VIDEO EXCLUSIV România TV a obţinut prima reacţie a suspectului în cazul crimei de la Brăila. Ce spune bărbatul de 39, bănuit că a omorât-o pe doctoriţa Marina Gavril

Reporterul România TV Roxana Ciucă a reușit să vorbească în exclusivitate cu bărbatul de 39 de ani bănuit de uciderea doctoriței Marina Gavril. Acesta susţine că nu există nicio probă împotriva sa, deşi, conform unor surse judiciare, procurorii ar fi găsit urme de ADN ale sale sub unghiile doctoriţei.
Filip Stan
23 iul. 2024, 18:43
VIDEO EXCLUSIV România TV a obţinut prima reacţie a suspectului în cazul crimei de la Brăila. Ce spune bărbatul de 39, bănuit că a omorât-o pe doctoriţa Marina Gavril

Suspectul în cazul crimei din Brăila spune că nu este adevărat nici că s-ar fi schimbat de haine în zona gării din Brăila şi ar fi aruncat hainele pe care le-a purtat în momentul crimei într-un tomberon.

„M-am dus pe unde era trecerea, am luat-o pe jos. Nu e adevarat, nu am aruncat haine la tomberon in gara. M-au verificat peste tot la medicina legala, nu mi-au gasit nimic pe maini, pe corp, pe picioare. Nu au gasit nimic, totul este in regula. La dentist, cand am fost inauntru, m-a verificat, nu au gasit nimic.”, a spus acesta, în dialogul telefonic.

Roxana Ciucă, România TV: Domnule, ați omorât-o pe femeia ast,a că toată presa vorbește?

Maricel Mihai, suspect: -Nu este adevărat, nu este adevărat. Într-adevăr, am zis, am zis că am fost acolo, am recunoscut. Am intrat, mă durea măseaua, dar eu nu am omorât-o. Nu am omorât-o eu.

Roxana Ciucă: V-a pus cineva să intrați peste ea acolo în cabinet?

Maricel Mihai: -Nu, nu, nu. Eu nu am făcut nimic.

Roxana Ciucă: -Nu v-a pus nimeni, nu?

Maricel Mihai: -Nu am făcut nimic.

Roxana Ciucă: -La ce oră ați ajuns la ea la cabinet?

Maricel Mihai: -Nu mai știu exact. Era 12, 12 și jumătate, că m-am dus la părinții mei și le-am zis că mă doare măseaua, mă duc să văd ce fac cu ea, că mă doare foarte rău măseaua și nu mai puteam de durere.

Roxana Ciucă: -Și v-a scos-o până la urmă?

Maricel Mihai: -Nu, nu. Mi-ai zis că nu poate să mi-o scoată că e infecție în ea și trebuie cu programare.

Roxana Ciucă: -Și când v-a făcut programare să veniți?

Maricel Mihai: -Nu mi-a făcut.

Roxana Ciucă: -Și cam cât ați stat acolo în cabinet?

Maricel Mihai: -Am stat puțin, cam 3-4 minute. Ei tot ce au făcut au făcut că au văzut că sunt țigan și ce au zis, hai că acum prindem pontul lui ăsta și să-l băgăm pe ăsta și să închidă dosarul.

Imaginile anului, la Punctul culminant: 

Motivarea deciziei de arest îl contrazice pe suspectul din cazul crimei din Brăila

Pe 21 iulie, judecătorul de drepturi și libertăți, analizând probele de la dosar, a decis că Mihai trebuie să rămână în spatele gratiilor.

Magistratul a reconstruit firul crimei, pas cu pas – pe ore – vorbind despre „suspiciunea rezonabilă că inculpatul ar fi premeditat în mod minuțios comiterea acestei infracțiuni de omor calificat”. Acesta a mai scos din calcul și ipoteza potrivit căreia ADN-ul inculpatului a ajuns sub unghiile doctoriței în urma unei proceduri medicale, scrie Debraila.ro.

„Există suspiciunea rezonabilă că inculpatul ar fi premeditat în mod minuţios comiterea acestei infracţiuni de omor calificat, venind în acest scop din municipiul Galaţi, deşi locuieşte în municipiul Brăila, mai mult, înainte de comiterea atacului, a îmbrăcat o bluză de culoare închisă cu mâneca lungă, deşi temperatura exterioară era una caniculară, şi-a acoperit capul cu o şapcă de culoare închisă şi faţa cu mască chirurgicală.

