LIVE Festivitate de deschidere spectaculoasă a Jocurilor Olimpice, cu 10.500 de sportivi. România este reprezentată de 106 sportivi. Mesajul lui Drăguşin pentru delegaţia ţării noastre

Jocurile Olimpice vor începe, vineri, la Paris, unde 10.500 de sportivi vor concura pentru a obţine medaliile râvnite de competitorii din întreaga lume. Deşi iniţial avea 107 sportiivi calificaţi, România va fi reprezentată de 106 sportivi, după ce atleta Florentina Iuşco a fost suspendată pentru dopaj.
Mircea Filipescu
26 iul. 2024, 16:56
LIVE Festivitate de deschidere spectaculoasă a Jocurilor Olimpice, cu 10.500 de sportivi. România este reprezentată de 106 sportivi. Mesajul lui Drăguşin pentru delegaţia ţării noastre

UPDATE Team Romania este gata de medalii! Delegaţia României a defilat la Jocurile Olimpice de la Paris, în barca tricolorilor de pe Sena purtători de drapel fiind soţii canotori Ionela şi Marius Cozmiuc.

Delegaţia României a defilat în aceeaşi bacră cu echipa Rwandei.

Selecţionerul Edward Iordănescu, care se va despărţi de echipa naţională la sfârşitul lunii, a notat, într-un mesaj postat vineri în social media, că este “cu tot sufletul alături” de sportivii care reprezintă România la Jocurile Olimpice de la Paris.

“Mult succes, sportivi români, la Jocurile Olimpice Paris 2024! După ani de pregătire şi sacrificii a venit marea provocarea. Sunt cu tot sufletul alături de voi!

Aşa cum au demonstrat încă o dată la EURO 2024, românii uniţi în jurul tricolorului devin o forţă incredibilă pentru un parcurs spre rezultate sportive de excepţie. Sunt sigur că, din toate colţurile lumii, veţi simţi în aceste zile sprijinul şi afecţiunea lor!

Hai, România! Oricând şi pentru totdeauna!”, este mesajul tehnicianului.

UPDATE: Ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice a început vineri la Paris cu un spectacol extravagant pe râul Sena, care va da startul Jocurilor de vară. Superstarul fotbalului francez Zinedine Zidane a fost arătat alergând prin Paris pentru a aduce flacăra, într-un videoclip preînregistrat, potrivit news.ro

O forță de poliție uriașă a fost prezentă la Paris, la doar câteva ore după ce un atac de sabotaj asupra rețelei feroviare de mare viteză TGV a provocat haos în Franța și a pus accentul pe riscurile de securitate într-un moment în care toți ochii sunt ațintiți asupra țării.

Delegația fiecărei țări trece pe o varietate de ambarcațiuni, în funcție de mărimea echipei, de la barje mari la ambarcațiuni de viteză modeste.

Conform tradiției, Grecia a ridicat cortina, fiind prima delegație ai cărei sportivi s-au pprezentat în fața sutelor de mii de spectatori și peste un miliard de telespectatori.

A urmat echipa olimpică a refugiaților cu Cindy Ngamba, pugilista din Camerun, purtătoare de drapel.

După prolog, a fost etalat primul dintre cele douăsprezece tablouri, „Enchanté”. Acesta începe cu un joc al clișeelor pariziene: jeturi de apă coregrafiate, un acordeonist și o explozie de fumigene alb-albastre și roșii deasupra Pont d’Austerlitz.

După barca echipei de refugiați, au urmat bărcile diferitelor țări care au defilat în ordine alfabetică.

Prezența lui Marie-Jo Pérec în tribuna VIP de la Trocadéro și apariția lui Zinédine Zidane în filmulețul cu care a debutat ceremonia au reaprins speculațiile cu privire la persoana care va aprinde cazanul olimpic la sfârșitul ceremoniei.

Niciodată personalitățile prezentate publicului la începutul ceremoniei, în acest caz cei doi favoriți, nu au revenit pentru a aprinde flacăra la final.

În timp ce bărcile continuau să treacă, 80 de artiști de la Moulin Rouge au întâmpinat delegațiile cu câțiva pași de cancan francez, dansul iconic care datează din anii 1820. Costumele lor roz au fost concepute special pentru ceremonie.

După o oră de la începutul ceremoniei, la Paris ploua mărunt, în cantități mai mici decât previzionau meteorologii francezi.

“Gata de defilare! Team Romania înseamnă mândrie naţională!”, este mesajul postat de COSR pe Facebook cu aproxiativ două ore înainte de eveniment.

Cea de-a XXXIII-a a Jocurilor Olimpice are 19 zile de competiţie (handbalul, fotbalul şi rugbyul încep mai devreme, la 24 iulie) şi va include 329 de probe în 32 de sporturi. Vor fi 10.500 de sportivi trimişi de peste 200 de comitete olimpice naţionale, dar şi echipa olimpică a CIO pentru refugiaţi.

Cât costă rochia de firmă purtată de Carmen Iohannis la inaugurarea Casei României de la JO 2024 de la Paris. Geanta, de asemenea de la un brand renumit, are preţ aproape dublu FOTO

Inedit la Paris este faptul că spectatorii vor avea oportunitatea de a fi participanţi. „Marathon Pour Tous” va oferi celor 40.000 de alergători experienţa unică de a alerga acelaşi maraton în aceeaşi zi şi pe acelaşi traseu ca maratoniştii olimpici.

La Paris 2024, România va participa pentru a 23-a oară la Jocurile Olimpice de vară. Din anul 1924, am absentat doar la JO din 1932 şi 1948, iar în 1940 şi 1944, Jocurile Olimpice n-au avut loc din cauza celui de-al doilea război mondial.

