Paris 2024: „Noi facem barca să zboare”. Echipajul feminin de 8+1, calificat în finală după ce a dominat cursa de la un capăt la altul

În aşteptarea cursei lui David Popovici, sportivii români au avut evoluţii modeste luni. Excepţie a făcut echipajul feminin de 8+1, care s-a calificat lejer în finală.
Filip Stan
29 iul. 2024, 14:35
Paris 2024:

PARID 2024: ”Noi facem barca să zboare”, spun canotoarele din echipajul de 8+1
”Noi facem barca să zboare”, au spus canotoarele din barca de 8+1 a României, după ce au dominat cursa de calificare şi au ajuns în finală la Jocurile Olimpice.

Simona Radiş, Ioana Vrînceanu, Amalia Bereş, Adriana Adam, Maria Lehaci, Ancuţa Bodnar, Roxana Anghel, Magda Rusu şi Victoria Petreanu, au controlat cursa şi au impus ritmul, având posibilitatea ca pe final să păstreze viteza şi să intre în ultimii 500 m cu un consum de energie care să le avantajeze.
”Credem, suntem pregătite şi luptăm pentru ceea ce ne-am propus. Respectăm protocolul antrenorilor şi strategia de cursă impusă de Antonio Colamonici!”, ”Când suntem în barca de 8+1 avem sentimentul că putem face tot ceea ce ne dorim”, ”Noi suntem motorul bărcii, noi şi dorinţa pe care o avem să câştigăm!”, au spus sportivele la zona mixtă, conform COSR.

Paris 2024. Echipajul feminin al României de opt rame cu cârmaci, format din Maria Magdalena Rusu, Roxana Anghel, Ancuţa Bodnar, Maria Lehaci, Adriana Adam, Amalia Bereş, Ioana Vrînceanu, Simona Radiş, Victoria Ştefania Petreanu, s-a calificat în finală la Jocurile Olimpice.

PROGRAM români JO 2024 luni, 29 iulie 2024. David Popovici luptă pentru aur în proba de 200 m

România, campioană mondială şi europeană en-titre în această probă, a încheiat parcursul în şase minute, 12 secunde şi 31 de sutimi.

Româncele au dominat cursa de la un capăt la altul, fiind urmată de SUA şi Italia, care intră în recalificări.

În schimb, echipajul de patru vâsle feminin, format din Patricia Cireş, Alexandra Ungureanu, Emanuela Ciotău, Andrada Moroşan, a ratat calificarea în finala A la Jocurile Olimpice de la Paris.

România a încheiat cursa pe locul 4, în şase minute, 33 de secunde şi 84 de sutimi şi va evolua în finala B.

Jocurile Olimpice Paris 2024. Calificări pentru România la gimnastică artistică, tenis de masă şi canotaj

Echipajul masculin al României de opt rame cu cârmaci, format din Ştefan Berariu, Constantin Adam, Mihăiţă Ţigănescu, Mugurel Semciuc, Marius Cozmiuc, Sergiu Bejan, Claudiu Neamţu, Florin Lehaci, Adrian Munteanu, a ocupat ultimul loc în seria 1 de la Jocurile Olimpice şi va evolua în recalificări. România a încheiat cursa în cinci minute, 55 de secunde şi 82 de sutimi.

Echipa SUA, câştigătoarea seriei, s-a calificat în finală.

Paris 2024-tenis de masă: Ovidiu Ionescu, eliminat în primul tur la simplu masculin

Jucătorul de tenis de masă Ovidiu Ionescu, favorit 27, a fost eliminat, luni, în primul tur al probei de simplu masculin de la Jocurile Olimpice de la Paris.

Ionescu a fost învins de croatul Andrej Gacina, scor 4-1. Scorul pe seturi a fost 11-8, 10-12, 11-8, 12-10, 11-5. Meciul a durat 42 de minute.

JO-tenis: Jaqueline Cristian, eliminată de Angelique Kerber în turul doi

Jaqueline Cristian, locul 61 WTA, a fost eliminată de germana Angelique Kerber, luni, în turul doi al probei de simplu de la Jocurile Olimpice.

Kerber (36 de ani), fost lider WTA care se va retrage din activitate după JO, s-a impus în faţa lui Cristian (26 de ani), scor 6-4, 3-6, 6-4.

Meciul a durat două ore şi 16 minute. Jaqueline Cristian va evolua şi în proba de dublu alături de Ana Bogdan, româncele urmând să întâlnească, luni, în primul tur perechea japoineză Shuko Aoyama/Ena Shibahara (Japonia).

