Tensiuni și umilință la Urgențele Spitalului Județean Buzău. Medicul acuzat a ajuns membru în Consiliul de Etică

Unitatea de Primire Urgențe a Spitalului Județean Buzău a devenit locul în care orgoliile personale fac parte din activitatea medicală. Mai mulți angajați se plâng că trebuie să accepte abuzurile lui Adrian Zoican, medic de medicină de urgență și șef de secție. Medicul acuzat i-ar manipula pe angajați pentru a-i face să plece la alte secții. Cu toate acestea, Adrian Zoican a reușit să ajungă membru în Consiliul de Etică.
Filip Stan
26 iul. 2024, 11:45
Tensiuni și umilință la Urgențele Spitalului Județean Buzău. Medicul acuzat a ajuns membru în Consiliul de Etică

Unitatea de Primire Urgențe a Spitalului Județean Buzău s-a transformat în scena unor răfuieli și locul în care orgoliile personale fac din activitatea medicală un câmp de luptă. Mai mulți asistenți și brancadieri acuză că trebuie să îndure tensiuni și abuzuri care au ajuns să le afecteze și viața, dincolo de ușile spitalului. Principalul acuzat este Adrian Zoican, medic de medicină de urgență, care a condus secția, în ultimii ani.

Declarativ, el și-a propus să revină la conducerea secției, dar până atunci încearcă să scape de colegii care îi contestă modul de lucru. Rețeta pare să funcționeze, dacă ar fi să privim secția de la Urgențe Pediatrie, unde mai multe asistente au ales să se transfere sau să se pensioneze în ultimii ani, din cauza conflictelor avute cu medicul urgentist Adrian Zoican. Asta, cu toate că nu îi erau subordonate profesional acestuia. De asemenea, de notorietate sunt și conflictele fostului șef de secție cu alți colegi medici, care, până la urmă, au ales să plece de la Spitalul Județean, orientându-se spre alte unități medicale, motiv ca UPU SMURD să lucreze cu o altă schemă de personal deficitară, în permanență.

Ce îndură angajații Spitalului Județean Buzău. Comportamentul abuziv al medicului Adrian Zoican

Înlocuit din funcția de medic șef, la începutul anului, medicul urgentist Adrian Zoican continuă să se comporte abuziv, potrivit relatărilor făcute de unii dintre angajații secției. Mai mult, relatările au ajuns în Consiliul de Etică al Spitalului, după ce două plângeri au fost formulate împotriva medicului. Cele două asistente care s-au plâns că sunt hărțuite la locul de muncă au expus, la audieri, starea de tensiune permanentă în care sunt nevoite să își desfășoare activitatea, dar și lipsa măsurilor care să le asigure un mediu de lucru sănătos.

”În ultimii doi ani, lucrurile au luat-o razna! Eu am făcut numeroase sesizări pentru că am îndurat atacuri la persoană, cuvinte jignitoare, umilințe în fața colegilor, excluderea din activități profesionale pe motiv că nu aș fi pregătită.” relatează R.O., asistent cu vechime în Urgențele Spitalului Județean Buzău.

Manipularea, asul din mâneca medicului Adrian Zoican

La audierile în Consiliul Etic, cele două asistente au semnalat și faptul că, prin afirmații repetate, medicul Adrian Zoican încearcă să le inducă ideea că nu au rezistență la stres și nu fac față specificului activității de la Urgențe, pentru a le împinge  spre alte secții: ”Dânsul are niște obiective foarte clare. Îl cheamă pe manager și zice ”Măi, asta are probleme!” Noi vrem să lucrăm acolo fără să ne întrebăm ce mizerii o să ne mai facă.”

Cele două plângeri analizate în Consiliul de Etică nu reprezintă o situație nouă. De-a lungul ultimilor ani, numeroase situații din UPU -Spitalul Județean Buzău au ajuns să fie analizate de membrii Consiliului. În unele cazuri, chiar medicul Adrian Zoican a fost cel care și-a chemat colegii în acest for, cu intenția de a-i expune unor acuzații care, după cum o arată modul în care s-au închis, nu justificau vreo sancțiune și nu constituiau abateri de la etică.

Ironia situației face că medicul Adrian Zoican a devenit el însuși membru în acest Consiliu, după ce, la ultimele alegeri, anul acesta, s-a autopropus ca membru, fiind votat de o parte din colegii de secție.

