Dovezile zdrobitoare găsite la perchezițiile informatice din cazul lui Iulian Dumitrescu. Cum și-a cumpărat liderul PNL un Lamborghini Urus

În urma perchezițiilor de marți, Direcţia Naţională Anticorupţie a extins urmărirea penală pe numele fostului preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova, Iulian Dumitrescu, pentru alte peste 65 de fapte.
Mircea Filipescu
31 iul. 2024, 08:44
Dovezile zdrobitoare găsite la perchezițiile informatice din cazul lui Iulian Dumitrescu. Cum și-a cumpărat liderul PNL un Lamborghini Urus

Procurorii au extins ancheta şi au formulat acuzaţii de luare de mită la adresa primarului din Lehliu, Iulian Iacomi, şi dare de mită la adresa lui Iulian Dumitrescu. Dumitrescu i-ar fi dat peste 935.000 de lei şi 74.000 de euro primarului Iacomi pentru un PUZ.

Pe scurt, procurorii susţin că, în 2011, compania Delta Antrepriză de Construcţii şi Montaj 93 – controlată pe atunci de Ionel Pirpiliu, denunţător în dosar – a cumpărat la licitaţie cu strigare de la Primăria Lehliu un teren de 11 hectare, scrie Realitatea.

În 2013, terenul – care valora pe atunci în jur de 200.000 de euro – a ajuns la o firmă controlată de părinţii lui Dumitrescu şi, în final, la compania Bucegi Invest, la care acţionari sunt sora lui Iulian Dumitrescu şi un partener de afaceri, Vasile Viorel Grigore, dar care ar fi controlată de facto de Iulian Dumitrescu.

În 2021, Bucegi Invest a vândut mai departe o parte de 7 hectare din teren cu peste 1,1 milioane de euro unei firme care voia să dezvolte pe el o hală de producţie a panourilor termoizolante. Condiţia pentru vânzarea terenului la un preţ bun ar fi fost ca terenul să aibă aprobările necesare de la primărie.

Potrivit probelor obţinute de procurori la percheziţia informatică, Dumitrescu i-ar fi dat un comision substanţial de 30 % din aceşti bani şi primarului din Lehliu pentru că primarul l-ar fi ajutat cu obţinerea unui PUZ.

Citește și: Profesorul Alfred Bulai, suspendat din toate funcţiile de SNSPA după ce a fost acuzat de abuz sexual asupra mai multor studente. Poliţia a deschis dosar penal pentru „folosirea funcţiei în scop sexual”

“Împrejurarea că VASILE GEORGIANA-RALUCA (manager în cadrul firmei controlate de Iulian Dumitrescu – n.r.) se referă în mod elocvent la primarul IACOMI IULIAN  cu apelativul de „Șpăguță”, în contextul în care acestuia i se remit constant sume de bani în legătură cu tranzacționarea unor suprafețe de teren de pe raza localității în care primarul IACOMI IULIAN  deține funcția de primar, vine să întărească concluzia că sumele în cauză, menționate în evidențele excel drept „comision”, sunt în fapt remise primarului IACOMI IULIAN cu titlu de mită în legătură cu îndeplinirea unor formalități ce cad în atribuțiile sale de serviciu, necesare vânzării lotului de 70.000 mp în condiții cât mai avantajoase de către DUMITRESCU IULIAN.

Una dintre condițiile prevăzute în cadrul promisiunii bilaterale de vânzare-cumpărare din data de 19.10.2021 în sarcina promitentului vânzător SC BUCEGI INVEST SRL (societate controlată în fapt de DUMITRESCU IULIAN)  a fost obligația de rezultat a obținerii Planului Urbanistic Zonal (PUZ) pentru “Construire Hale de Producție Panouri Termoizolante” oraș Lehliu-Gară, jud. Călărași.”

Procurorii au descoperit în telefoanele inculpaţilor inclusiv o fotografie cu banii din care o sumă ar fi ajuns şi la primarul Iacomi.

“La orele 11:42:14 AM(UTC+0), VASILE GEORGIANA-RALUCA i-a transmis soțului său o fotografie cu 11 teancuri de bani, în bancnote de câte 10 lei, 50 lei, 100 lei, 200 lei și 500 lei așezați pe un birou”.

Avans pentru Lamborghini

Cu banii obţinuţi din vânzarea terenului, Dumitrescu ar fi achitat avansul pentru un autoturism Lamborghini Urus.

