Codin Maticiuc finanțează filmul „Cursa”, care promite să aducă pe ecrane adrenalina și spectacolul caracteristice francizei „Fast and Furious”. S-au alocat sume uriașe pentru această producție, depășind chiar și bugetul pentru „Miami Bici 2”. Filmul precedent, care a fost filmat în Statele Unite (și a inclus nume mari precum Danny Trejo), a avut un buget de 2,5 milioane de euro.
În „Cursa”, rolurile principale sunt jucate de Andi Vasluianu și Denis Hanganu (”Clanul”), doi actori apreciați pentru talentul și versatilitatea lor. Filmul, axat pe curse ilegale de mașini, aduce o noutate pe scena cinematografică românească, combinând acțiunea intensă cu o poveste captivantă.
„Am organizat un casting pentru filmul pe care îl produc vara asta. Trebuie să spun că e cel mai scump film independent românesc care s-a făcut vreodată. Este un film cu mașini, conține elementul ăsta de curse ilegale. Aștept câteva poze, sunt binevenite, să îmi spuneți dacă aveți experiență în cinematografie și de ce vreți să participați în film”, a scris Maticiuc, pe rețelele sociale.
Influencerul a recunoscut că se regăsește în aceleași lupte și cu propriul său fiu, așa cum erau părinții lui cu el. A subliniat cât de dificil îi este acum să găsească metode eficiente pentru a-l determina pe copilul lui să învețe mai mult.
„Marea dramă a părinților mei a fost că n-au reușit niciodată să mă facă să învăț, deși și-au dorit extraordinar de mult. Stau și mă gândesc acum, am și eu copii, am și eu aceleași probleme. Băiatul meu face 14 ani anul acesta și nu știu cum să îl fac să învețe.
Mă regăsesc în el și cu bune și cu rele. Enorm. Zici că-s eu. Dar acum, în perioada asta, tot așa, nu reușesc să îl fac să învețe.
Țin minte că ai mei au încercat cu de toate. N-am avut, să zici, răsfățul ăla la care de gândești la prima mână: Băiat de bani gata, i-au dat tot, ce să mai învețe?!. N-am fost în halul ăla. M-au pedepsit. Mi-au luat. Aveau calculator, mi-au luat cablul. Am cumpărat alt cablu, mi l-au găsit și pe ăla. Aveam lacăt la telefon, că era telefonul cu disc și mi-au pus lacăt.
Ei au luptat în fel și chip, inclusiv bătaie, foarte rar, dar se întâmpla. Pedepse, vorbă bună, exemple, tata venea și zicea ‘Tati, fii atent, copilăria e atât (n.r. scurtă) și partea de adult e atât (n.r. cea mai lungă). Când e bine să tragi tare și când e bine să te distrezi? Și eu vedeam exact invers. Păi dacă e atât (n.r. scurtă), înseamnă că atunci e bine să ne distrăm. Nu, tati, concentrează-te. Nu e bine să tragi tare acum ca să te distrez mai încolo?”, a spus Codin.