Culmea TITULARIZĂRII 2024. Mihaela a luat 10 curat, dar nu prinde post. Susţine a zecea oară examenul

Mai puţin de 42 la sută dintre candidaţii ale căror lucrări scrise au fost evaluate la concursul de titularizare din luna iulie a acestui an au obţinut note peste 7.00, arată datele comunicate, marţi, de Ministerul Educaţiei. Există înă şi excepţii care demonstrează cât de prost funcţionează sistemul.
Filip Stan
24 iul. 2024, 18:21
Culmea TITULARIZĂRII 2024. Mihaela a luat 10 curat, dar nu prinde post. Susţine a zecea oară examenul

Mihaela este, de altfel, singura profesoară din Botoșani care a obținut nota 10 la examenul de titularizare. Femeia a încercat până acum de zece ori să ajungă profesor în municipiul Botoșani, însă acest lucru pare momentan imposibil.

Mihaela a obținut nota 10 la titularizare, însă nu prinde niciun post

Profesoara mărturisește că rezultatele ei nu sunt nicio performanță, ci doar ceva normal pentru un profesor care se respectă și își cunoaște materia. Conform Botoșani News, Mihaela îi felicită pe toți candidații care au obținut note mari și care, implicit, nu îi permit să le ocupe locul.

Conform Observatornews.ro, munca la catedră este bucuria vieții pentru Mihaela, care speră să ajungă să fie profesor titular într-o școală importantă din Botoșani. ”Dacă își place ceea ce faci nu este greu nimic! În primul rând trebuie să îți placă să lucrezi cu copiii.

Rezultate Titularizare 2024 publicate de EDU.RO: Puțin peste 40% au obținut minimum nota 7, necesară pentru angajare pe perioada nedeterminată

Nu să fie doar o modalitate de a avea serviciu. Copilul pe care îl ai în fața ta trebuie să îl consideri ca pe propriul tău copil și să nu îl dezamăgești”, a explicat Mihaela. Interesant, 6.000 de viitori profesori au luat notă sub 5 la titularizare în 2024, astfel că cei care au luat note mari ar părea îndreptățiți să predea la o școală bună.

”Eu am mai fost la examene de titularizare, depinde de fiecare. Bine, se fac în fiecare an niște subiecte tip, nu foarte dificile, dar pot spune că singura care dă bătăi de cap este metodica, care este foarte subiectivă la corectare.

În rest, fiecare obține rezultate după cât învață, cât își dorește”, mai povestește profesoara, pentru Botoșani News.  În Botoșani, rata notelor peste 7 a fost de 42,8%, peste procentul de 41,9% înregistrat la nivel național.

Nu este mereu cazul, pentru că posturile nu sunt multe și, mai mult, toate sunt ocupate de profesor teoretic foarte buni. Pentru a promova acest examen, profesorii trebuie să obțină cel puțin nota 7, iar cei care vor să fie suplinitori trebuie să obțină cel puțin nota 5, conform Observatornews.ro.

Ministrul educației Ligia Deca, mesaj important pentru profesorii care și-au susținut titularizarea

Între timp, procentul notelor între 5 și 6,99 este de 37,2%. Rezultatele finale vor fi afișate undeva pe 31 iulie, iar repartizarea candidaților pe posturile didactice vacante va fi făcută în ordinea descrescătoare a mediilor de repartizare. Aceasta va fi realizată în ședințele publice organizate de inspectoratele școlare, în perioada 1 – 6 august 2024.

Ministrul educației, Ligia Deca, i-a încurajat pe toți candidații care s-au încris pentru acest examen de titularizare, într-un mesaj pe Facebook. ”Succes celor peste 8.500 de candidați ce vor susține mâine proba scrisă din cadrul examenului pentru definitivare în învățământ! Inspirație, putere de concentrare și încredere tuturor!”, transmitea Ligia Deca.

Viitori profesori s-au speriat de examenul de titularizare. Aproape 3.000 s-au retras

Mai puţin de 42 la sută dintre candidaţii ale căror lucrări scrise au fost evaluate la concursul de titularizare din luna iulie a acestui an au obţinut note peste 7.00, arată datele comunicate, marţi, de Ministerul Educaţiei. Dintre aceştia, 74 de candidaţi au luat nota 10. Ministerul Educaţiei arată că numărul celor cu note peste 7.00 este în uşoară creştere faţă de anul trecut. Contestaţiile se pot depune marţi şi miercuri, rezultatele finale urmând a fi publicate în 31 iulie.

Ministerul Educaţiei a publica, marţi la prânz, rezultatele înregistrate la proba scrisă (17 iulie) din cadrul concursului pentru ocuparea posturilor didactice din învăţământul preuniversitar (sesiunea 2024).

Pentru a obţine statutul de titular (angajare pe perioadă nedeterminată), candidaţii trebuie să obţină minimum nota 7 (şapte) atât la proba scrisă, cât şi la proba practică/inspecţia specială la clasă în profilul postului. PMentru angajarea pe perioadă determinată (suplinire), candidaţii trebuie să obţină minimum nota 5 (cinci) atât la proba scrisă, cât şi la proba practică/inspecţia specială în profilul postului.

