Paris 2024. David Popovici: „Acum că am dobândit experienţă, nu pot decât să privesc spre lucruri şi mai mari la următoarea Olimpiadă”

David Popovici a declarat, pentru World Aquatics, că nu este principalul favorit la JO de la Paris, însă acest lucru îl motivează.
Alina Costache
24 iul. 2024, 21:07
Paris 2024. David Popovici:

Paris 2024: „Încă de la ultima Olimpiadă, am vorbit despre faptul că am mers la prima Olimpiadă pentru experienţă, iar acum că am dobândit această experienţă, nu pot decât să privesc spre lucruri şi mai mari la următoarea Olimpiadă”, a afirmat sportivul.

Pe lângă faptul că îi va înfrunta la Paris pe Kyle Chalmers (Australia), Matt Richards (Marea Britanie), Maxime Grousset (Franţa) şi Alexy Jack (SUA), Popovici îl va înfrunta şi pe noul deţinător al recordului mondial la 100 m liber din China, Pan Zhanle, care a stabilit o nouă marcă de 46,80 la Doha 2024.

„Când am aflat că recordul a fost cu 0,06 secunde mai bun decât al meu, am fost puţin luat prin surprindere, dar apoi am devenit foarte entuziasmat şi dornic să mă apropii cât mai mult de el şi poate să-l dobor în viitor”, spune el. „Am ajuns foarte aproape când nu mă aşteptam cu adevărat (la Campionatele Europene), aşa că cred că trebuie să am mai multă încredere în mine, (deoarece) mă apropii de el. Este bine să fiu poate mai mult un outsider decât înainte, chiar dacă sunt încă unul dintre favoriţii din lume, nu sunt primul favorit, încă nu sunt cel mai rapid, aşa că asta mă motivează cu adevărat.”

Poate singurul lucru mai izbitor decât ultimele medalii câştigate de Popovici este modestia de care a dat dovadă în mod constant în momentele de după obţinerea succeselor, notează World Aquatics.

„Nu mi-a plăcut niciodată termenul de „superstar” sau „celebritate”, cum mă numesc alţii”, a declarat el pentru World Aquatics. „Este adevărat că o mulţime de oameni mă cunosc în România datorită înotului, sau poate muncii de caritate şi altor lucruri publice în care sunt implicat, dar aş spune că încerc doar să fac cât de mult bine pot cu expunerea pe care o am. Cred că a fi faimos, sau puţin faimos, este grozav uneori, când oamenii te recunosc şi apari la ştiri, iar oamenii vor să facă poze cu tine, dar, de fapt, asta nu face nicio diferenţă în lume.”

Emoții mari pentru David Popovici. Înotătorul-fenomen face antrenamente intense pentru Jocurile Olimpice

Paris 2024: Popovici a donat una dintre medaliile sale istorice de la Campionatul Mondial de la Budapesta 2022 pentru a fi topită şi a se face peste 100 de fundiţe aurii, simbol al luptei împotriva cancerului la copii.

„Aş spune că sunt mai mândru de asta decât de orice altceva fac (în bazin)”.

Paris 2024: Revenit recent în formă, românul se simte acum confortabil să discute despre unele dintre provocările cu care s-a confruntat în 2023, un an în care s-a luptat să îşi gestioneze faima crescută şi cererile pe care popularitatea le-a adus.

„Înainte, eram puţin celebru în România; să spunem că mă recunoşteau trei sau patru persoane din 10; acum sunt 10 din 10”, dezvăluie el. „Peste tot, în restaurante, pe stradă şi la început a fost foarte amuzant, pentru că eu cred că fiecare are o mică parte din el care vrea să fie un pic faimos şi să fie oprit de oameni pe stradă. Dar când a devenit obositor, în 2023, am venit cu soluţia de a opri pur şi simplu orice expunere, de a nu mai merge la emisiuni TV, de a nu mai da interviuri, doar atunci când este necesar, cum ar fi aici, deci nu faceţi nimic în plus şi asta chiar a funcţionat. Am un cont personal (pe reţelele de socializare) cu poate 30 de urmăritori, care sunt prietenii mei, iar conturile mele principale sunt cam ascunse acum, pentru că, deşi primesc doar atenţie pozitivă, cred că aceasta este cea mai periculoasă, pentru că, dacă este în cantitate prea mare, ţi se poate urca la cap.”

David Popovici, la plecarea Team Romania la Paris: Noi suntem sportivi şi avem obiective, nu ne bazăm pe aşteptări. Succes nouă!

Spynews
Despărțire neașteptată în showbiz! Și-au spus adio la nici un an de când au devenit soț și soție. Detaliile divorțului, dezvăluite la Știrile Antena Stars | VIDEO
Bzi.ro
Prietenul lui Andrei Versace rupe tăcerea! Se droga craiul de Dorobanți?
Fanatik.ro
Zodiile care își vor schimba complet viața până la finalul anului. Bani din moșteniri, bogății cum n-au mai văzut și fericire mare pentru 5 nativi
Capital.ro
Reguli ITP 2024. Amendă 3.000 lei pentru șoferi. Înmatricularea vehiculului, suspendată automat
Playtech.ro
DOAMNE cât e de frumoasă! Imagini de senzație cu noua iubită a lui Alex Bodi, te hipnotizează
DailyBusiness
Este bomba zilei! Rezultate admitere liceu 2024. Topul primelor 15 specializări în București
Adevarul
Nepotul lui Trump, dezvăluiri despre rasismul „unchiului Donald”: „Negri! Uite la ce au făcut negrii”
Spynews
Cine este Caterina, noua iubită a lui Alex Bodi. Omul de afaceri a uitat-o pe Ema Uta pentru o tânără de 20 de ani
Spynews
Livia, fosta soție a lui Cătălin Bordea, un nou mesaj după ce a fost pusă la zid: „Ar fi de râs dacă n-ar fi de plâns”
Evz.ro
Secretul înmormântării lui Ceaușescu. S-a aflat după 35 de ani
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
Cuplu bombă în sportul românesc: Denis Alibec se iubește cu Anca Surdu, o gimnastă campioană europeană și mondială, devenită vedetă TV la Exatlon
wowbiz.ro
Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."
Cancan.ro
George Restivan a divulgat adevăratul motiv pentru care s-a despărțit de Adriana Bahmuțeanu 😲 Voia să-și salveze fiul!
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Cât costă mâncarea la “împinge tava” în stațiunea Mamaia: „Prețuri ca în Elveția”. Turistul dezamăgit a postat totul pe internet
Capital.ro
Vor primi bani mai mulți. Anunțul așteptat de proprietarii de apartamente din România
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Fotomodelul de 33 de ani se iubește în secret cu jucătorul mai tânăr cu 11 ani decât ea!
stirilekanald.ro
Doctorița Gavril, relație amoroasă cu un mafiot de peste Prut, pe care l-a stors de bani! Detalii șocante
substantial.ro
Ciolacu: Retragerea lui Joe Biden nu va influența România
MediaFlux
Când VINE PENSIA pe luna august. Este ultima lună înainte de recalculare
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!