Rectorul SNSPA îşi continuă atacul la adresa lui Geoană: „Cine finanţează cea mai amplă campanie politică imorală şi ilegală din ultimii 30 de ani? Geoană are antecedente pe linia beneficiilor necuvenite”

O postare pe pagina de Facebook a rectorului Școlii Naționale de Studii Politice și Administrative (SNSPA) Remus Pricopie, profesor universitar, dar și fost ministru al Educației, îl acuza luni pe numărul doi în NATO, Mircea Geoană, că se folosește de Alianța Nord-Atlantică și de funcția sa acolo pentru a-și face campanie electorală în România, în vederea alegerilor prezidențiale din toamnă.
Filip Stan
24 iul. 2024, 17:55
Rectorul SNSPA îşi continuă atacul la adresa lui Geoană:

Remus Pricopie, a continuat miercuri seria de întrebări referitoare legate de candidatura lui Mircea Geoană la alegerile prezidențiale 2024, amintind, fără să le numească, de faptul că fostul preşedinte PSD are „antecedente îngropate” în ce priveşte beneficiile necuvenite.

„Ziua de ieri a trecut, fiind marcată de o agitație fără precedent în „Echipa Geoană”. Rămâne, însă, fără răspuns o întrebare fundamentală: cine finanțează cea mai amplă campanie politică imorală și ilegală din ultimii 30 de ani, cu scopul explicit de a prelua conducerea țării „pentru următorii zece ani” – ca să precizăm obiectivul, enunțat chiar de Secretarul General Adjunct al NATO?”, a scris, pe Facebook , Remus Pricopie.

Rectorul SNSPA îl acuză pe Mircea Geaonă că se folosește de funcția deținută în NATO pentru a puncta în plan electoral pentru alegerile prezidențiale din România  și insistă cu întrebările privind finanțarea acțiunilor electorale ale acestuia.

„Tentația de a apela la mijloace ilicite pentru a maximiza șansele electorale ale unui politician a existat și va continua să existe, atât timp cât reacția societății, în ansamblul său, nu este una fermă. S-a întâmplat în România – cazul Liviu Dragnea este numai unul dintre cele relevante –, dar s-a întâmplat și „la case mai mari”. Prin urmare, având toate aceste exemple nefericite, oare de ce ar fi nepotrivit să cerem politicienilor români să explice public cum își finanțează acțiunile electorale?”, a întrebat rectorul SNSPA.

Citeşte şi: Mircea Geoană, acuzat că îşi foloseşte poziţia în cadrul NATO pentru a-şi face campanie în România: „Ceea ce face Mircea Geoană este, în acelaşi timp, imoral şi ilegal. Nu exclud declanşarea unor investigaţii de natură penală”

Rectorul SNSPA face trimitere și la cumnatul lui Geaonă, Mircea Costea (condamnat definitiv la 6 ani de închisoare, în cazul căruia  România a cerut, în ianuarie, extrădarea din Turcia, acolo unde a fost localizat):

„În cazul lui Mircea Geoană, întrebarea este din cel puțin două motive suplimentare absolut legitimă: 1. Mircea Geoană este înalt funcționar internațional, prin urmare NU are voie să deruleze o campanie electorală în România; 2. Mircea Geoană are antecedente pe linia „beneficiilor necuvenite”, antecedente „îngropate”, până în acest moment, atât juridic, cât și mediatic. Unele îl vizează direct pe el, altele au legătură cu familia extinsă. Mă întreb oare cum ar fi să avem un președinte de țară despre care știm – există înregistrări video, care circulă pe rețelele sociale – că în tinerețe (mai exact, în 2009) avea o bucurie specială când primea mită electorală bani cash, chiar în biroul său de președinte de partid? Oare cum se potrivește această practică cu tabloul mai larg al „bătăliei” pentru viitorul României?”, a mai scris Remus Pricopie.

După ce Mircea Geoană a fost acuzat marți, 23 iulie, de Remus Pricopie că a „abuzat de buna-credință a Secretarului General al NATO, Jens Stoltenberg, așa cum a înșelat încrederea tuturor celor care l-au sprijinit de-a lungul timpului”, dar și că încă folosește „însemnele NATO pentru a face cea mai amplă campanie politică de tip „clandestin”, din ultimii 30 de ani”, mișcarea „România Renaște” l-a apărat, în aceeași zi, pe actualul secretar general adjunct al Alianței Nord Atlantice.

Ulterior, a venit și răspunsul rectorului SNPA, care a susținut, într-o postare făcută în aceeași zi pe Facebook, că fostul lider PSD „a reacționat prin intermediari”.

Citeşte şi: „Planul Simion”, criticat de purtătorul de cuvânt al PNL: „Asistăm la o înşelătorie cât casa. Dă-mi datele ca să-ţi vând aer”

 

Spynews
Despărțire neașteptată în showbiz! Și-au spus adio la nici un an de când au devenit soț și soție. Detaliile divorțului, dezvăluite la Știrile Antena Stars | VIDEO
Bzi.ro
Prietenul lui Andrei Versace rupe tăcerea! Se droga craiul de Dorobanți?
Fanatik.ro
Ei sunt românii care pot primii 40.000 de euro de la stat. Fondurile sunt nerambursabile, trebuie sa respecți o singură condiție simplă
Capital.ro
Statul află TOTUL despre tine. Apare al doilea CNP. Cine e obligat legal să îl dețină
Playtech.ro
DOAMNE cât e de frumoasă! Imagini de senzație cu noua iubită a lui Alex Bodi, te hipnotizează
DailyBusiness
Este bomba zilei! Rezultate admitere liceu 2024. Topul primelor 15 specializări în București
Adevarul
Nepotul lui Trump, dezvăluiri despre rasismul „unchiului Donald”: „Negri! Uite la ce au făcut negrii”
Spynews
Cine este Caterina, noua iubită a lui Alex Bodi. Omul de afaceri a uitat-o pe Ema Uta pentru o tânără de 20 de ani
Spynews
Livia, fosta soție a lui Cătălin Bordea, un nou mesaj după ce a fost pusă la zid: „Ar fi de râs dacă n-ar fi de plâns”
Evz.ro
Averea ascunsă a Regelui Charles. Cât de bogat este monarhul
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
Cuplu bombă în sportul românesc: Denis Alibec se iubește cu Anca Surdu, o gimnastă campioană europeană și mondială, devenită vedetă TV la Exatlon
wowbiz.ro
Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."
Cancan.ro
George Restivan a divulgat adevăratul motiv pentru care s-a despărțit de Adriana Bahmuțeanu 😲 Voia să-și salveze fiul!
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Cât costă mâncarea la “împinge tava” în stațiunea Mamaia: „Prețuri ca în Elveția”. Turistul dezamăgit a postat totul pe internet
Capital.ro
Ungurii aduc marea victorie pentru România. Sprijin nesperat din Ungaria
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Fotomodelul de 33 de ani se iubește în secret cu jucătorul mai tânăr cu 11 ani decât ea!
stirilekanald.ro
Doctorița Gavril, relație amoroasă cu un mafiot de peste Prut, pe care l-a stors de bani! Detalii șocante
substantial.ro
Remarca șocantă a lui Donald Trump despre strănepotul său cu dizabilități dezvăluită în noua carte a nepotului său
MediaFlux
BOMBĂ în SUA! ANUNȚUL făcut de KAMALA HARRIS! LOVITURĂ pentru TRUMP!
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!