Admitere liceu 2024. Ministerul Educației a publicat rezultatele de la repartizarea computerizată a elevilor. Află la ce liceu ai fost admis!

Repartizarea computerizată a absolvenţilor clasei a VIII-a care au susţinut Evaluarea Naţională s-a făcut miercuri la ora 12.00, potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educaţiei pentru acest an.
Alina Andrei
24 iul. 2024, 12:00
Admitere liceu 2024. Ministerul Educației a publicat rezultatele de la repartizarea computerizată a elevilor. Află la ce liceu ai fost admis!

Ministerul Educației a anunțat rezultatele de la repartizarea computerizată a elevilor. Absolvenţii clasei a VIII-a care au susţinut Evaluarea Naţională 2024 află miercuri liceul la care vor studia în următorii patru ani. Rezultatele sunt publicate pe site-ul admitere.edu.ro.

Potrivit Ministerului Educaţiei, miercuri, s-au comunicat rezultatele candidaţilor repartizaţi computerizat în învăţământul liceal şi, totodată, au fost afişate în unităţile de învăţământ gimnazial lista cu locurile neocupate în liceele din judeţ, respectiv Bucureşti.

Repartizare liceu 2024 pe fiecare județ în parte – prima etapă:

  1. ALBA
  2. ARAD
  3. ARGEȘ
  4. BUCUREȘTI
  5. BACĂU
  6. BIHOR
  7. BISTRIȚA-NĂSĂUD
  8. BRĂILA
  9. BOTOȘANI
  10. BRAȘOV
  11. BUZĂU
  12. CLUJ
  13. CĂLĂRAȘI
  14. CARAȘ SEVERIN
  15. CONSTANȚA
  16. COVASNA
  17. DÂMBOVIȚA
  18. DOLJ
  19. GORJ
  20. GALAȚI
  21. GIURGIU
  22. HUNEDOARA
  23. HARGHITA
  24. ILFOV
  25. IALOMIȚA
  26. IAȘI
  27. MEHEDINȚI
  28. MARAMUREȘ
  29. MUREȘ
  30. NEAMȚ
  31. OLT
  32. PRAHOVA
  33. SIBIU
  34. SĂLAJ
  35. SATU-MARE
  36. SUCEAVA
  37. TULCEA
  38. TIMIȘ
  39. TELEORMAN
  40. VÂLCEA
  41. VRANCEA
  42. VASLUI

Citește și: EDU.RO ADMITERE LICEU 2024 Bucureşti. Repartizare licee 2024, tot cu medii mari s-a intrat la colegiile de top din Capitală

După afișarea rezultatelor de la repartizarea computerizată, în perioada 25 – 30 iulie, elevii vor depune dosarele de înscriere la şcolile la care au fost repartizaţi, iar pe 30 iulie se va transmite de către unităţile de învăţământ liceal situaţia locurilor rămase libere în urma neînscrierii candidaţilor admişi în această etapă de admitere.

Între 31 iulie şi 2 august se vor rezolva de către comisia de admitere judeţeană şi a municipiului Bucureşti situaţiile speciale apărute după etapa de repartizare computerizată.

A doua etapă de admitere în învăţământul liceal pentru candidaţii din seria curentă, precum şi pentru cei din seriile anterioare care nu împlinesc 18 ani până la data începerii cursurilor anului şcolar 2024 – 2025 se va face în august.

Rata de promovare la Evaluarea Naţională, după rezolvarea contestaţiilor, a fost anul acesta de 74,5%. Rata de participare în această sesiune a fost de 95,3%: 152.903 absolvenți ai clasei a VIII-a prezenți din totalul absolvenților înscriși (160.467). Dintre aceștia, 38.992 de candidaţi (25,5%) au obţinut medii sub 5 (cinci). Un elev a fost eliminat de la proba de Limbă şi literatură română, lucrarea acestuia fiind notată cu 1 (unu).

La proba de Limba și literatura română, 119.350 de elevi (77,8%) au încheiat examenul cu note mai mari sau egale cu 5 (cinci). Dintre aceștia, 416 elevi au obținut nota 10.

La Matematică,105.214 elevi (68,8%) au primit note mai mari sau egale cu 5 (cinci), iar dintre aceștia,1.133 au obținut note de 10.

La Limba și literatura maternă, 8.321 de elevi (90,5%) au primit note mai mari sau egale cu 5 (cinci), iar 68 de candidați au obținut note de 10.

74 de elevi au obținut anul acesta media generală 10, față de 466 în anul 2023.

