Prognoza meteo: Mai vine un val de ploi şi furtuni, cu descărcări electrice, grindină şi vijelii, în special pe Litoral

Vremea va fi în general instabilă. Vor fi perioade cu înnorări accentuate, averse ce vor avea și caracter torențial, intensificări ale vântului și descărcări electrice, în jumătatea de est a țării, la munte și pe arii restrânse în rest. Izolat vor mai fi posibile vijelii (viteze la rafală în general de 50...70 km/h) și grindină.
Filip Stan
24 iul. 2024, 16:31
Prognoza meteo: Mai vine un val de ploi şi furtuni, cu descărcări electrice, grindină şi vijelii, în special pe Litoral

Prognoza meteo  JOI
ÎN ȚARĂ
Vremea va fi în general instabilă și se va răcori în cea mai mare parte a țării, chiar semnificativ în regiunile sud-estice. În jumătatea de est a țării și în zona montană, pe arii extinse vor fi înnorări accentuate, averse ce vor avea și caracter torențial, intensificări de scurtă durată ale vântului și descărcări electrice; în intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 15…25 l/mp și pe alocuri 40…50 l/mp. Izolat vor fi condiții de grindină. În restul teritoriului, astfel de fenomene se vor semnala pe spații restrânse și la intensitate mai redusă, iar intensificări temporare ale vântului vor fi în regiunile sud-vestice. Temperaturile maxime se vor încadra între 22 și 30 de grade, ușor mai ridicate, spre 32…33 de grade, în sudul Olteniei. Minimele termice vor fi cuprinse în general între 12 și 19 grade.

Elena Mateescu: Se schimbă anotimpurile, vara începe la 1 mai şi se termină în noiembre”

BUCUREȘTI
Vremea va fi instabilă și se va răcori. Cerul va avea înnorări temporar accentuate și vor fi perioade cu averse, descărcări electrice și intensificări ale vântului. Cantitățile de apă pot fi însemnate. Temperatura maximă se va situa în jurul a 28 de grade, iar cea minimă de 16…18 grade.

Prognoza meteo VINERI
ÎN ȚARĂ
În jumătatea de est a țării, vremea se va menține instabilă și va fi răcoroasă; vor fi înnorări accentuate, averse ce vor avea și caracter torențial și pe alocuri se vor semnala descărcări electrice; local cantitățile de apă vor depăși 20…30 l/mp, iar în sud-est se vor acumula peste 40 l/mp. În regiunile din jumătatea vestică, valorile termice vor fi apropiate de cele normale la această dată, cerul va fi variabil și doar pe spații mici va ploua slab, cu precădere la munte.

Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări locale în regiunile sud-estice, în special pe litoral, pe crestele montane și izolat în celelalte zone. Temperaturile maxime se vor încadra între 22 și 30 de grade, ușor mai ridicate în vestul și sudul Olteniei; minimele termice vor fi cuprinse între 11 grade în depresiunile Carpaților Orientali și 21 de grade pe litoral și în deltă. Spre dimineață, izolat se va forma ceață.

BUCUREȘTI
Vremea va fi în continuare instabilă. Cerul va avea înnorări accentuate în special pe parcursul zilei când temporar va ploua și se pot acumula cantități de apă mai însemnate; vor fi posibile descărcări electrice și ușoare intensificări ale vântului. Temperatura maximă se va situa în jurul a 28 de grade, iar cea minimă va fi de 15…17 grade.

Prognoza meteo SAMBATA
ÎN ȚARĂ
Vremea va deveni călduroasă în majoritatea zonelor. Cerul va fi variabil, cu înnorări și pe arii restrânse ploi slabe însoțite de descărcări electrice -la începutul zilei în extremitatea de sud-est a țării, iar după-amiaza în zona montană. Vântul va sufla slab și moderat, cu ușoare intensificări în sud-est. Temperaturile maxime se vor încadra între 26 și 34 de grade, iar cele minime între 14 și 24 de grade, cu valori mai mici depresiuni.

