Diana Șoșoacă își continuă șirul abjecțiilor în Parlamentul European: „Mă ofer să mediez pacea cu Putin în numele UE!”

Diana Șoșoacă nu se dezminte și continuă circul în Parlamentul European. După ce a fost evacuată din sala plenului, liderul SOS România a luat cuvântul în cadrul Comisiei de Insdustrii din Parlamentul European.
Filip Stan
25 iul. 2024, 10:34
Diana Șoșoacă își continuă șirul abjecțiilor în Parlamentul European: „Mă ofer să mediez pacea cu Putin în numele UE!”
Diana Șoșoacă își continuă șirul abjecțiilor în Parlamentul European: „Mă ofer să mediez pacea cu Putin în numele UE!”

Diana Șoșoacă continuă să facă show în Parlamentul European. În cadrul luării sale de poziție, liderul SOS România a criticat dur felul în care sunt tratate țările membre UE față de „abuzurile Ucrainei care nu respectă nici o regulă”.

Citește și: EXCLUSIV. Traian Băsescu: „Ne facem că ne-a surprins Diana Șoșoacă, dar toți știam ce va face”

Diana Șoșoacă își continuă șirul abjecțiilor în Parlamentul European

Ea a clamat faptul că fermierii din Estul Europei sunt falimentați cu bună știință și țări precum România se mai pot împrumută doar la dobânzi astronomice. În acest context a făcut apel la negocieri cu Rusia și chiar s-a oferit să medieze pacea cu Vladimir Putin în numele Uniunii Europene.

„Sincer, am crezut, ascultându-vă pe toți, că mă aflu în Parlamentul Ucrainei, în nici un caz în Parlamentul European. Și sincer, mă uitam aici, cred că ne pregătim de război. Și vă spune un reprezentant al unei țării care are graniță cu Ucraina și care a avut ocupație sovietică zeci de ani. Și vă spun că, din punctul de vedere al românilor, nu este acceptabil nimic din ceea ce se vorbește aici. În loc să alocați atâția bani pentru înarmare, părerea mea este că ar trebui să alocați timp și bani pentru pace.

Pacea nu se face cu înarmare iar înarmarea și consolidarea industriei de armament. Înseamnă și trimiterea de oameni la moarte. Și așa să vă întreb pe toți, ați vorbit cu cetățenii statelor pe care îi reprezentați dacă sunt de acord să moară pentru acest război care, cu tot respectul ține, din 2014. Din 2014, Ucraina și Federația Rusă se bat pe niște teritorii. Este vorba de chestiuni istorice, este vorba de pacturi precum Ribbentrop – Molotov și așa mai departe. N-am să intru în aceste lucruri. Dar, de exemplu, în România, cât să ne mai putem împrumută când 70% din români trăiesc în sărăcie, iar 30% trăiesc sub pragul sărăciei.

România nu se mai poate împrumuta. Nu mai avem industrie, nu mai avem agricultură, fermierii au fost falimentați de către exportul acesta de cereale al Ucrainei care, cu tot respectul, nu respectă nici o dispoziție legală a Uniunii Europene. Șoferii Ucrainei umblă cum vor. Sunt beți, ne -au omorât destui oameni pe străzile din România. Cred că ar trebui să va plecați, să ne aplecăm cu toții către pace. În România pentru această industrie și pentru intrarea în război să știți că trebuie făcut referendum conform legislației și sunt avocat și vă spun că avem mari probleme iar peste 90% din populația României se opune înarmării României și cheltuirii acestor bani pe înarmare.

Și aș vrea să vă întreb. Aici este comisie de înarmare sau comisie de industrie? Ce facem cu celelalte industrii care au falimentat? Cu IMM-urile care au falimentat, mai ales după această pandemie de COVID, care a distrus toată economia a tuturor statelor, nu numai a României. În acest context, dacă vă este frică de Putin să negociați pacea, mie nu mi-e frică. Vă pot reprezenta Uniunea pentru încheierea păcii. Mulțumesc”, a fost discursul Dianei Șoșoacă din Parlamentul European.

