Preşedintele FRF, primele declaraţii după demisia lui Edi Iordănescu. Ce antrenor va sta pe banca naţionalei

Preşedintele FRF, Răzvan Burleanu, a declarat, marţi, într-o conferinţă de presă, că şi-ar fi dorit să continue cu Edward Iordănescu, subliniind că nu au existat probleme de ordin financiar sau legat de durata contractului.
Filip Stan
23 iul. 2024, 18:17
Preşedintele FRF, primele declaraţii după demisia lui Edi Iordănescu. Ce antrenor va sta pe banca naţionalei
Cutremur la naţionala României: Edi Iordănescu a refuzat oferta FRF! Ce nume are Răzvan Burleanu pe lista posibililor selecţioneri

Preşedintele Federaţiei Române de Fotbal, Răzvan Burleanu, a declarat, marţi, la finalul şedinţei Comitetului Executiv al FRF, că în locul lui Edward Iordănescu îşi doreşte să numească cel mai bun selecţioner cât mai repede posibil care să ducă actualul lot al echipei naţionale a României la potenţialul maxim şi implicit la Cupa Mondială din 2026.

„Azi am dezbătut subiectul selecţionerului în Comitetul Executiv, iar mâine va fi convocată Comisia Tehnică, pentru ca apoi cu propunerile acesteia să mergem mai departe. Vrem să numim cel mai bun selecţioner cât mai repede posibil, care să ducă actualul lot la potenţialul maxim. Şi implicit să ne îndeplinim visul de a ne califica la Cupa Mondială din 2026. Suntem sub presiunea faptului că peste trei săptămâni avem un termen limită în care trebuie să convocăm jucătorii din străinătate. Aşa că în acest orizont de timp va trebui să luăm această decizie. Dar obiectivul nostru este ca totul să se întâmple cât mai repede posibil”, a spus preşedintele FRF.

Edi Iordănescu dezvăluie motivul pentru care a plecat de la naţionala României. Scrisoare de adio pentru jucători şi fani: „M-am ţinut de cuvânt!”

Noul selecţioner va fi ales dintre antrenorii români, a dezvăluit Răzvan Burleanu.

„Ne dorim un antrenor român care să ducă mai departe destinele echipei naţionale. Experienţa cu Daum a fost una foarte bună, dar în momentul de faţă ne dorim un antrenor român pentru că suntem într-un moment bun. În momentul de faţă avem antrenori români bine pregătiţi şi dornici să antreneze echipa naţională, astfel încât nu avem de ce să ne uităm în afara graniţelor”, a menţionat el.

Întrebat dacă Gheorghe Hagi este pe lista posibililor selecţioneri, oficialul FRF a răspuns: „Trebuie să aşteptăm şedinţa Comisiei Tehnice. Iar în funcţie de priorităţile Comisiei voi începe discuţiile cu posibilii selecţioneri. Exact în ordinea propusă de Comisia Tehnică. În momentul de faţă cred că orice variantă este posibilă dintre cele care s-au vehiculat în presă. Pot să vă împărtăşesc că eu am în minte un nume, dar nu pot să îl spun nici dumneavoastră, nici membrilor Comisiei Tehnice, pentru că ar însemna că aş interfera cu ei. Este ceva ce mi-aş dori, dar trebuie să înţelegem că într-o instituţie lucrurile sunt foarte clar separate. Asta înseamnă că lista pe care o vom primi mâine va fi cea pe care o vom aborda. În ordinea respectivă vom discuta cu posibilii selecţioneri. Şi nu cu toţi o dată, ci cu fiecare în parte. Nu vom accepta ca un selecţioner să antreneze şi o echipă de club şi nu vom accepta niciodată să plătim sume de bani pentru ca un antrenor să iasă de sub un anumit contract, mai ales când vorbim de un club din România şi de o sumă foarte mare. Asta pentru că imediat integritatea deciziei ar fi pusă la îndoială”.

