Rareș Bogdan îi răspunde dur lui Mircea Geoană: „E absolut firesc ca Nicolae Ciucă să fie prezent la summitul NATO”

Întrebat despre afirmațiile lui Mircea Geoană care a spus că Nicolae Ciucă s-a „autoinvitat” la summitul NATO, Rareș Bogdan a amintit de funcțiile ocupate de liderul PNL.
Filip Stan
26 iul. 2024, 21:09
Rareș Bogdan îi răspunde dur lui Mircea Geoană:

Prim-vicepreședintele PNL Rareș Bogdan a reacționat după ce secretarul general al NATO Mircea Geoană l-a acuzat pe Nicolae Ciucă că s-a „autoinvitat” la summitul NATO care a avut loc în urmă cu două săptămâni. Liberalul susține că președintele PNL avea „tot dreptul” să fie prezent și dă de înțeles Geoană se teme de o eventuală confruntare în turul doi al prezidențialelor cu Nicolae Ciucă.

Război total între Marcel Ciolacu şi Mircea Geoană: „Nu-i treaba domnului Ciolacu ce am făcut eu la NATO”. Răspunsul premierului: „Să îmi spună un angajat al NATO, fie el şi Secretar general adjunct, că nu trebuie să răspundă unui stat NATO, mi se pare deja de noaptea minţii”

„Nicolae Ciucă este al doilea om în stat. Fost șef de stat major. Singurul general român care a condus 8 detașamente din țari diferite în Afganistan. Fost ministru al apărării si prim-ministru. E absolut firesc în calitatea pe care o ocupa sa fie prezent acolo. Este al doilea om în statul roman. De asemenea trebuie spus ca s-a întâlnit cu foarte mulți prieteni, foști colegi care de-a lungul timpului din diverse teatre de operații sau când a fost la studii in SUA. Avea tot motivul sa fie acolo”, a declarat liberalul.

Rareș Bogdan a explicat apoi că declarațiile lui Mirce Geoană vin și în contextul în care, într-o eventuală luptă la prezidențiale, numărul doi din NATO s-a lupta pentru electoratul de stânga cu mai mulți actori.

„Probabil Geoana a înțeles că de fapt cu cine se va bate domnia sa sau Marcel Ciolacu – cu care se canibalizeă reciproc în partea stângă a eșichierului politic. E și fostul secretar Cozmin Gușă care candidează. Ei își vor împarți electoratul. Ciucă este cel mai bun plasat pe dreapta. În turul doi, Nicolae Ciucă se va confrunta cu Mircea Geoană sau Marcel Ciolacu”, a adăugat Rareș B ogdan.

În ce privește controversa privind prezența lui Klaus Iohannis la dineul de la Washington, prim-vicepreședintele liberalilor a confirmat că șeful Statului a lipsit.

„Klaus Iohannis a participat la toate ședințele de lucru. A fost la dineul de deschidere. Într-adevăr la dineul final n-a participat din motive pe care domnia sa le poate explica. (…) Fiecare candidat din această vară pregătitoare a alegerilor încearcă să se poziționeze. Nici pentru Elena Lasconi, Mircea Geoana, George Simion nici pentru Marcel Ciolacu se pare ca nu exista subiectul ignorării candidatului PNL – Nicolae Ciucă. Mă bucură, foarte bine, pentru că înseamnă că noi contăm”, a conchis liberalul.

Preşedintele Senatului, liderul PNL Nicole Ciucă îi dă replica lui Geoană după ce acesta l-a acuzat că s-a ”autoinvitat” la recepţia din Congresul SUA, cu ocazia Summit-ului NATO de la Washington, nefiind membru al AP NATO, Ciucă afirmând că, spre deosebire de Geoană, el este ales de oameni în funcţia pe care o ocupă. ”Având o funcţie în NATO timp de cinci ani, m-aş fi aşteptat ca domnul Geoană să înţeleagă mai bine cum funcţionează lucrurile”, adaugă liderul PNL.

Nicolae Ciucă îi dă peste nas lui Mircea Geoană: ”Spre deosebire de el, eu sunt ales de oameni în funcția pe care o ocup”

>Secretarul general adjunct al NATO Mircea Geoană a fost întrebat joi seară, la Digi 24, dacă s-a întâlnit cu Ciucă pentru a discuta despre candidaturile la Preşedinţie, afirmând că l-a văzut pe acesta la summitul NATO.

Chestionat dacă au vorbit despre candidaturi, Mircea Geoană a afirmat: ”Despre a dânsului, parcă un pic, tangenţial. A participat la o recepţie în Congres. Cred că nu este membru în delegaţia Adunării Parlamentare a NATO, probabil că s-a autoinvitat acolo. Am discutat puţin cu el, da. Era şi Vasile Dîncu, erau şi câţiva politicieni de la USR. Delegaţia românească…”.

Spynews
Cum arată casa prezentatorului de la Insula Iubirii. Radu Vâlcan și Adela Popescu au finisaje premium și au dat pe o baterie de baie 8000 de lei
Bzi.ro
Anca Țurcașiu a făcut furori, în costum de baie, pe Instagram! La 54 de ani, artista arată impecabil!
Fanatik.ro
Afacerea inedită cu care un român simplu a dat lovitura după ce a renunțat la porumb și cartofi. A cultivat fructe, un singur kilogram se vinde și cu 70 de lei
Capital.ro
Se acordă gratuit pentru proprietarii de teren din România. Au extins lista. Lege nouă din 24 iulie
Playtech.ro
Ce acte îți trebuie pentru a pleca în vacanță pe un vas de croazieră
DailyBusiness
Sute de frigărui din carne de câine, scoase la vânzare. Ofițerii de ordine publică au intervenit de URGENȚĂ
Adevarul
Mărturii despre brigada rusă care a fost poreclită „Triunghiul Bermudelor”: „Săracul, a nimerit în cea mai mortală unitate”
Spynews
Am aflat cine este noul iubit milionar al Emei Uta! Și-au dat întâlnire în mare secret la Mykonos | EXCLUSIV
Spynews
Bella Santiago a fost jefuită! Hoții i-au furat banii strânși în câteva luni. Artista a povestit totul, la Știrile Antena Stars |VIDEO
Evz.ro
Tragedia prin care trece Dan Diaconescu. Dumnezeu să te odihnească!
Ego.ro
Andreea Marin a făcut SENZAȚIE într-un costum de baie DECOLTAT. Vedeta are o siluetă perfectă, după ce a slăbit considerabil FOTO
Prosport.ro
FOTO. Ioana Tamaș, apariție incendiară în costum de baie. Imaigni hot cu soția lui Gabi Tamaș în Bali
wowbiz.ro
Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."
Cancan.ro
Scenariu HALUCINANT: Andrei Versace, ucis din cauza unui politician?! Fratele lui face dezvăluiri bizare: „Sunt foarte multe ipoteze”
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Cutremur vineri seara, în România! Ce magnitudine a avut seismul și unde s-a resimțit
Capital.ro
Ungurii au făcut anunțul chiar în România. Ungaria vrea un acord istoric: Am întins mâna
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Aza Gabriela, apariție spectaculoasă în plină vară! Cum s-a afișat cântăreața
stirilekanald.ro
'O minciună, o înscenare!' Fiica suspectului crimei din Brăila face acuzații grave
substantial.ro
Președintele Klaus Iohannis la recepția organizată de Emmanuel Macron pentru deschiderea Jocurilor Olimpice de la Paris 2024
MediaFlux
CÂT ne COSTĂ VECHIMEA la PENSIE. Calcule pentru UN AN
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!