Calendarul Jocurilor Olimpice 2024

Vineri, 26 iulie, este data oficială de start al JO 2024, cu o ceremonie de deschidere spectaculoasă pe Sena. Concursurile vor începe de fapt încă de miercuri, 24 iulie, cu sporturile de echipă, urmate de primele competiţii de tir cu arcul şi handbal.

Olimpiada se va încheia la 11 august, cu o ceremonie la celebrul Stade de France din Saint-Denis.

Parisul este principalul oraş gazdă, dar vor avea loc concursuri şi în alte oraşe din Franţa. În plus, competiţia de surfing va fi cea mai unică – va avea loc în Tahiti, pe legendarele valuri Teahupo’o din Oceanul Pacific.

Situat la 15 000 km distanţă de Paris, locul de desfăşurare a competiţiei de surf va bate recordul pentru cea mai îndepărtată competiţie pentru medalii organizată în afara unui oraş olimpic gazdă.

Un nou sport olimpic debutează la Paris

Jocurile Olimpice de la Paris vor include un nou sport olimpic: breaking, un stil de dans urban care îşi are rădăcinile în cultura hip-hop.

Competiţia va cuprinde două probe – una masculină şi una feminină – şi va avea loc în perioada 9-10 august la Paris, ca urmare a succesului înregistrat la Jocurile Olimpice de vară pentru tineret de la Buenos Aires în 2018.

Emblematicul Turn Eiffel va face parte din Jocurile Olimpice în mai multe moduri. În timp ce evenimentul de volei pe plajă va avea loc într-o arenă temporară în aer liber, sub turn, sportivii vor duce, de asemenea, o parte din monument acasă, deoarece medaliile olimpice includ metal care provine din Turnul Eiffel.

Înot în Sena, pentru prima dată în istorie

Din 1923 până de curând, înotul a fost interzis în Sena din cauza problemelor legate de calitatea apei, iar timp de decenii, râul a fost prea toxic pentru majoritatea peştilor. Organizatorii de la Paris i-au asigurat în repetate rânduri pe concurenţi că apa va fi suficient de curată pentru a înota în timpul Jocurilor Olimpice.

JO 2024 marchează revenirea Jocurilor Olimpice la Paris după 100 de ani. Parisul a găzduit prima dată Jocurile Olimpice în 1900 şi apoi în 1924. Capitala Franţei va deveni al doilea oraş care va găzdui Jocurile Olimpice de trei ori, după Londra (1908, 1948 şi 2012).

Paris 2024 va fi prima Olimpiadă din istorie care va asigura egalitatea numerică între femei şi bărbaţi pe terenul de joc, cu un număr egal de femei şi bărbaţi participanţi la cel mai mare eveniment sportiv din lume. Din cei 10 500 de sportivi participanţi la JO, 5 250 sunt bărbaţi şi 5 250 femei.

Mesajul lui Radu Drăguşin pentru delegaţia olimpică a României

Fotbaliștii tricolori le-au transmis un mesaj de încurajare sportivilor care reprezintă România la Jocurile Olimpice de la Paris 2024.

„Dragi sportivi români,

Pentru noi, jucătorii echipei naţionale de fotbal a României, Euro 2024 a fost cea mai frumoasă experienţă din carieră. Acum, înaintea Jocurilor Olimpice, cea mai importantă competiţie pentru fiecare dintre voi, vă dorim să aveţi şi voi parte de momente de neuitat şi să duceţi România cât mai sus.

Mult succes în lupta pentru medalii! Hai România!”, este mesajul echipei naționale de fotbal a României, iar mesagerul a fost chiar Radu Drăgușin.

Citeşte şi: Jocurile Olimpice Paris 2024: Ţara care oferă recompense în vaci pentru medalii

Bzi.ro
Anca Țurcașiu a făcut furori, în costum de baie, pe Instagram! La 54 de ani, artista arată impecabil!
Fanatik.ro
Domnitorul român care a fost căsătorit cu propria mătușă. A avut 4 soții de-a lungul vieții
Capital.ro
Ungurii au făcut anunțul chiar în România. Ungaria vrea un acord istoric: Am întins mâna
Playtech.ro
Ce acte îți trebuie pentru a pleca în vacanță pe un vas de croazieră
DailyBusiness
Sute de frigărui din carne de câine, scoase la vânzare. Ofițerii de ordine publică au intervenit de URGENȚĂ
Adevarul
Mărturii despre brigada rusă care a fost poreclită „Triunghiul Bermudelor”: „Săracul, a nimerit în cea mai mortală unitate”
Evz.ro
S-au trimis ordine de încorporare. Sute de tineri, chemați în Armată
Ego.ro
Andreea Marin a făcut SENZAȚIE într-un costum de baie DECOLTAT. Vedeta are o siluetă perfectă, după ce a slăbit considerabil FOTO
wowbiz.ro
Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."
Cancan.ro
Scenariu HALUCINANT: Andrei Versace, ucis din cauza unui politician?! Fratele lui face dezvăluiri bizare: „Sunt foarte multe ipoteze”
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Cutremur vineri seara, în România! Ce magnitudine a avut seismul și unde s-a resimțit
Capital.ro
S-a dat ordin în România. Decizia se va aplica în curând. Ciolacu: Vor fi deduceri din impozit
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
stirilekanald.ro
'O minciună, o înscenare!' Fiica suspectului crimei din Brăila face acuzații grave
substantial.ro
Procedura de deficit excesiv rămâne deschisă pentru România, anunță Consiliul Uniunii Europene
MediaFlux
TRUMP ÎNCEPE RĂZBOIUL dacă ajunge PREȘEDINTE: VA FI ȘTEARSĂ de pe HARTĂ
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!