O surpriză este și faptul că Diana Șoșoacă a primit interdicție de a intra pe teritoriul Ucrainei, la scurt timp de când a devenit membru al Parlamentului European. Serviciul de Securitate al Ucrainei a transmis, pentru Euronews România, că interdicția se impune pe o perioadă de trei ani.

De asemenea, Diana Șoșoacă mai este acuzată că ar avea legături puternice cu Rusia. În ultimii trei ani a mers de fiecare dată la recepția organizată de ambasada acestei țări de la București pentru a sărbători ziua națională a Rusiei.

Nu este primul lider politic din România care primește o astfel de interdicție. Și președintele AUR, George Simion, a fost inclus anul trecut pe „lista neagră”. Simion are în prezent interdicție și de a intra pe teritoriul Republicii Moldova.

Citește și: VIDEO Diana Şoşoacă întrece orice limită. Europarlamentara îi îndeamnă pe românii din diaspora să intensifice revolta începută în Leeds: „Ieşiţi în stradă! E o acţiune concertată împotriva copiilor români”

Spynews
Despărțire neașteptată în showbiz! Și-au spus adio la nici un an de când au devenit soț și soție. Detaliile divorțului, dezvăluite la Știrile Antena Stars | VIDEO
Bzi.ro
Iuliana Pepene a făcut ravagii, în costum de baie, pe litoral! Imagini incendiare cu blondina de la Antena 1
Fanatik.ro
Ce a găsit o româncă în roșiile țărănești cumpărate dintr-un celebru supermarket. Ce curgea din ele
Capital.ro
Mașinile interzise. Decizia luată acum în România. Se aplică din 27 iulie, ora 23:00
Playtech.ro
Iubita lui Selly, fotografiată FĂRĂ haine! Imaginile au APĂRUT pe net
DailyBusiness
Este alertă de ultimă oră! România va fi măturată de furtuni și inundații
Adevarul
Am intrat în sezonul bolilor digestive. Camerele de gardă sunt pline. Medic: „Spălați pepenii înainte de a-i mânca!”
Spynews
Cine este Caterina, noua iubită a lui Alex Bodi. Omul de afaceri a uitat-o pe Ema Uta pentru o tânără de 20 de ani
Spynews
Livia, fosta soție a lui Cătălin Bordea, un nou mesaj după ce a fost pusă la zid: „Ar fi de râs dacă n-ar fi de plâns”
Evz.ro
Locul de pe litoral cu prețuri incredibile. Totul este ciudat de ieftin
Ego.ro
Andreea Marin a făcut SENZAȚIE într-un costum de baie DECOLTAT. Vedeta are o siluetă perfectă, după ce a slăbit considerabil FOTO
Prosport.ro
Gestul lui Alibec pentru gimnasta Anca Surdu, noua iubită, la nunta lui Ianis Hagi! Toată lumea s-a întrebat despre cine e vorba. EXCLUSIV
wowbiz.ro
Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."
Cancan.ro
Cauza decesului lui Sorin Nazîru. De ce a murit fostul portar al juniorilor de la Dinamo, de fapt
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Dan Negru, revoltat de modul în care România gestionează resursele de cereale: „Una din patru pâini e făcută din aluat congelat”
Capital.ro
Obligatoriu în România. Avem termen 30 august. Ordinul venit de la vârful UE
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Ioana Tamaș, apariție incendiară în costum de baie. Imaigni hot cu soția lui Gabi Tamaș în Bali
stirilekanald.ro
'O minciună, o înscenare!' Fiica suspectului crimei din Brăila face acuzații grave
substantial.ro
Raed Arafat: Legislația privind securitatea la incendiu a mașinilor electrice este deficitară
MediaFlux
RĂSTURNARE TOTALĂ de SITUAȚIE în SUA! ESTE FINALUL!
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!