Conform Ministerului Educaţiei, au fost prezenţi 31.237 de candidaţi (86,48%) din totalul celor 35.971 de candidaţi cu drept de participare. Totodată, 2.669 de candidaţi dintre cei prezenţi s-au retras în condiţiile prevăzute de metodologie, iar 49 de candidaţi au fost eliminaţi din examen (dintre care 11 petru fraudă/ tentative de fraudă).

Un număr de 28.519 lucrări au fost transmise la centrele de evaluare (dintre acestea, lucrările a 51 de candidaţi au fost anulate în centrele de evaluare în condiţiile prevăzute de metodologie).

Astfel, au fost evaluate lucrările a 28.468 de candidaţi. ”Dintre cei 28.468 de candidaţi cu note, 11.928 de candidaţi (41,9%) au obţinut note peste 7 (dintre aceştia, 74 de candidaţi au obţinut nota 10) – număr în uşoară creştere, comparativ cu anul trecut: 11.448 de candidaţi (între care şi 127 de candidaţi cu note de 10); 10.629 de candidaţi au obţinut note între 5 şi 6,99, consemnându-se o creştere semnificativă (37,34) faţă de anul trecut – 7.978 (33,45%)”, a precizat Ministerul Educaţiei.

Contestaţiile pot fi depuse marţi, până la ora 21.00, şi miercuri, până la 12.00, la sediile inspectoratelor şcolare judeţene sau prin mijloace electronice (la adresele comunicate public de fiecare inspectorat şcolar).

Rezultatele finale vor fi comunicate în 31 iulie.

Repartizarea candidaţilor pe posturile didactice de predare vacante publicate pentru angajare pe perioadă nedeterminată, în ordinea descrescătoare a mediilor de repartizare, va fi realizată în şedinţele publice organizate de inspectoratele şcolare în perioada 1- 6 august.

DailyBusiness
Românii vor scoate din nou bani din buzunar! Câți bani trebuie să plătești în plus dacă stai la bloc
Spynews
Cum s-a înțeles Alina Petre cu fosta soție a lui Bogdan Vasiliu. Îl acuză că ar fi mințit-o în legătură cu femeia cu care are un copil
Bzi.ro
Viorel Lis a ajuns de urgență la spital! Oana Lis este în lacrimi: „Asta este viața!”
Fanatik.ro
Orașul surpriză din România care a trecut printr-o schimbare la față. E printre cele mai bogate din țară, construiește pe bandă rulantă și atrage fonduri cu o forță de nedescris. E la zi cu tot ce e nou și frumos. Până și transportul public este exclusiv electric
Capital.ro
Obligatoriu pentru românii care nu stau la adresa din buletin. Regula se aplică pentru toți
Playtech.ro
2025, anul marilor realizări pentru aceste zodii. Scapă de ghinion, le merge pe toate planurile
DailyBusiness
Anunț oficial de la Guvern! Probleme rezolvate, vești importante pentru români!
Adevarul
Concluzia sumbră a fostului comandant suprem al armatei ucrainene, după ce Coreea de Nord s-a implicat în război
wowbiz.ro
Adriana Bahmuțeanu, dispusă să se mute în casa lui Silviu Prigoană pentru a fi alături de copiii ei! Declarația neașteptată făcută de jurnalistă după ce și-a îmbrățișat din nou băieții: „Era firesc să îmi propună asta”
Spynews
Fructul care ajută la pierderea în greutate. Este delicios, îl găsești în orice supermarket, și poate fi consumat crud sau în smoothie
Spynews
Andrei Rotaru și Cristina, femeia pe care a părăsit-o pentru ispita Diandra, au plecat în vacanță. De când s-au împăcat, foștii soți se comportă ca doi îndrăgostiți / VIDEO
Evz.ro
Locul din România în care Creatorul a împărțit muritorilor o bucățică de cer. E binecuvântat
Ego.ro
Ce făcea Mihaela, partenera lui Silviu Prigoană, în timp ce el se stingea din viață
Prosport.ro
FOTO. Vedeta din filmele pentru adulți s-a cuplat cu un milionar controversat din fotbal
kanald.ro
Statul oferă ajutoare persoanelor care trec prin situații critice! Cât primesc acești oameni din partea Guvernului
Cancan.ro
Cu ce condiție i-ar fi lăsat Adriana Bahmuțeanu pe băieții ei în vila lui Silviu Prigoană: 'Eram DISPUSĂ!'
Playsport.ro
Aoleu, Antonia dă COD ROȘU! A înnebunit pe toată lumea cu ultima apariție! Cum s-a lăsat pozată după ce a renunțat la sutien
Capital.ro
Schimbare pentru permisul auto. Va fi ZERO. Guvernul României dă lege nouă
StirileBZI
Acești angajați vor beneficia de al 13-lea salariu! Vor primi nici bonusuri de Crăciun
Prosport.ro
FOTO. Jaqueline Cristian, imagini fabuloase în costum de baie
stirilekanald.ro
„Un prunc” Igor Cuciuc, primele declarații despre cel de-al doilea copil, după moartea tragică a fiicei lui. Artistul este pregătit să devină tată din nou
substantial.ro
Selly încurajează tinerii să participe la alegeri: „Este modul vostru de a ține democrația în viață”
MediaFlux
VINE PENSIA în DECEMBRIE cu ÎNTÂRZIERE? Simona Bucura a CONFIRMAT
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Puterea.ro
Adolescenții și tentațiile interzise: care este drogul preferat al elevilor bucureșteni