Citeşte şi: Edi Iordănescu a plecat de la echipa naţională a României. Comunicat oficial FRF: „Mult succes în viitoarele sale proiecte”. Mirel Rădoi, ofertat!

Burleanu a explicat că situaţia lui Gheorghe Hagi, care este proprietarul clubului Farul Constanţa, poate fi rezolvată în cazul în care el va fi ales ca selecţioner: „Cunoaştem interesul lui Gică Hagi de a ieşi din acţionariatul clubului. O ieşire pe care probabil şi-a pregătit-o de foarte mult timp. Nu ştim dacă şi-a finalizat-o, nu ştim când şi-o va finaliza, dar cunoaştem acest subiect”.

Preşedintele şi-ar fi dorit ca Edward Iordănescu să continue la conducerea tehnică a primei reprezentative, dar în acelaşi timp îl înţelege că a obosit.

„Începând de ieri ştim că mandatul lui Edi Iordănescu se va termina la finalul acestei luni. Ca administraţie a Federaţiei ne-am dorit să continuăm cu Edi, mai ales că el a fost cel care a edificat tot procesul de construcţie început în urmă cu 10 ani. Procesul a fost unul foarte bine făcut, astfel că indiferent de rezultatele de la acest EURO ne-am fi dorit să continuăm împreună. Pentru că procesul a fost cel care a stat la baza acestui succes. Îi suntem recunoscători că în mandatul lui am reuşit să producem cea mai importantă performanţă sportivă din ultimii 24 de ani. În urma lui rămâne o echipă unită şi disciplinată care în continuare are potenţialul de a-şi atinge noi limite în ceea ce priveşte performanţa sportivă. De altfel, aceasta este cea mai importantă moştenire a lui Edi Iordănescu. ‘Generaţia de suflet’ a reuşit să inspire naţiunea noastră ceea ce este un aspect important atunci când vorbim de un fenomen social cum e fotbalul. De aceea, ca Federaţie, ne-am dori ca la un moment dat drumurile noastre să se poată reîntâlni din punct de vedere profesional. Pentru că altfel rămânem prieteni, în ciuda faptului că nu o să mai putem continua împreună în următorul mandat. Din punctul meu de vedere, Edi Iordănescu este un antrenor cu un potenţial uriaş care are toate şansele să reuşească în fotbal la cel mai înalt nivel. Şi sunt sigur că oriunde va merge va continua să reprezinte România cu onoare”, a menţionat Burleanu.

Iordănescu l-a asigurat pe Burleanu că nu va semna în perioada următoare cu niciun club.

„Vă confirm că nu au existat probleme de ordin financiar în discuţiile dintre noi. Nu au existat probleme în ceea ce priveşte durata contractului şi nici probleme în ceea ce priveşte situaţia staffului tehnic. Toate aceste subiecte au fost agreate de mine şi Edi Iordănescu înainte de plecarea la EURO 2024. Singurul element care îl determină pe Edi Iordănescu de a nu continua la echipa naţională este că îşi doreşte să fie mai aproape de familie pentru o anumită perioadă de timp. După cum aţi văzut, am amânat la maximum această decizie şi abia ieri am avut confirmarea oficială pentru că am sperat până în ultimul moment că Edi se va răzgândi. El merită tot respectul nostru şi de aceea îl înţeleg perfect în această decizie. Şi îi invit şi pe suporteri să îl înţeleagă la fel. Să lucrezi ca selecţioner al primei reprezentative e o presiune foarte mare, iar acesta cred că a fost elementul care l-a determinat să ia o asemenea decizie. El mi-a confirmat că are nevoie să se odihnească, şi îl cred că a trecut printr-o perioadă de epuizare fizică şi psihică în această perioadă de timp, şi că nu va semna cu niciun alt club în perioada următoare”, a afirmat preşedintele.

