Imagini revoltătoare la Institutul Clinic Fundeni! Ce a primit la micul dejun un pacient bolnav de leucemie: „De aici mai rău te îmbolnăvești”

Imaginile dezolante din spitalele românești sunt aproape la ordinea zile. De această dată pe „lista rușinii” se află Institutul Clinic Fundeni din București, după ce un pacient bolnav de leucemie a postat pe internet o fotografie cu „mâncarea” pe care a primit-o la micul dejun.
Alina Costache
25 iul. 2024, 12:57
Imagini revoltătoare la Institutul Clinic Fundeni! Ce a primit la micul dejun un pacient bolnav de leucemie: „De aici mai rău te îmbolnăvești”
Imagini revoltătoare la Institutul Clinic Fundeni! Ce a primit la micul dejun un pacient bolnav de leucemie: „De aici mai rău te îmbolnăvești”

Un nouă imagine tristă din spitalele românești s-a popularizat pe rețelele de socializare. De această dată, rușinea planează asupra Institutului Clinic Fundeni din București, iar scandalul a pornit de la o postare pe Facebook, făcută de unul dintre pacienții bolnavi de leucemie, internat în secția de hematologie. Acesta a postat pe rețelele de socializare o fotografie care surprindea mâncarea pe care a primit-o pentru micul dejun.

Pe o tăviță se aflau diverse alimente, printre care se număra și un pachet de biscuiți alterat. Deși data de expirare indica anul 2025, produsul era atât de deteriorat încât conținea viermi.

Citește și: Simona Gherghe, clipe de vis pe una dintre cele mai frumoase plaje din lume: „Cei mici sunt toată ziua în căutare de ouă de dinozauri”

Pacientul, internat pe secția de hematologie de mai multt de trei săptămâni, a filmat mâncarea și a postat imaginile pe o rețea de socializare, acuzând conducerea Institutului Fundeni că tratează cu indiferență viața pacienților bolnavi de leucemie. Micul dejun conținea mai multe produse, inclusiv un pachet de biscuiți din care ieșeau viermi.

Acest produs ambalat nu era preparat în spital, ci furnizat de o companie externă unității medicale. În urma incidentului, o parte din personalul spitalului a demarat o anchetă internă. Toți biscuiții din acel lot au fost verificați, însă nu au mai fost descoperite alte probleme similare.

„Da, da, nu este nicio glumă: uitați aici micul dejun adus la Spitalul Fundeni, la bolnavii de leucemie. Fără cuvinte, uitați-vă. Am vrut să mănânc un pic și… da, după cum se vede, ăsta e micul dejun pe care ni l-au dat: niște dulceață, un suc… Așa că o să-mi comand ceva să mănânc, pentru că de aici mai rău te îmbolnăvești”, spune un pacient într-o înregistrate video publicată, marți, pe rețelele de socializare.

Incidentul semnalat de unul dintre pacienți a ajuns și în atenția conducerii Spitalului Clinic Fundeni. Aceștia au precizat că s-au făcut o serie  de verificări și s-a dispus retragerea lotului cu probleme – înainte ca biscuiții cu viermi să ajungă în micul-dejun al pacienților. Biscuiții au fost scoși din meniu, iar o anchetă internă este în plină desfășurare.

„Ca urmare a unui incident regretabil (descoperirea unui pachet de biscuiţi alteraţi ce urmau să fie serviţi la micul dejun), incident care a avut loc în dimineaţa zilei de 23 iulie şi semnalat de către un pacient internat în Institutul Clinic Fundeni, facem următoarele precizări: Conducerea Institutului a luat imediat măsurile de urgenţă ce se impun în astfel de cazuri, procedând atât la scoaterea produsului respectiv din meniul alimentar, cât şi la verificarea întregului stoc de biscuiţi ce aveau ca dată de expirare luna iunie a anului 2025.

Mai mult, în cursul zilei de 24 iulie, a fost efectuat şi un control al Serviciului de Prevenire a Infecţiilor Asociate Asistenţei Medicale, în urma căruia în Blocul Alimentar din cadrul ICF nu au fost constatate nereguli. Regretăm apariţia acestui incident care s-a produs independent de voinţa noastră şi îi asigurăm pe toţi pacienţii noştri de faptul că tratăm securitatea alimentară cu cea mai mare seriozitate”, se arată într-un comunicat al reprezentanților Institutului Clinic Fundeni (ICF).

Citește și: Rețetă inedită! Biscuiți Oreo fără zahăr. Se prepară ușor, iar rezultatul îți va înnebuni simțurile

Spynews
Despărțire neașteptată în showbiz! Și-au spus adio la nici un an de când au devenit soț și soție. Detaliile divorțului, dezvăluite la Știrile Antena Stars | VIDEO
Bzi.ro
Iuliana Pepene a făcut ravagii, în costum de baie, pe litoral! Imagini incendiare cu blondina de la Antena 1
Fanatik.ro
Ce a găsit o româncă în roșiile țărănești cumpărate dintr-un celebru supermarket. Ce curgea din ele
Capital.ro
Mașinile interzise. Decizia luată acum în România. Se aplică din 27 iulie, ora 23:00
Playtech.ro
Iubita lui Selly, fotografiată FĂRĂ haine! Imaginile au APĂRUT pe net
DailyBusiness
Este alertă de ultimă oră! România va fi măturată de furtuni și inundații
Adevarul
Am intrat în sezonul bolilor digestive. Camerele de gardă sunt pline. Medic: „Spălați pepenii înainte de a-i mânca!”
Spynews
Cine este Caterina, noua iubită a lui Alex Bodi. Omul de afaceri a uitat-o pe Ema Uta pentru o tânără de 20 de ani
Spynews
Livia, fosta soție a lui Cătălin Bordea, un nou mesaj după ce a fost pusă la zid: „Ar fi de râs dacă n-ar fi de plâns”
Evz.ro
Locul de pe litoral cu prețuri incredibile. Totul este ciudat de ieftin
Ego.ro
Andreea Marin a făcut SENZAȚIE într-un costum de baie DECOLTAT. Vedeta are o siluetă perfectă, după ce a slăbit considerabil FOTO
Prosport.ro
Gestul lui Alibec pentru gimnasta Anca Surdu, noua iubită, la nunta lui Ianis Hagi! Toată lumea s-a întrebat despre cine e vorba. EXCLUSIV
wowbiz.ro
Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."
Cancan.ro
Cauza decesului lui Sorin Nazîru. De ce a murit fostul portar al juniorilor de la Dinamo, de fapt
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Dan Negru, revoltat de modul în care România gestionează resursele de cereale: „Una din patru pâini e făcută din aluat congelat”
Capital.ro
Obligatoriu în România. Avem termen 30 august. Ordinul venit de la vârful UE
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Ioana Tamaș, apariție incendiară în costum de baie. Imaigni hot cu soția lui Gabi Tamaș în Bali
stirilekanald.ro
'O minciună, o înscenare!' Fiica suspectului crimei din Brăila face acuzații grave
substantial.ro
Raed Arafat: Legislația privind securitatea la incendiu a mașinilor electrice este deficitară
MediaFlux
RĂSTURNARE TOTALĂ de SITUAȚIE în SUA! ESTE FINALUL!
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!