După comiterea atacului, după ce ar fi ieşit din cabinetul medical al victimei, a renunţat la aceste articole vestimentare, în concret bluza de culoare închisă şi şapca de culoare închisă, dar şi la pantalonii lungi pe care i-a purtat, revenind la o ţinută mai lejeră, adecvată perioadei de vară, în concret pantaloni scurţi albaştri şi tricou alb.

Inculpatul ar fi apelat la o ţinută de culoare închisă la momentul comiterii atacului pentru ca eventualele pete de sânge să nu fie vizibile, aspect ce denotă premeditarea. Mai mult, inculpatul a renunţat ulterior la aceste obiecte vestimentare pentru a-şi asigura scăparea.

Se mai reţine că loviturile care ar fi fost aplicate de inculpat nu au lăsat nicio şansă de supravieţuire victimei, acestea fiind aplicate într-o zonă vitală, aspect ce denotă determinarea inculpatului de a suprima viaţa victimei.

Judecătorul de drepturi şi libertăţi apreciază că nu poate fi avută în vedere o eventuală ipoteză conform căreia, pe fondul activităţii profesionale a victimei, ADN-ul inculpatului a ajuns în zona subunghială a victimei pe fondul realizării unui tratament medical stomatologic.

Citeşte şi: Crimă odioasă în Buzău! O tânără mamă a fost ucisă de soț chiar în fața copilului, în vârstă de 2 ani

Este de notorietate faptul că medicii stomatologi folosesc mănuşi de plastic tip chirurgical în cadrul operaţiunilor medicale specifice.

În coşul de gunoi, identificat în cabinetul medical propriu-zis, au fost identificate mai multe mănuşi de plastic, tip chirurgical, de culori diferite.

Pe de altă parte, se reţine că victima a fost găsită fără mănuşi de plastic pe mâini, context în care, în urma contactului direct cu inculpatul atacator, ADN-ul inculpatului a ajuns în zona subunghială a victimei. Aceste aspecte se coroborează cu restul mijloacelor probatorii administrate din care rezultă, în mod cert şi fără dubii, premeditarea minuţioasă a inculpatului”, a precizat judecătorul în motivarea deciziei de arestare preventivă a lui Maricel Mihai.

„1. La ora afişată 01:12:51 (ora reală 15:54), camera de supraveghere video amplasată în terasamentul căilor ferate aparţinând CFR Brăila l-a surprins inculpatul … care se deplasează pe strada Decebal, cu direcţia spre poarta de intrare în strada Decebal, îmbrăcat cu pantaloni lungi de culoare închisă, tricou alb şi o pungă deschisă la culoare în mâna dreaptă, iar persoana se deplasează prin curtea gării CFR către peronul gării CFR Brăila.

Înainte de a ajunge în acest loc, inculpatul s-a deplasat în municipiul Galaţi, deşi este domiciliat în municipiul Brăila. Din municipiul Galaţi a ajuns în zona unde a fost identificat de camera de supraveghere cu un taxi de culoare albă. Conducătorul auto a fost identificat şi audiat în acest sens. Martorul audiat a arătat că inculpatul purta pantaloni de culoare închisă şi cămaşă cu mâneca lungă de culoare închisă, posibil neagră.

Citeşte şi: Crima de la Brăila: ADN-ul criminalului, găsit sub unghiile dentistei ucise. În ce încăpere și-a dat femeia ultima suflare

Martorul a mai arătat că bărbatul pe care l-a transportat avea asupra sa şi o bluză de culoare închisă care acoperea un obiect ţinut la subraţul drept.

Se reţine că, în data de 16.07.2024, în municipiul Brăila a fost caniculă, cu temperaturi maxime în jurul valorii de 40 de grade Celsius, camaşa cu mâneca lungă fiind o vestimentaţie atipică.

Coroborând filmarea de la ora 15:54 cu depoziţia martorului audiat-şofer de taxi, se constată că inculpatul, după ce a coborât din taxi, a renunţat la cămaşa neagră, fiind surpins ulterior purtând un tricou alb.