Citește și: REPARTIZARE COMPUTERIZATĂ 2024 CLUJ. Care sunt cele mai bune licee din Cluj-Napoca 

 

Admitere liceu 2024. Cum se calculează media de admitere la liceu

Iată calculul pentru media de admitere în învățământul liceal vocațional, profilurile artistic, sportiv, teologic și militar
1. Pentru profilul artistic, pentru profilul sportiv si pentru specializarea filologie de la liceul Waldorf, media finala de admitere se calculeaza astfel:

(3 APT + MA)/4 = MFA,

unde: APT = nota finala la probele de aptitudini;
MA = media de admitere (calculata conform Punctului I);
MFA = media finala de admitere.

2. Pentru profilul teologic, media finala de admitere se calculeaza astfel:

(APT + MA)/2 = MFA,

unde: APT = nota finala la probele de aptitudini;
MA = media de admitere (calculata conform Punctului I);
MFA = media finala de admitere.

3. Pentru profilul militar, media finala de admitere se calculeaza astfel:

0,2 MA + 0,8 NP = MFA,

unde: NP = nota la proba de verificare a cunostintelor la disciplinele Limba si literatura romana si
Matematica;
MA = media de admitere (calculata conform Punctului I);
MFA = media finala de admitere.

 

REPARTIZARE LICEU 2024. Ce se întâmplă în cazul elevilor cu medii de admitere egale

La admiterea la liceu în 2024, media generală de absolvire a claselor a V-a – a VIII-a va fi primul criteriu de departajare pentru elevii cu medii egale de admitere.

Astfel, în cazul în care doi candidati au medii de admitere egale, aceștia vor fi departajați folosind, în ordine, următoarele criterii:

a) media generală de absolvire a claselor a V-a – a VIII-a.
b) nota obtinută la proba de limba și literatura romană din cadrul Evaluării Naționale;
c) nota obtinută la proba de matematică din cadrul Evaluării Naționale;
d) nota obtinută la proba de limba maternă din cadrul Evaluării Naționale, respectiv nota de la proba de verificare a cunoștințelor de limba maternă, susținută conform prevederilor Art.10 din anexa 1 la OMECTS nr. 4802/31.08.2010, în cazul candidaților care solicită înscrierea la unități de învățământ cu predare în limba minorităților naționale;

Dacă la o unitate de invatamant, pe ultimul loc, exista candidati cu optiunea exprimata pentru acea unitate scolara si care au mediile de admitere, precum si toate mediile mentionate la punctele a)-d) egale, atunci toti acesti candidati sunt declarati admisi la optiunea solicitata.

Spynews
Cine este Anca Surdu, noua iubită a lui Denis Alibec. Tânăra este campioană mondială și europeană la gimnastică | GALERIE FOTO
Bzi.ro
Prietenul lui Andrei Versace rupe tăcerea! Se droga craiul de Dorobanți?
Fanatik.ro
Ce a pățit un român care a plătit 2000 de euro pentru o vacanță all inclusive în Turcia: “Practic sunt degeaba”
Capital.ro
Mașinile interzise. Decizia luată de autorități. Se aplică de azi, 24 iulie
Playtech.ro
Când intră pensiile pe card în luna august 2024. Casa de Pensii, precizări importante
DailyBusiness
Se dau 5000 de lei GRATIS pentru o categorie de români!
Adevarul
Ce spun experții despre valul de hate la adresa profesorului îmbrăcat în fustă: „Românii încă prezintă la scară largă prejudecăți” VIDEO
Spynews
Antilia, cea mai scumpă casă din lume, valorează 2 miliarde de euro. Cum arată locuința magnatului indian Mukesh Ambani | FOTO
Spynews
Ultima dorință a lui Andrei Versace înainte să moară. Cu cine a vorbit în acea zi
Evz.ro
Laura Lavric ar fi lovit un coleg la o nuntă. Autoritățile anchetează situația
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Fotomodelul de 33 de ani se iubește în secret cu jucătorul mai tânăr cu 11 ani decât ea!
wowbiz.ro
Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."
Cancan.ro
INFORMAȚII 💣 Doctorița din Brăila, legături cu MAFIA?! Ar fi avut o relație cu un raket basarabean, pe care l-ar fi... De ce poliția crede că este o „crimă la comandă”
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Start la Programul Rabla Plus: De ce nu pot toți românii să acceseze acest program? Anunțul făcut de Administrația Fondului de Mediu
Capital.ro
Simona Halep a suferit cumplit. Adevărul despre divorțul de Toni Iuruc
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Cuplu bombă în sportul românesc: Denis Alibec se iubește cu Anca Surdu, o gimnastă campioană europeană și mondială, devenită vedetă TV la Exatlon
stirilekanald.ro
Un psihopat''- Bunica și mătușa Dianei, tânăra ucisă cu toporul de soț, mărturisiri șocante
substantial.ro
Ridicarea controalelor la frontierele terestre ale României, obiectiv prioritar, declară Klaus Iohannis
MediaFlux
DOLIU IMENS! Din păcate A MURIT ASTĂZI
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!