Românii pot beneficia de un sprijin de vouchere 40 de euro lunar pentru alimente, medicamente și facturi

Românii din Italia cu venituri mici pot beneficia de Cardul de Achiziție care oferă 80 de euro, o dată la două luni, pe modelul voucherelor sociale din România.
Filip Stan
24 iul. 2024, 17:36
Românii pot beneficia de un sprijin de vouchere 40 de euro lunar pentru alimente, medicamente și facturi

Vouchere sociale şi pentru românii din Italia. În 2024, Cardul de Achiziție oferă un sprijin financiar de 80 de euro la două luni pentru persoanele cu venituri mici, inclusiv pentru cei peste 65 de ani și familiile cu copii sub 3 ani, în baza unui ISEE scăzut. Acest card este destinat să ajute la acoperirea cheltuielilor cu alimente, medicamente și facturi.

Cine poate beneficia de Cardul de Achiziție

– Persoanele cu copii sub 3 ani, care au un ISEE sub 8.052,75 euro.

– Persoanele între 65 și 70 de ani, cu un ISEE sub 8.052,75 euro.

– Persoanele de peste 70 de ani, care au un ISEE sub 8.052,75 euro și venituri ce nu depășesc 10.737,00 euro.

Solicitarea cardului se face gratuit la oficiile poștale autorizate. Este necesar să se completeze formularul corespunzător, disponibil atât la oficiul poștal, cât și online pe site-ul Ministerului Economiei. Există două tipuri de formulare, unul pentru familiile cu copii sub 3 ani și altul pentru persoanele peste 65 de ani. După trimiterea cererii, trebuie așteptată finalizarea procesului.

Vouchere de vacanţă 2024. Cine pierde tichetele de vacanţă, anunţ de ministrul Economiei. Cum s-a schimbat legislaţia

Beneficiarii care dețin deja cardul nu trebuie să depună o nouă cerere. Dacă cerințele de vârstă, ISEE și venituri sunt încă îndeplinite, suma de 80 de euro continuă să fie debursată la fiecare două luni.

Cardul oferă 80 de euro la două luni, echivalentul a 40 de euro pe lună, încărcați pe un card electronic. Suma trebuie cheltuită înainte de următoarea plată pentru a evita o reducere de 20% din suma avansată. Banii pot fi utilizați exclusiv în Italia pentru achiziționarea de alimente, medicamente sau pentru plata facturilor de energie. Magazinele și farmaciile participante pot oferi reduceri de până la 5%, iar lista completă a acestora este disponibilă pe site-ul Ministerului Economiei.

Pentru românii care s-au mutat recent în Italia și nu sunt familiarizați cu termenul, ISEE, sau ”Indicatorul Situatiei Economice Echivalente”, este un instrument utilizat în Italia pentru a evalua situația economică a persoanelor sau familiilor care solicită beneficii sociale, subvenții și ajutoare financiare. Este folosit pentru a determina eligibilitatea și cuantumul ajutoarelor oferite de stat sau alte instituții.

Vouchere Materna pentru aproape de 6000 de femei. Nicușor Dan, anunț de ultimă oră pentru sprijinul acordat femeilor însărcinate

ISEE se calculează pe baza veniturilor și patrimoniului familiei, luând în considerare și numărul de membri ai acesteia. Se iau în considerare veniturile anuale (cum ar fi salariile, pensiile și alte surse de venit) și bunurile deținute (proprietăți imobiliare, economii, etc.). Se aplică apoi un coeficient de echivalare pentru a reflecta situația economică a fiecărei familii.

Pentru a obține ISEE, persoanele interesate trebuie să completeze o declarație corespunzătoare și să o depună la un centru de asistență fiscală (CAF) autorizat, care se ocupă de calculul și eliberarea certificatului ISEE.

Indicatorul ISEE – „Indicatore della situazione economica equivalente”, reprezintă în Italia un instrument ce permite măsurarea situației economice a familiilor, un indicator ce ține seama de veniturile, bunurile (mobile și imobile) și caracteristicile nucleului familial (familie tradițională sau persoană singură).

Spynews
Despărțire neașteptată în showbiz! Și-au spus adio la nici un an de când au devenit soț și soție. Detaliile divorțului, dezvăluite la Știrile Antena Stars | VIDEO
Bzi.ro
Prietenul lui Andrei Versace rupe tăcerea! Se droga craiul de Dorobanți?
Fanatik.ro
Ei sunt românii care pot primii 40.000 de euro de la stat. Fondurile sunt nerambursabile, trebuie sa respecți o singură condiție simplă
Capital.ro
Statul află TOTUL despre tine. Apare al doilea CNP. Cine e obligat legal să îl dețină
Playtech.ro
DOAMNE cât e de frumoasă! Imagini de senzație cu noua iubită a lui Alex Bodi, te hipnotizează
DailyBusiness
Este bomba zilei! Rezultate admitere liceu 2024. Topul primelor 15 specializări în București
Adevarul
Nepotul lui Trump, dezvăluiri despre rasismul „unchiului Donald”: „Negri! Uite la ce au făcut negrii”
Spynews
Cine este Caterina, noua iubită a lui Alex Bodi. Omul de afaceri a uitat-o pe Ema Uta pentru o tânără de 20 de ani
Spynews
Livia, fosta soție a lui Cătălin Bordea, un nou mesaj după ce a fost pusă la zid: „Ar fi de râs dacă n-ar fi de plâns”
Evz.ro
Averea ascunsă a Regelui Charles. Cât de bogat este monarhul
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
Cuplu bombă în sportul românesc: Denis Alibec se iubește cu Anca Surdu, o gimnastă campioană europeană și mondială, devenită vedetă TV la Exatlon
wowbiz.ro
Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."
Cancan.ro
George Restivan a divulgat adevăratul motiv pentru care s-a despărțit de Adriana Bahmuțeanu 😲 Voia să-și salveze fiul!
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Cât costă mâncarea la “împinge tava” în stațiunea Mamaia: „Prețuri ca în Elveția”. Turistul dezamăgit a postat totul pe internet
Capital.ro
Ungurii aduc marea victorie pentru România. Sprijin nesperat din Ungaria
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Fotomodelul de 33 de ani se iubește în secret cu jucătorul mai tânăr cu 11 ani decât ea!
stirilekanald.ro
Doctorița Gavril, relație amoroasă cu un mafiot de peste Prut, pe care l-a stors de bani! Detalii șocante
substantial.ro
Remarca șocantă a lui Donald Trump despre strănepotul său cu dizabilități dezvăluită în noua carte a nepotului său
MediaFlux
BOMBĂ în SUA! ANUNȚUL făcut de KAMALA HARRIS! LOVITURĂ pentru TRUMP!
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!