Unde să faci plinul de benzină sau motorină când pleci în vacanță. Sorin Mierlea: ”Diferența dintre plinul pe autostradă și cel din oraș înseamnă pâinea pe două săptămâni”

Romania se afla pe locul al 3-lea in Uniunea Europeana in topul țărilor cu cea mai ieftină benzină, dupa Bulgaria, Malta. In cazul motorinei, tara noastra este situata pe locul 4 intre statele Uniunii Europene in ceea ce priveste cel mai mic pret la acest tip de combustibil, dupa Bulgaria, Lituania, Malta. Comparativ cu luna trecuta, pretul mediu al unui litru de benzina s-a majorat cu 6.3%, ceea ce inseamna ca un plin (50 de litri) costa astazi cu 22.0 lei mai mult decat in urma cu 30 de zile. In cazul motorinei, pretul mediu al unui litru a crescut cu 6.6%, ceea ce inseamna ca un plin (50 de litri) costa astazi cu 23.5 lei mai mult decat in urma cu o lună.
Alina Andrei
25 iul. 2024, 10:15
Unde să faci plinul de benzină sau motorină când pleci în vacanță. Sorin Mierlea: ”Diferența dintre plinul pe autostradă și cel din oraș înseamnă pâinea pe două săptămâni”

Suntem în plin sezon estival și mulți români își iau concediu în această perioadă. Vârful este estimat a fi atins în august. Sunt și români care până la marele concediu preferă să fugă în weekend din oraș fie la mare pentru două trei zile, fie la munte. Pentru vacanțele în țară, dar nu numai, românii preferă să călătorească cu mașinile proprii. Și aici vine întrebarea faci plinul de benzină sau motorină pe autostradă sau în oraș când plecăm în vacanță.

Citește și: O nouă formulă de calcul pentru polițele RCA. Tarife cu până la 60% mai mari decât în restul țării pentru București și Ilfov

 

Unde să faci plinul de benzină sau motorină când pleci în vacanță. Sorin Mierlea: ”Înseamnă pâinea pe două săptămâni”

Prețul carburantului nu este deloc unul mic în România conparat cu veniturile românilor. Un litru de benzină standard se vindea joi cu prețuri între 7.36 – 7.43 lei la stațiile Petrom din București, în timp ce motorina costa intre 7.46 – 7.49 lei pe aceleași distribuitor, în București, conform peco-online.ro. Un plin de benzină ar costa 368 lei pentru un rezervor de 50 litri și 373 lei pentru motorină.

Pe Autostrada A2, la Petrom, litrul de benzină se vinde cu 7.54 lei, iar motorina costa 7.57 lei. Astfel, un plin ajunge la 377 lei pentru benzina și 379 lei.

Citește și: Taxa pe lux, impusă de PSD la guvernare, a intrat în vigoare: cei care dețin vile şi limuzine scumpe vor plăti o suprataxare de 0,3%

Sorin Mierlea, președintele InfoCons, a explicat de unde este mai bine să cumpărăm carburant înainte să plecăm în vacanță.

”Cumpărând carburant de la o stație înainte de a intra pe autostradă, versus a cumpăra carburant de pe autostradă, la un plin înseamnă pâinea pe două săptămâni. Asta este diferența la carburant. La aceeași stație, același brand. Aceste lucruri ar trebui să le înțelegem, și anume faptul că indiferent că este același brand, prețurile diferă foarte mult între ele.

Unde sunt mai multe stații în același loc, acolo prețurile încep să scadă. Dar este discutabil, pentru că astăzi poate fi un preț, mâine poate fi alt preț. Chiar dacă pentru unii nu înseamnă mult 50 de lei, pentru alții poate însemna o diferență majoră pentru o vacanță frumoasă”, a declarat Sorin Mierlea, președintele InfoCons, la Antena 3.

”Să avem roviniete în funcție de sectoarele de drum pe unde trecem, și ar fi bine să mergem să le plătim, de exemplu, într-o stație de carburant, unde plătim în lei și nu plătim în euro. La fel cum am plăti dacă plătim de pe telefon. Și când vine, cu TVA cu tot, în factura de telefon, s-ar putea să fie iar un cost adăugat, plus benzina luată de pe autostradă, și deja s-ar putea să fie o seară cu familia, la înghețată, în concediu”, a mai explicat Sorin Mierlea.

Spynews
Despărțire neașteptată în showbiz! Și-au spus adio la nici un an de când au devenit soț și soție. Detaliile divorțului, dezvăluite la Știrile Antena Stars | VIDEO
Bzi.ro
Iuliana Pepene a făcut ravagii, în costum de baie, pe litoral! Imagini incendiare cu blondina de la Antena 1
Fanatik.ro
Ce a găsit o româncă în roșiile țărănești cumpărate dintr-un celebru supermarket. Ce curgea din ele
Capital.ro
Mașinile interzise. Decizia luată acum în România. Se aplică din 27 iulie, ora 23:00
Playtech.ro
Iubita lui Selly, fotografiată FĂRĂ haine! Imaginile au APĂRUT pe net
DailyBusiness
Este alertă de ultimă oră! România va fi măturată de furtuni și inundații
Adevarul
Am intrat în sezonul bolilor digestive. Camerele de gardă sunt pline. Medic: „Spălați pepenii înainte de a-i mânca!”
Spynews
Cine este Caterina, noua iubită a lui Alex Bodi. Omul de afaceri a uitat-o pe Ema Uta pentru o tânără de 20 de ani
Spynews
Livia, fosta soție a lui Cătălin Bordea, un nou mesaj după ce a fost pusă la zid: „Ar fi de râs dacă n-ar fi de plâns”
Evz.ro
Locul de pe litoral cu prețuri incredibile. Totul este ciudat de ieftin
Ego.ro
Andreea Marin a făcut SENZAȚIE într-un costum de baie DECOLTAT. Vedeta are o siluetă perfectă, după ce a slăbit considerabil FOTO
Prosport.ro
Gestul lui Alibec pentru gimnasta Anca Surdu, noua iubită, la nunta lui Ianis Hagi! Toată lumea s-a întrebat despre cine e vorba. EXCLUSIV
wowbiz.ro
Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."
Cancan.ro
Cauza decesului lui Sorin Nazîru. De ce a murit fostul portar al juniorilor de la Dinamo, de fapt
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Dan Negru, revoltat de modul în care România gestionează resursele de cereale: „Una din patru pâini e făcută din aluat congelat”
Capital.ro
Obligatoriu în România. Avem termen 30 august. Ordinul venit de la vârful UE
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Ioana Tamaș, apariție incendiară în costum de baie. Imaigni hot cu soția lui Gabi Tamaș în Bali
stirilekanald.ro
'O minciună, o înscenare!' Fiica suspectului crimei din Brăila face acuzații grave
substantial.ro
Raed Arafat: Legislația privind securitatea la incendiu a mașinilor electrice este deficitară
MediaFlux
RĂSTURNARE TOTALĂ de SITUAȚIE în SUA! ESTE FINALUL!
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!