Citește și: Vicepreşedintele PNL Iulian Dumitrescu, vizat de 18 percheziţii în dosarul DNA în care este acuzat că a luat mită 3,2 milioane de euro

Averea lui Iulian Dumitrescu: Baronul apropiat de Florian Coldea, sărac în acte, dar cu bolizi de sute de mii de euro
“În data de 21.02.2023, între DUMITRESCU ALEXANDRA (soţia lui Iulian Dumitrescu – n.r.), utilizatoare a postului telefonic cu nr. (…) și cumnata sa,  LAMBREA ANGELICA MARILENA (sora lui Iulian Dumitrescu – n.r.), utilizatoare a postului telefonic cu nr. (…), are loc o succesiune de mesaje WhatSApp, din care rezultă în mod neechivoc faptul că SC BUCEGI INVEST SRL a achiziționat în sistem leasing de la OTP LEASING ROMANIA IFN SA, un autoturism marca Lamborghini, model Urus, în baza unui contractului de leasing nr. 20203N, destinat utilizării în interes personal de către soția inculpatului DUMITRESCU IULIAN, astfel: (…)

– orele 4:45:25 PM(UTC+0), DUMITRESCU ALEXANDRA: Gata semnarea?

– orele 4:45:33 PM(UTC+0), LAMBREA ANGELICA MARILENA: Daa

–  orele 4:45:38 PM(UTC+0), LAMBREA ANGELICA MARILENA: Felicitări !!!

– orele 4:45:54 PM(UTC+0), DUMITRESCU ALEXANDRA: Mulțumesc ptr ajutor

– orele 4:46:16 PM(UTC+0), LAMBREA ANGELICA MARILENA: Sa o stăpânești sănătoasă !!

Citește și: Noi dezvăluiri șocante despre abuzurile comise de Coldea și Dumbravă. „Coincidențele” judecătorului care l-a băgat la închisoare pe dușmanul celor doi generali

Spynews
Cine ar fi noul suspect în cazul crimei din Brăila. Un bărbat recent eliberat din închisoare ar putea fi implicat
Bzi.ro
Sandra Mutu, încântătoare pe litoral, în costum de baie! Soția Briliantului a făcut furori!
Fanatik.ro
Vacanță de coșmar pentru mai mulți turiști români care au mers în Grecia. Se întâmplă din ce în ce mai des: “Poliția nu a luat nicio măsură”
Capital.ro
Decizie pentru cei cu mașini pe motorină. Vor fi taxați mai puțin. Se aplică din 31 iulie
Playtech.ro
Iubita lui David Popovici, apariție de SENZAȚIE! I-a lăsat pe toți cu gura căscată, ipostaze îndrăznețe
DailyBusiness
TAROM suspendă zborurile către o destinație cunoscută. Motivele anulării
Adevarul
Totul despre crima teribilă care a șocat Statele Unite. Cum și-a omorât o româncă soțul american și i-a tăiat capul, mâinile și picioarele
Spynews
David Popovici a făcut din nou spectacol la Jocurile Olimpice. Proaspătul campion olimpic s-a calificat în finala probei „regina”
Spynews
Laura Cosoi, dezvăluiri de suflet după ce a devenit mamă pentru a patra oară. A adus pe lume o fetiță perfect sănătoasă duminică noapte
Evz.ro
Un august fierbinte. Abia acum vine marea caniculă. Avem cifrele
Ego.ro
Cine este și cu ce se ocupă iubita lui David Popovici. Taisia, în lacrimi când sportivul a câștigat aurul olimpic la Paris
Prosport.ro
FOTO. Fosta ispită de la Insula Iubirii nu ratează nicio ocazie să își arate dragostea față de milionarul cu 24 de ani mai bătrân decât ea, care i-a luat un Ferrari cadou!
wowbiz.ro
Ce i-ar fi provocat, de fapt, moartea lui Andrei Versace? Medicii legiști au anunțat rezultatele autopsiei
Cancan.ro
Patricia a comandat o ciorbă de văcuță și o saramură de crap, într-un restaurant din Mamaia. Cum a reacționat când a văzut nota de plată
Playsport.ro
„Nu ne atingem de ale bărbaților, nu avem voie”. Românca măritată cu miliardarul Ferrari a dezvăluit ce N-O lasă niciodată să facă soțul ei cu 47 de ani mai mare
kanald.ro
Primele declarații ale lui David Popovici după calificarea în finala de 100 metri liber. Cum se simte înotătorul înainte de ultima lui cursă de la JO 2024: „Nu voi putea să intru fără trac”
Capital.ro
Decizie ISTORICĂ luată de Mircea LUCESCU. Vestea pe care toată România o aștepta
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Prezentatoarea TV și cântăreața se iubesc fără rețineri. Imaginile cu cele două femei celebre au atras numeroase comentarii
stirilekanald.ro
'Durere mare'- Părinții doctoriței Gavril, reacție sfâșietoare
substantial.ro
Avertizare cod galben de caniculă pentru joi: temperaturi de până la 36 de grade în Bucureşti şi jumătate din ţară
MediaFlux
RĂSTURNARTE de SITUAȚIE privind ALEGERILE din SUA! Nimeni nu se aștepta la asta de la Kamala Harris
Shtiu.ro
De ce David Popovici se stropește cu apă înainte de cursă? De ce poartă înotătorii căști?