânt al Universității din București, Bogdan Oprea, nu consideră ceva nepotrivit, în faptul că Nae a venit îmbrăcat în femeie, la universitate.
„Trăim într-o țară democratică. Domnul n-a venit indecent, expunând lucruri care nu se expun. Există un cod de etică și incluziune, așa cum obligă legea, ce punct de vedere aș putea să formulez? Trăim într-o țară în care oamenii au libertatea să se exprime”, a declarat Oprea, potrivit Adevărul.
Universitatea București nu are ce să-i facă lui Nae, profesorul cu fustă: „Nu poți să dai un regulament care nu respectă legislația națională”
În „codul de incluziune și gen” nu sunt prevăzute norme vestimentare, a mai atenționat purtătorul de cuvânt. Așadar, Nae nu a încălcat nicio lege scrisă, niciun regulament scris. Practic, dacă Universitatea i-ar impune lui Nae să se îmbrace în haine de bărbat, ar încălca respectivul „cod de incluziune, impus de lege”.
„Cu siguranță nu sunt prevederi care să te oblige să te încalți cu pantofi de o culoare sau cu pantaloni nu știu de care. Regulile sunt în limitele legii. Un astfel de regulament ar fi împotriva Constituției. Nu poți să dai un regulament care nu respectă legislația națională”, a adăugat Oprea, potrivit sursei citate.
Un profesor de la Universitatea din Capitală a apărut în fața viitorilor studenți îmbrăcat ca o femeie. Cadrul didactic a surprins pe toată lumea cu ținuta sa, compusă din fustă, poșetă și pălărie de femeie.
Te-ar putea interesa și Marcel Ciolacu, despre căsătoriile între persoanele de același sex: „Nu sunt un om obtuz, am prieteni așa”
Dr. Andrei Nae este lector, profesor de limba engleză și membru în comisia de admitere a Universității București.
Cadrul didactic predă cursul de masterat „Jocurile video şi identitatea culturală” şi cursul opţional „Introducere în studiul jocurilor video ca medii narative”, pe lângă seminare de practica limbii engleze și literatură americană.
Începând din 2019, Nae este directorul proiectului de cercetare „Discurs colonial în jocurile video”, finanţat de UEFISCDI.
Andrei Nae a publicat mai multe studii sub forma de cărţi, capitole şi articole printre care se numără monografia „Immersion, Narrative, and Gender Crisis in Survival Horror Video Games”, publicată de Routledge, în 2021, conform CronicaGăeștului.ro.
Imaginea cu lectorul de la Universitatea București a ajuns virală în online, foarte rapid, iar comentariile au fost livrate de internauți, la foc automat. Unii l-au criticat aspru, în timp ce alții au făcut glume.
Postarea lui Robert Turcescu a atras nenumărate păreri.
„Internați-i la psihiatrie pe nebuni, nu-i mai lăsați să ne strice copiii!”, „Omul, luna asta se identifică ca fiind femeie, luna viitoare va fi non-binar, iar luna cealaltă se va identifica maimuță și va vrea să intre gratis la grădina zoologică să-și vadă verișorii, iar noi trebuie să tolerăm tot ****** ăsta, că așa ni se impune de sus”, „Nesimțit, putea măcar să se epileze”,„Mie mi-a zis mama de mic să am grijă cu limbile!”, „Ferească-ne Dumnezeu! Apără-ne și păzește-te! Doamne ajută!”, sunt doar câteva dintre comentarii.
Andrei Nae ar fi, de fapt, membru al comunității LGBT+.
Și jurnalista Mara Bănică și-a spus și ea părerea, pe Facebook.
Te-ar putea interesa și Reușită pentru comunitatea LGBT. CEDO a respins cererea României de a nu recunoaște cuplurile de același sex
„Că se identifică drept ‘she’, adică ‘ea’, n-am o problemă. Dar bă băiatule, cum să te prezinți în halul ăsta îmbrăcat la studenți? Că mai ești și în comisia de admitere. Plătește, bă, o rochie de bun gust! Zici că ești ultima centuristă întoarsă în timp!”, a notat Mara Bănică.