Burleanu a dezvăluit că trei membri ai staffului tehnic al echipei naţionale îşi doresc să continue, dar acest lucru va depinde de negocierile cu noul selecţioner.

Federaţia Română de Fotbal a anunţat, luni, pe site-ul oficial, încheierea colaborării cu selecţionerul Edward Iordănescu, după ce prelungirea contractului scadent la finalul acestei luni nu a mai fost posibilă, cele două părţi nereuşind să ajungă la o înţelegere.

În mandatul lui Edward Iordănescu, echipa naţională a înregistrat, în 28 de partide, 10 victorii, 10 rezultate de egalitate şi 8 înfrângeri.

După o campanie în Liga Naţiunilor, în 2022, care a reprezentat o etapă de pregătire a preliminariilor pentru EURO 2024, FRF a decis continuarea colaborării cu Iordănescu, iar în campania de calificare pentru turneul final din Germania echipa naţională a încheiat pe primul loc, neînvinsă, şi cu doar 5 goluri primite în cele 10 partide.

La turneul final al EURO 2024, sub conducerea lui Edward Iordănescu, România a câştigat grupa, depăşind Belgia, Slovacia şi Ucraina. În primul meci al turneului final, tricolorii au reuşit cea mai categorică victorie din istoria participărilor la turneele finale, mondiale şi europene, învingând Ucraina cu scorul de 3-0.

Spynews
Prima persoană AUDIATĂ în cazul morții lui Andrei Versace. E un personaj temut în lumea INTERLOPILOR
Bzi.ro
Momentul în care polițiștii din Leeds, Anglia, iau cu forța copiii rromilor! De aici a început tot scandalul – VIDEO
Fanatik.ro
Țeapa luată de o româncă pe litoralul românesc. A făcut rezervare la un hotel care nici nu exista, iar ce a urmat a fost complet neașteptat
Capital.ro
Adio, maestre! Marele actor s-a dus în ceruri. Era iubit și adorat de toți
Playtech.ro
Se închide circulația pe Autostrada Soarelui! Pe unde să circuli ca să ajungi la mare
DailyBusiness
Ce pensie vei primi dacă ai lucrat 15 ani cu carte de muncă
Adevarul
Argument neobişnuit folosit de o avocată din Italia pentru a salva un urs care a atacat un turist: poate fi relocat în România
Spynews
Andrei Versace, bătut cu lopata de un apropiat! Incidentele violente au avut loc după ce “Regele fițelor” i-ar fi furat mașina
Spynews
În ce oraș din întreaga lume e cel mai bine să trăiești. Se află la 500 km de Timișoara, peisajele sunt de vis, iar ahitectura este unică
Evz.ro
Trucuri pentru o salată perfectă. Pașii pe care puțini îi cunosc
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Fotomodelul de 33 de ani se iubește în secret cu jucătorul mai tânăr cu 11 ani decât ea!
wowbiz.ro
Andrei Versace a sunat la Ambulanță, înainte să fie găsit mort în casă: "A avut niște..."
Cancan.ro
Ultimele ore din viața lui Andrei Versace. Pe cine a sunat înainte de a muri și ce i-a cerut să-i aducă 😲
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Primele declarații făcute de presupusul autor al crimei din Brăila: „Am fost acolo”. Ce spune bărbatul despre vizita făcută Marinei, doctorița ucisă în propriul cabinet
Capital.ro
Gestul complet ilegal în România. Ești condamnat pe loc la închisoare și îți pierzi drepturile
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Cuplu bombă în sportul românesc: Denis Alibec se iubește cu Anca Surdu, o gimnastă campioană europeană și mondială, devenită vedetă TV la Exatlon
stirilekanald.ro
Bombă în cazul morții lui Andrei Versace! Cine era cu el în apartament
substantial.ro
Medicul Președintelui Biden anunță aproape dispariția completă a simptomelor de COVID-19
MediaFlux
O ALTĂ DEMISIE în SUA! După BIDEN, a PLECAT și EA
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!