Prețuri tot mai mici la apartamente într-un important oraș din România. „Se extinde. Am dat puțin la ce prețuri sunt în acest moment”

Un important oraș din țară a devenit zona preferată a multor români pentru achiziționarea de apartamente. Costurile la locuințe i-a convins pe români că merită.
Filip Stan
28 iul. 2024, 10:52
Prețuri tot mai mici la apartamente într-un important oraș din România.

Spre deosebire de București sau Cluj-Napoca, unde prețurile depășesc bugetul oricărui om obișnuit, în acest oraș din țară sumele sunt chiar decente.

Prețuri tot mai mici la apartamente într-un important oraș din România

Și agenții imobiliari au constatat că e o surpriză frumoasă prețul cu care se vând apartamentele acolo. E vorba despre Iași, un oraș cu o istorie și o cultură incredibile, care atrage tot mai mulți turiști anual.

Citește și Taxa pe lux în România. Câți bani trebuie să dai la stat din septembrie dacă ai o mașină scumpă. Descarcă aici formularul 216

Potrivit unor statistici obținute de SVN România, cele mai multe apartamente s-au vândut anul acesta în București, Ilfov, Iași, Timiș, Cluj, Brașov și Constanța. În capitala Moldovei s-au vândut cu 70% mai multe locuințe față de aceeași perioadă a anului trecut.

O cumpărătoare care și-a găsit apartament într-un cartier-satelit din Iași și s-a declarat foarte mulțumită de investiția ei.

”Am dat cam 60.000, plus 6.000 locul de parcare. Puţin, la ce preţuri sunt în acest moment. Se extinde Iaşiul şi avem multe zone care sunt aglomerate şi fiecare îşi caută în funcţie de priorităţi”, a explicat Elena pentru Observator.

Un apartament de două camere într-un bloc finalizat și mobilat complet costă aproape 80.000 de euro. Tot în zonă, un apartament tot cu două camere într-un bloc care va fi finalizat la sfârșit de an, costă aproape 68.000 de euro, în timp ce un apartament cu o cameră e 47.000 de euro.

Ce preț are un apartament cu trei camere în Iași

Românii ar trebui să scoată din cont 90.000 de euro pentru un apartament cu trei camere, plus încă 4.000 de euro pentru locul de parcare. ”Am dat cam 60.000, plus 6.000 locul de parcare. Puţin, la ce preţuri sunt în acest moment. Se extinde Iaşiul şi avem multe zone care sunt aglomerate şi fiecare îşi caută în funcţie de priorităţi”, a spus o româncă.

Mulți cumpărători de apartamente din Iași le închiriază ca să-și asigure venitul lunar. ”Anul trecut, pe sectorul de case, nu exista un prea mare interes, însă, din 2024, observăm un inters ridicat pe acest segment. 09.55 În special vara vin pentru achiziţii. Cumpără imobile pentru investiţii le închiriază. Este o creştere de la începutul anului, dar şi o creştere a preţurilor”, a detaliat Dana Turcu, agent.

Citește și Motivul pentru care musculițele sunt atrase de tine ca un magnet! Care sunt culorile pe care NU trebuie să le porți dacă vrei să scapi de acest stres

Spynews
EXCLUSIV | Cât s-a împrumutat Andrei Versace de la cămătari înainte să moară. Suma a tocat-o la ruletă, în câteva mâini
Bzi.ro
Anca Țurcașiu a făcut furori, în costum de baie, pe Instagram! La 54 de ani, artista arată impecabil!
Fanatik.ro
Horoscop bani Camelia Pătrășcanu. Zodiile care își vor umple buzunarele în luna august!
Capital.ro
Ungurii iau banii românilor. Au acordul BNR. Mutare istorică în 2024: A venit vremea
Playtech.ro
Bancul Zilei. Bubulina și Bulă se pregătesc de noaptea nunții: ”Fii tandru și...”
DailyBusiness
Sute de frigărui din carne de câine, scoase la vânzare. Ofițerii de ordine publică au intervenit de URGENȚĂ
Adevarul
Litoralul românesc în anii '80, marea piață neagră a Europei de Est. Ce averi făceau bișnițarii polonezi în vacanțele la Marea Neagră
Spynews
Scandal monstru între Florin Salam și Tzancă Uraganu! Scenă ireală petrecută între cei doi artiști, cu tentă penală | VIDEO
Spynews
Imagini de Evul Mediu la Iași! Scandal cu pistoale și cuțite în plină stradă. Ireal ce a generat tulburătoarele scene | VIDEO
Evz.ro
De ce îl urăsc Harry și Meghan pe Prințul William. Culisele marii gelozii din Familia Regală
Ego.ro
Andreea Marin a făcut SENZAȚIE într-un costum de baie DECOLTAT. Vedeta are o siluetă perfectă, după ce a slăbit considerabil FOTO
Prosport.ro
FOTO. Ioana Tamaș, apariție incendiară în costum de baie. Imaigni hot cu soția lui Gabi Tamaș în Bali
wowbiz.ro
Ultimele mesaje ale Dianei, înainte să fie ucisă cu toporul de soțul ei! Ce a făcut fix în ziua tragediei
Cancan.ro
Ce a primit Andreea din Sibiu, după ce a comandat meniul zilei, la 28 de lei, într-un restaurant din Neptun
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Copiii dispăruți la Constanța au fost găsiți! În ce stare se află și care e motivul pentru care au plecat de acasă: „Acum sunt în siguranță”
Capital.ro
Șoferii cu mașini pe motorină vor fi taxați în plus. Anunț oficial în România chiar azi, 28 iulie
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Aza Gabriela, apariție spectaculoasă în plină vară! Cum s-a afișat cântăreața
stirilekanald.ro
Breaking news! E vorba despre soțul doctoriței Marina Gavril
substantial.ro
Marcel Ciolacu ia apărarea premierului ungar Viktor Orban după discursul de la Băile Tușnad
MediaFlux
CUTREMUR în SUA! RĂSTURNARE TOTALĂ de SITUAȚIE în ALEGERILE PREZIDENȚIALE
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!