Citește și: Se înmulţesc cazurile de Covid. Masca obligatorie şi restricţii de vizite la Spitalul din Buzău

Situația a ajuns la urechile DSU, dar oficialii dau din umeri

Conflictele din UPU-SMURD a Spitalului Județean sunt cunoscute și dincolo de forurile de etică și disciplină. Au fost formulate sesizări și la Consiliul Județean care administrează spitalul. Situația din secție nu reprezintă o necunoscută nici la Departamentul pentru Situații de Urgență, condus de Raed Arafat. În mod ciudat, toate aceste sesizări rămân fără urmări, iar reclamanții nu au decât două soluții: să plece din Urgențele Spitalului Județean sau să-și caute dreptatea prin instanțe. În mod justificat apare, totuși, întrebarea: Cine îi asigură protecție medicului Adrian Zoican?
Din 2016, medicul a fost ales consilier județean, pe rând din partea PD-L, acum PNL, urmând să își exercite un al treilea mandat, din toamnă. Precedentele două mandate au fost unele de bună conviețuire a medicului Zoican cu majoritatea PSD din Consiliu și, mai ales, cu conducerea pesedistă a CJ Buzău.

Citește și: Scandal de proporții la Spitalul de Urgență Ploiești! Medicii acuzați de neglijență de o mamă care a suferit avort spontan: „Am strigat, n-au venit. Au zis că oricum e mort”

Spynews
Răsturnare de situație în cazul crimei din Brăila! Ce s-ar fi întâmplat în cabinet
Bzi.ro
Anca Țurcașiu a făcut furori, în costum de baie, pe Instagram! La 54 de ani, artista arată impecabil!
Fanatik.ro
Ce a putut să pățească un român aflat în vacanță în Thassos. A promis că nu o să mai revină vreodată în Grecia: ”Ce le rămânea de dimineață, găseam seara”
Capital.ro
Perfect legal pentru proprietarii de teren. Nu ții cont de vecini. E scris în lege
Playtech.ro
Carmen Iohannis, apariție de NOTA 10 în Paris! Câte MII DE EURO a costat ținuta ei: Geanta, mai SCUMPĂ decât rochia
DailyBusiness
Sute de frigărui din carne de câine, scoase la vânzare. Ofițerii de ordine publică au intervenit de URGENȚĂ
Adevarul
Sporuri și concedii medicale acordate abuziv pentru minerii din Valea Jiului. S-au întocmit dosare penale
Spynews
Cât costă un mic dejun la Eforie Nord, în plin sezon estival. Pentru o banală omletă cu șuncă plătești 30 lei
Spynews
Cum arată casa prezentatorului de la Insula Iubirii. Radu Vâlcan și Adela Popescu au finisaje premium și au dat pe o baterie de baie 8000 de lei
Evz.ro
Marele secret al lui Ceaușescu. Ce făcea când nu-l vedea nimeni
Ego.ro
Andreea Marin a făcut SENZAȚIE într-un costum de baie DECOLTAT. Vedeta are o siluetă perfectă, după ce a slăbit considerabil FOTO
Prosport.ro
FOTO. Ioana Tamaș, apariție incendiară în costum de baie. Imaigni hot cu soția lui Gabi Tamaș în Bali
wowbiz.ro
Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."
Cancan.ro
Ce s-a descoperit în trupul lui Sorin Nazîru? Filmul morţii fostului portar de la Dinamo
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Cine este Denis Repka, afaceristul care și-a pierdut viața într-un tragic accident de motocicletă. Ce legături existau între magnat și Donald Trump
Capital.ro
Se dau bani de la stat direct pe card. Cerere până pe 31 iulie. Ce obligație ai pentru 5 ani
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Aza Gabriela, apariție spectaculoasă în plină vară! Cum s-a afișat cântăreața
stirilekanald.ro
Filmul complet al măcelului din Padina! 'Băi, omule, îl omori!''- Ultimele clipe din viața lui Sorin Anghel
substantial.ro
Evgheni Serebriakov, acuzat de atentat la Moscova, declară că a cooperat cu servicii speciale din Ucraina
MediaFlux
TRUMP ÎNCEPE RĂZBOIUL dacă ajunge PREȘEDINTE: VA FI ȘTEARSĂ de pe HARTĂ
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!