BUCUREȘTI
Vremea se va încălzi și va deveni călduroasă. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă va fi de 32…33 de grade, iar cea minimă de 16…19 grade.

Prognoza meteo DUMINICA
ÎN ȚARĂ
Vremea se va menține călduroasă și mai ales în vestul și sudul țării va deveni caniculară. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperaturile maxime se vor situa între 30 și 37 de grade, iar cele minime între 14 și 24 de grade, mai scăzute în depresiunile din estul Transilvaniei.

Cod portocaliu și galben pentru furtuni violente în aproape toată țara. Prognoza meteo actualizată de ANM

BUCUREȘTI
Vremea va continua să se încălzească și va fi caniculară. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă va fi de 35…36 de grade, iar cea minimă de 16…19 grade.

Prognoza meteo LUNI, MARTI, MIERCURI
ÎN ȚARĂ
Vremea se va menține călduroasă, iar în prima zi va fi caniculă în vestul, sudul și local în estul țării. În timpul după-amiezilor, mai ales în zonele de munte, local vor fi averse, anunţă ANM.

La BUCUREŞTI, Vremea va fi călduroasă, iar în prima zi va mai fi caniculă. Probabilitatea de ploaie va fi redusă.

Spynews
Despărțire neașteptată în showbiz! Și-au spus adio la nici un an de când au devenit soț și soție. Detaliile divorțului, dezvăluite la Știrile Antena Stars | VIDEO
Bzi.ro
Prietenul lui Andrei Versace rupe tăcerea! Se droga craiul de Dorobanți?
Fanatik.ro
Ce a făcut Mircea Badea la un hotel de la granița cu Ucraina: ”Minunăție”
Capital.ro
Ungurii aduc marea victorie pentru România. Sprijin nesperat din Ungaria
Playtech.ro
DOAMNE cât e de frumoasă! Imagini de senzație cu noua iubită a lui Alex Bodi, te hipnotizează
DailyBusiness
Este bomba zilei! Rezultate admitere liceu 2024. Topul primelor 15 specializări în București
Adevarul
Ce spun experții despre valul de hate la adresa profesorului îmbrăcat în fustă: „Românii încă prezintă la scară largă prejudecăți” VIDEO
Spynews
Cine este Caterina, noua iubită a lui Alex Bodi. Omul de afaceri a uitat-o pe Ema Uta pentru o tânără de 20 de ani
Spynews
Livia, fosta soție a lui Cătălin Bordea, un nou mesaj după ce a fost pusă la zid: „Ar fi de râs dacă n-ar fi de plâns”
Evz.ro
Averea ascunsă a Regelui Charles. Cât de bogat este monarhul
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
Cuplu bombă în sportul românesc: Denis Alibec se iubește cu Anca Surdu, o gimnastă campioană europeană și mondială, devenită vedetă TV la Exatlon
wowbiz.ro
Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."
Cancan.ro
Nu e banc! Cu câți lei a ajuns să se vândă un singur mic, la 'împinge tava' în Mamaia
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Cât costă mâncarea la “împinge tava” în stațiunea Mamaia: „Prețuri ca în Elveția”. Turistul dezamăgit a postat totul pe internet
Capital.ro
Bani pentru cei care stau la CASĂ. Statul plătește câte 30.000 de lei
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Fotomodelul de 33 de ani se iubește în secret cu jucătorul mai tânăr cu 11 ani decât ea!
stirilekanald.ro
Doctorița Gavril, relație amoroasă cu un mafiot de peste Prut, pe care l-a stors de bani! Detalii șocante
substantial.ro
Thulasendrapuram: Satul indian care se roagă pentru succesul Kamalei Harris
MediaFlux
BOMBĂ în SUA! ANUNȚUL făcut de KAMALA HARRIS! LOVITURĂ pentru TRUMP!
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!