Înotătorul Vlad Stancu explică ratarea finalei – Am avut Covid, 2-3 zile n-am mâncat

Trimisul special al AGERPRES, Adrian Ţone, transmite: Înotătorul Vlad Stancu a explicat, luni, ratarea calificării în finala de la 800 m liber din cadrul Jocurilor Olimpice de la Paris prin faptul că în urmă cu 2-3 zile a fost depistat cu Covid şi de atunci nu a mâncat nimic, ci doar a băut apă, potrivit Agerpres.

Dublul campion european şi vicecampion mondial la juniori a declarat că este foarte trist. „Acum trei zile m-au depistat cu Covid. Am stat la pat 2-3 zile, n-am mâncat deloc, doar am băut apă. Am stat foarte mult să mă gândesc dacă să renunţ sau nu, dar nu s-a putut. Sunt foarte trist, dar nu am ce face”, a precizat el.

Stancu speră să se recupereze până la participarea în proba de 1.500 m. „E o arenă spectaculoasă, cu un public super. Păcat însă că nu am putut să performez pe măsură, sunt foarte supărat. Eu sper să-mi revin până la proba de 1.500 de metri, pentru că respirator şi muscular sunt la pământ. Dacă înotam probe de 100 sau 200 de metri ar fi fost mai bine, dar cum înot probe de 8 minute, respectiv 15 minute, sunt foarte afectat respirator şi muscular”, a adăugat sportivul în vârstă de 18 ani.

Înotătorul român Vlad Ştefan Stancu a ratat calificarea în finala probei de 800 m liber, din cadrul Jocurilor Olimpice de la Paris, după ce a obţinut al timp 30-lea timp din cele patru serii.

Vlad Stancu, al şaselea în prima serie, a fost cronometrat cu timpul de 8 min 20 sec 78/100, dar în finală s-au calificat cei mai buni opt timpi din cele patru serii. Sportivul de la CSA Steaua, care va mai concura şi în proba de 1.500 m, a avut al 30-lea timp din cei 31 de concurenţi.

Spynews
EXCLUSIV | Cât s-a împrumutat Andrei Versace de la cămătari înainte să moară. Suma a tocat-o la ruletă, în câteva mâini
Bzi.ro
Gigi Becali vrea să desființeze festivalul Untold: „Nu vreau sataniști și nebuni cu muzica!”
Fanatik.ro
Lidl bagă la ofertă produsul Parkside pe care foarte mulți români îl caută. E la raft de luni, 29 iulie, are un preț excelent și se va vinde ca pâinea caldă
Capital.ro
România se revoltă. Cu asta se ocupa, de fapt, BĂSESCU...
Playtech.ro
Cod galben de caniculă! Temperaturile de aproape 40 de grade Celsius pun din nou stăpânire pe România: Unde va fi cel mai cald
DailyBusiness
Impozit MAI MIC pentru o categorie de români. Pentru cine se pregătește oferta din 2025?
Adevarul
Greva minerilor care l-a cutremurat pe Ceaușescu. Cum s-a schimbat Valea Jiului, după epoca de aur a cărbunelui VIDEO
Spynews
Scandal monstru între Florin Salam și Tzancă Uraganu! Scenă ireală petrecută între cei doi artiști, cu tentă penală | VIDEO
Spynews
Imagini de Evul Mediu la Iași! Scandal cu pistoale și cuțite în plină stradă. Ireal ce a generat tulburătoarele scene | VIDEO
Evz.ro
Vremea se schimbă brusc. Vești de ultimă oră de la ANM
Ego.ro
Antonia, o nouă imagine ADORABILĂ cu fiica ei, Maya. Cât de mult SEAMĂNĂ cele două
Prosport.ro
FOTO. Aza Gabriela, apariție spectaculoasă în plină vară! Cum s-a afișat cântăreața
wowbiz.ro
Soțul Marinei, dentista ucisă în cabinet, rupe tăcerea! Ce mărturisire a făcut în plină anchetă
Cancan.ro
Criminalul din Brăila nu se mai poate STĂPÂNI! Anchetatorii sunt șocați de comportamentul lui. Ce face ori de câte ori aude numele victimei, dezvăluiri
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Care sunt simptomele infectării cu virusul West Nile. La ce trebuie să fim atenți și când trebuie să mergem la medic
Capital.ro
Devine obligatoriu în țară. Ordin semnat și parafat azi, 29 iulie: O nouă etapă pentru drepturile românilor
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Fosta ispită de la Insula Iubirii nu ratează nicio ocazie să își arate dragostea față de milionarul cu 24 de ani mai bătrân decât ea, care i-a luat un Ferrari cadou!
stirilekanald.ro
Noi ipoteze în cazul crimei de la Brăila! Soțul doctoriței ucise, primele declarații după tragedia din cabinetul stomatologic
substantial.ro
Gheorghe Hagi refuză postul de selecționer al echipei naționale de fotbal
MediaFlux
BANI de la Guvern pentru nevoiași. ROMÂNII primesc echivalentul a 50 de EURO
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!