2. La ora afişată 16:05 (ora reală 16:05),o camera de supraveghere situată pe strada G-ral Eremia Grigorescu a surprins un autoturism de culoare albă, în regim taxi (fără lampă taxi), care se deplasează dinspre Bulevardul Dorobanţilor către strada Griviţei. În autoturism se observă, pe bancheta din dreapta spate, o persoană cu vestimentaţia deschisă la culoare în partea superioară a corpului.

La ora afişată 16:22 (ora reală 16:05), o camera de supraveghere video amplasată cu vederea în strada Griviţei şi intersecţia cu strada G-ral Eremia Grigorescu, a surprins acelaşi autoturism care intră pe strada Griviţei şi apoi pe strada Piaţa General Eremia Grigorescu.

În continuare, la ora afişată 16:06 (ora reală 16:06), camerele de supraveghere video amplasate în loc public surprind autoturismul taxi menţionat mai sus, care circulă pe strada Piaţa General Eremia Grigorescu, dinspre strada Griviţei către strada Roşiorilor, care parchează şi, la câteva secunde, apare în cadru o persoană de sex bărbătesc. Această persoană, identificată ca fiind inculpatul, era îmbrăcată în pantaloni lungi, de culoare închisă, tricou alb şi o pungă de culoare deschisă pe care o poartă în mâna dreaptă.

Se impune precizat faptul că, în momentul în care inculpatul observă camera de supraveghere, se opreşte brusc şi ridică mâna stângă, acoperindu-şi faţa, după care se întoarce cu spatele la cameră şi se deplasează înapoi spre strada Roşiorilor.

Citeşte şi: Elevul care și-a înjunghiat profesoara de Japoneză cere instanței „o nouă șansă”. Adolescentul plănuia de mult fapta: „De ziua mea asasinez un profesor la alegere”

3. În continuare, la ora afişată 16:09 (ora reală 16:09), aceleaşi camere de supraveghere video menţionate anterior au surprins aceeaşi persoană de sex bărbătesc, care se deplasează pe aleea ce duce spre strada G-ral Eremia Grigorescu, îmbrăcată în pantaloni lungi de culoare închisă, cu marginile buzunarelor albe, sub buzunarul stâng un model indescifrabil, bluză cu mâneci lungi de culoare închisă, şapcă sport de culoare închisă ce are pe cozoroc în partea din stânga un model/logo rotund, mască chirurgicală albastră pe faţă, mănuşă albastră doar pe mâna dreaptă, pantofi sport închişi la culoare cu un model deschis la culoare pe ambele părţi laterale şi o pungă albă pe care o schimba dintr-o mână în alta.

Se constată că inculpatul s-ar fi pregătit pentru comiterea atacului asupra victimei. În acest scop, a îmbrăcat bluza de culoare închisă pe care o avea asupra lui de la momentul în care plecase din municipiul Galaţi. De asemenea, pentru a fi mai greu de recunoscut, şi-a acoperit capul cu o şapcă sport de culoare închisă, iar faţa şi-a acoperit-o cu o mască chirurgicală.

Aceată vestimentaţie era una inadecvată perioadei de caniculă extremă înregistrată în data de 16.07.2024, când temperatura din municipiul Brăila a înregistrat maxime spre 40 de grade Celsius.

4. La ora afişată 16:26:56 (ora reală 1611), camera de supraveghere video orientată către intersecţia străzilor Griviţa – G-ral Eremia Grigorescu, a surprins aceeaşi persoană de sex bărbătesc, în concret inculpatul, care traversează strada Griviţei pe trecerea de pietoni, îmbrăcată cu pantaloni lungi închişi la culoare, bluză cu mâneci lungi, închisă la culoare şi o pungă deschisă la culoare în mâna stângă.

La ora afişată 16:27:10 (ora reală 16:12), aceeaşi cameră de supraveghere video menţionată anterior a surprins pe inculpat, care şi-a continuat deplasarea direct către scările de acces în cabinet, a urcat scările, a deschis uşa de acces către exterior şi a intrat în cabinetul stomatologic, închizând uşa de acces în urma sa.

La ora afişată 16:27:43 (ora reală 16:12), aceeaşi cameră de supraveghere video menţionată a surprins pe inculpat, având aceleaşi semnalmente descrise anterior, cum a deschis uşa cabinetului stomatologic şi a ieşit spre exterior, coborând scările cabinetului şi deplasându-se pe trotuar cu direcţia străzii Ştefan cel Mare.

