Codul Rutier aduce o nouă serie de schimbări în toamna acestui an, în urma cărora șoferii vor putea fi sancționați de oamenii legii pentru diverse greșeli. Spre exemplu, probele audio-video vor fi esențiale pentru sancționarea conducătorilor auto care nu respectă legislația în vigoare. Comportamentele agresive din trafic, surprinse de ceilalți șoferi, vor fi aspru sancționate de polițiștii români. Totuși, pentru a fi aplicată sancțiunea, este nevoie să fie respectate anumite reguli.
Înregistrările trebuie să fie făcute în mod accidental, precum arată modificările din Codul Rutier. O înregistrare accidentală presupune faptul că manevrele participanților la trafic sunt surprinse „în mod nemijlocit și întâmplător”. Nu se iau în considerare sesizările în condițiile în care persoana care le face a fost martora mai multor fapte contravenționale, în decursul unui interval de 24 de ore, în care este implicat același vehicul. Aceeași condiție se aplică și în cazul în care se raportează mai mult de 3 fapte în 15 zile. Nu se vor lua în considerare nici sesizările legate de același loc al faptei, dacă sunt raportate mai mult de 3 în 24 de ore sau 7 în 15 zile. Sancționare șoferilor va fi efectuată în dovezi clare.
De asemenea, o sesizare poate fi făcută cu respectarea următorilor pași:
Sesizarea se va trimite prin platformă informatică. De reținut faptul că înregistrarea trebuie să conțină clar manevrele agresive din trafic. Este important să fie vizilă și plăcuța de înmatriculare. Sesizările vor fi respinse, în condițiile în care sunt incomplete.
Iată câteva dintre comportamentele agresive din trafic: