Tatăl lui David Popovici, secretul din spatele succesului fiului său. Sfaturile pe care le dă părinților: „Să nu încerce să pună nerealizări sau frustrări de-ale lor pe umerii copiilor lor”

Mihai Popovici, tatăl campionului olimpic român la înot, a dezvăluit care este secretul din spatele reușitelor fiului său.
Filip Stan
30 iul. 2024, 13:07
Tatăl lui David Popovici, secretul din spatele succesului fiului său. Sfaturile pe care le dă părinților:

Mihai Popovici, tatăl campionului olimpic David Popovici, a vorbit despre secretul din spatele succesului fiului său. În trecut, acesta a dezvăluit că dinainte să se nască David, a hotărât să îl îndrume spre acest sport. El spune că doar copiii ghidați și susținuți de părinți ajung să facă sport, pentru că un copil mic nu are această inițiativă la o vârstă fragedă.

Tatăl lui David Popovici, sfaturi pentru părinți

Mihai Popovici a dezvăluit că e la fost cel care a aes ca David să facă înot, încă dinainte să se nască. Asta, pentru că și-a dat seama că acest sport îl va ajuta să se mențină sănătos, dar nu s-a gândit nicio clipă că fiul său va ajunge pe culmile succesului.

„Cred că eu l-am ales. Și l-am ales cu mult timp înainte să apară David. L-am ales văzând un bărbat pe stradă, cu puțin timp înainte să se nască fratele lui David, care e cu opt ani mai mare. Omul respectiv arăta foarte bine din punct de vedere fizic. L-am întrebat ce sport practică, tocmai în idea de a direcționa copilul sau copiii pe care urma să-i avem. Mi-a spus că înot. Mulțumesc frumos, și am reținut. Și apoi sportul ăsta a venit natural pentru copiii noștri. Iar David a progresat de maniera pe care o știm cu toții. ” , a spus acesta, într-un interviu pentru Sport în România.

Tatăl campionului olimpic a spus, de asemenea, că înotul este unul dintre sporturile care îți poate salva viața, având imunitate și fizic în formă. Totodată, acesta a venit cu un sfat pentru părinții din România.

„Dacă mă gândesc acum, primele condiții pe care le-am creat au fost în momentul în care am decis că nu va exista contextul de presiune. David mergea de plăcere la bazin. Nu pentru noi, ci pentru că vrea el. I-am întreținut foarte tare starea asta, nu l-am întrebat niciodată pe ce loc a ieșit, sau va ieși, ce a făcut sau ce va face. Iar prăjitura de după concurs era garantată indiferent pe ce loc ieșea în concurs, oprirea la cofetărie era inevitabilă. Era o anumită cofetărie, iar lui David îi plăcea o anumită prăjitură, pe care o căpăta de fiecare dată. Pot să vă spun că este ceva la care greșesc incredibil de mulți părinți. Că pun această presiune.

Cred că este cea mai mare greșeală pe care o pot face părinții, presiunea. Iar această presiune se poate pune în feluri multiple, mulți dintre părinți nici măcar nerealizând că o fac. Și vă dau câteva exemple. «Cum a fost astăzi antrenamentul?», «Ce ai făcut, al câtelea ai fost?», «Ce a făcut X?», «Ți-am spus să fii atent la Y» și așa mai departe. «Ce ți-a dat antrenorul? A nu, e greșit». «Vezi că urmează concursul, să nu te prind că ieși iar după Y!» Iar lucrul acesta se petrece de multe ori începând de la șapte, opt ani.

Citește și: Paris 2024. „A fost o luptă de câine!”. David Popovici şi-a repetat pe ultimii metri: „Nu-mi pasă dacă mor în piscină”

Închipuiți-vă ce înseamnă câțiva ani de astfel de presiune. Nu-i de mirare că mulți renunță pe parcurs și părinții, fără să-și dea seama, sunt principalii autori. Mi-aș dori să privească lucrurile mult mai relaxat și să nu încerce să pună nerealizări sau frustrări de-ale lor pe umerii copiilor lor. I-aș ruga să se uite către David și să privească din această perspectivă, mai exact unde se poate ajunge fără presiune”, a spus Mihai Popovici, tatăl campionului olimpic la înot la 200 de metri liber.

Citește și: Paris 2024. Hai România! David Popovici, în semifinale şi în proba de 100 m, şi-a câştigat seria!

Spynews
David Popovici a vorbit despre relația pe care o are cu Taisia, iubita lui: „Mă face să nu mă simt vinovat”
Bzi.ro
Ioana Tamaș, apariție incendiară, în costum de baie! Soția lui Gabi Tamaș, în vârstă de 36 de ani, a făcut senzație pe plaja din Bali
Fanatik.ro
Ce a putut să găsească un turist român ajuns pe plaja din Olimp: ”Unde trăim, în Africa de Sud?”
Capital.ro
Românii cu buletin au fost avertizați. Vor ști totul despre tine. Este capcană chiar în lege
Playtech.ro
Lili Sandu a arătat TOT. Imagini de senzație cu vedeta la 45 de ani. Arată FABULOS
DailyBusiness
Decizie finală! Ce se întâmplă cu taxele în 2025
Adevarul
E Budapesta peste București? Un vlogger celebru dă verdictul. „Sunt șocat de ceea ce văd, priviți câtă nesimțire aici” VIDEO
Spynews
Țara de vis în care să vă petreceți anii de pensie. Serviciile medicale sunt gratuite și se află în topul statelor cu un nivel de trai avantajos
Spynews
David Popovici luptă pentru aurul olimpic și la 100 de metri. Programul de marți al românilor la Jocurile Olimpice de la Paris
Evz.ro
Menții răcoare în casă pe caniculă. Cum poți face economie în portofel
Ego.ro
Cine este și cu ce se ocupă iubita lui David Popovici. Taisia, în lacrimi când sportivul a câștigat aurul olimpic la Paris
Prosport.ro
FOTO. Fosta ispită de la Insula Iubirii nu ratează nicio ocazie să își arate dragostea față de milionarul cu 24 de ani mai bătrân decât ea, care i-a luat un Ferrari cadou!
wowbiz.ro
Soțul Marinei, dentista ucisă în cabinet, rupe tăcerea! Ce mărturisire a făcut în plină anchetă
Cancan.ro
Florin Salam, primele declarații după ce Roxana Dobre și-a luat copiii și s-a mutat la mama ei: 'N-are rost!'
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Atenționare pentru românii care călătoresc în Grecia. Zeci de incendii de vegetație au izbucnit în ultimele 24 de ore
Capital.ro
Dezvăluire cumplită despre Traian Băsescu. Suferința fost mare
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Prezentatoarea TV și cântăreața se iubesc fără rețineri. Imaginile cu cele două femei celebre au atras numeroase comentarii
stirilekanald.ro
VIDEO Reacția halucinantă a tatălui adolescentului care a ucis un copil în Pantelimon. Ireal cum își apară fiul după tragedia provocată: „Dumneavoastră nu ați fost începător?”
substantial.ro
Emisarii armean și turc s-au întâlnit la graniță pentru normalizarea relațiilor bilaterale
MediaFlux
RĂSTURNARE de SITUAȚIE privind ADERAREA la SCHENGEN! AUSTRIA a ANUNȚAT!
Shtiu.ro
Curiozități despre David Popovici, omul-anfibie. Ce înălțime și ce obiceiuri are sportivul?