Citeşte şi: Vlad Pascu rămâne în arest preventiv. Tribunalul i-a respins contestaţia depusă la decizia de prelungire cu 60 de zile a mandatului

Acesta este momentul în care inculpatul ar fi atacat victima, aflându-se în interiorul cabinetului medical timp de 33 de secunde.

Judecătorul de drepturi şi libertăţi reţine că, la acest moment, nu există o relatare directă sau o filmare a atacului pe care inculpatul l-ar fi efectuat asupra victimei. În schimb leziunile suferite de victimă, gravitatea acestora, poziţionarea victimei precum şi urmele biologice brun-roşcate identificate la faţa locului, permit aprecierea modalităţii probabile de desfăşurare a atacului.

În concret, victima a avut mai multe leziuni în principal la nivelul mâinilor. În aceste condiţii, se apreciază că victima a încercat să se apere în faţa atacatorului, realizând intenţia acestuia. Acest aspect explică multitudinea leziunilor minore grupate la nivelul membrelor superioare.

Raportat la durata scurtă în care inculpatul s-a aflat în cadrul cabinetului stomatologic şi multitudinea leziunilor, rezultă că atacul ar fi fost unul realizat imediat după pătrunderea inculpatului la interior.

5. Inculpatul a ieşit din cabinetul medical al victimei la ora reală 16.12, ieşind din raza de acţiune a camerelor de supraveghere la ora 16:13.

În schimb, în doar 2 minute, a revenit la acest cabinet medical, la ora 16.15. A intrat în cabinet de unde a ieşit în scurt timp, la ora 16:16. Cel mai probabil, a asigurat uşa cabinetului cu o cheie, acţiune care pare a fi efectuată, după care a părăsit zona şi s-a îndreptat către strada Ştefan cel Mare.

Judecătorul de drepturi şi libertăţi apreciază că această acţiune a fost efectuată în scopul întârzierii găsirii victimei.

6. Judecătorul de drepturi şi libertăţi reţine că traseul inculpatului, ulterior comiterii faptei, este conturat tot cu ajutorul camerelor de supraveghere amplasate în diverse locuri private sau publice, care l-au surprins pe acesta deplasându-se dinspre str. G-ral Eremia Grigorescu. La acest moment, inculpatul se opreşte într-o zonă cu vegetaţie şi maşini parcate pe carosabil, unde se apleacă şi începe să se dezbrace de bluza de culoare închisă, rămânând într-un tricou alb.

O altă cameră de supraveghere surprinde pe inculpat la ora 15:09:10, ora reală 1618, care îşi continuă deplasarea către str. Cloşca, îmbrăcat în tricou alb, pantaloni scurţi până la genunchi, de culoare albastră şi o pungă albă în mână.

Citeşte şi: Filmul uciderii doctoriței stomatolog din Brăila. 33 de secunde a stat ucigașul în cabinet, apoi a plecat la păcănele. A fost emis mandat de arestare

7. Alte camere de supraveghere îl surprind pe inculpat, între orele înregistrate 16:54:52 – 16:55:07 (intervalul orar real 16:18-16:19), care se deplasează către str. Cloşca, îmbrăcat într-un tricou alb (având imprimat în partea stângă a pieptului un logo negru, pantaloni scurţi până la genunchi de culoare albastră, o pungă albă în mână, ochelari de soare şi papuci culoare închisă, cu model alb pe laterale în exterior.

8. Aceeaşi persoană îmbrăcată cu aceeaşi vestimentaţie descrisă anterior este surprinsă în intervalul orar 16:40:48 – 16:41:01 (ora reală 16:21-16:22), care se deplasează pe carosabil străzii Ştefan cel Mare către strada Dianei, iar în intervalul orar 15:44:24 – 15:45:49 (ora reală 16:29 -16:30), îl surprinde pe strada Piaţa Poporului, unde sunt amplasate mai multe tomberoane.

Un aspect foarte important de precizat este că inculpatul se opreşte lângă aceste tomberoane, aşează o pungă de culoare albă pe pământ şi scoate obiecte de vestimentaţie închise la culoare din punga albă (care a fost vizibilă până acum în filmările camerelor de supraveghere) şi le aşează pe gardul din spatele tomberoanelor, după care lasă atârnată pe gard şi punga albă. Pe sol rămâne un obiect de culoare alb, pe care îl ridică şi se îndreaptă către un tomberon apropiat, unde aruncă ceva, după care deschide următorul tomberon şi mai aruncă altceva, apoi îşi continuă drumul pe strada Piaţa Poporului către strada Roşiorilor.

9. Comportamentul inculpatului a determinat organele de cercetare penală să verifice zona acestor tomberoane în vederea identificării obiectelor de vestimentaţie aruncate, astfel că au identificat o persoană, care a declarat verbal că a luat de la tomberon două pungi din material plastic în care se aflau mai multe perechi de încălţăminte, punându-le la dispoziţia organelor de cercetare penală.

10. Un alt aspect al comportamentului inculpatului care trebuie menţionat, ulterior comiterii faptei, a fost surprins de camerele de supraveghere în intervalul orar 17:29:23 – 17:29:26, ora reală 16:24. Inculpatul s-a deplasat pe trotuarul pe partea dreaptă a sensului de mers pe strada Griviţei, cu direcţia către strada 1 Decembrie 1918, îmbrăcat cu un tricou alb, pantaloni blue jeans scurţi, cu papuci în picioare, purtând ochelari de soare şi având în mâna stângă o pungă de culoare albă. Când a trecut prin dreptul unui imobil, acesta a scos din sacoşă un obiect pe care l-a aruncat peste gardul acestui imobil, continuându-şi deplasarea către strada 1 Decembrie 1918.

Ulterior, organele de cercetare penală au identificat obiectul aruncat ca fiind şapca purtată de inculpat la data comiterii faptei, obiect supus expertizării judiciare genetice.”

Citeşte şi: Medic de la Spitalul Colentina, prins în flagrant când primea 500 de lei mită. Cerea bani de la pacienţi pentru intervenţii chirurgicale minim invazive

 

Spynews
Horoscop miercuri, 24 iulie 2024: Peștii vor avea parte de o surpriză plăcută
Bzi.ro
Momentul în care polițiștii din Leeds, Anglia, iau cu forța copiii rromilor! De aici a început tot scandalul – VIDEO
Fanatik.ro
Țeapa luată de o româncă pe litoralul românesc. A făcut rezervare la un hotel care nici nu exista, iar ce a urmat a fost complet neașteptat
Capital.ro
Au intrat banii pe carduri. Statul a efectuat plățile pe 22-23 iulie. Românii să-și verifice contul
Playtech.ro
Se închide circulația pe Autostrada Soarelui! Pe unde să circuli ca să ajungi la mare
DailyBusiness
Ce pensie vei primi dacă ai lucrat 15 ani cu carte de muncă
Adevarul
Argument neobişnuit folosit de o avocată din Italia pentru a salva un urs care a atacat un turist: poate fi relocat în România
Spynews
Suspectul în cazul crimei din Brăila și-a sunat mama din arest! Ce i-a spus despre acuzațiile procurorilor
Spynews
Mâncare cu viermi pentru bolnavii de leucemie. Ce spun cei de la Spitalul Fundeni din Capitală / Video tulburător
Evz.ro
Secretele unui somn eficient. Cum te pui pe picioare peste noapte
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Fotomodelul de 33 de ani se iubește în secret cu jucătorul mai tânăr cu 11 ani decât ea!
wowbiz.ro
Andrei Versace a sunat la Ambulanță, înainte să fie găsit mort în casă: "A avut niște..."
Cancan.ro
Ultimele ore din viața lui Andrei Versace. Pe cine a sunat înainte de a muri și ce i-a cerut să-i aducă 😲
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Primele declarații făcute de presupusul autor al crimei din Brăila: „Am fost acolo”. Ce spune bărbatul despre vizita făcută Marinei, doctorița ucisă în propriul cabinet
Capital.ro
Adio, maestre! Marele actor s-a dus în ceruri. Era iubit și adorat de toți
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Cuplu bombă în sportul românesc: Denis Alibec se iubește cu Anca Surdu, o gimnastă campioană europeană și mondială, devenită vedetă TV la Exatlon
stirilekanald.ro
Bombă în cazul morții lui Andrei Versace! Cine era cu el în apartament
substantial.ro
George Simion promite apartamente ieftine: contract semnat de zeci de persoane
MediaFlux
O ALTĂ DEMISIE în SUA! După BIDEN, a PLECAT și EA
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!