Marcel Ciolacu, reacţie la acuzațiile aduse sociologului Alfred Bulai: „Nu intervenim în anchete penale”. Ce spune despre sociologul Pieleanu, acuzat că voia să o vizualizeze „epidermic” pe Ana Birchall

Premierul Marcel Ciolacu a declarat, miercuri, despre scandalul de la SNSPA, că este convins că Ministrul Educaţiei a declanşat anchetele, el arătând că guvernul nu intervine într-o anchetă penală.
Mircea Filipescu
31 iul. 2024, 12:51
Marcel Ciolacu, reacţie la acuzațiile aduse sociologului Alfred Bulai:

Premierul Marcel Ciolacu a fost întrebat cum comentează scandalul în care este implicat profesorul universitar Alfred Bulai şi faptul că a apărut şi numele unui apropiat al PSD, sociologul Marius Pieleanu.

”Ce înseamnă un apropiat al PSD? Nu înţeleg remarca. Nu e nici duşman al PSD. Nu aţi vrea, înainte de a judeca pe cineva, şi cred că nu e rolul meu să judec pe cineva, să aflăm întreg adevărul?”, a răspuns Ciolacu.

”Dacă s-a întâmplat aşa ceva, veţi vedea că se vor lua măsurile pe care le impune legea. Ministrul Educaţiei sunt ferm convins că a declanşat anchetele, împreună cu conducerea SNSPA, sunt şi procurorii autosesizaţi. Nu intervenim într-o anchetă penală O să intervenim dacă impune ministrul Educaţiei administrativ. Este un Consiliu Naţional al Rectorilor, care este independent de minister şi de prim-ministru. Depinde ce ne dorim, în ce societate ne dorim să trăim. Eu am trăit în comunism, nu mai vreau ca să trăiesc, vreau o societate cu independenţă a autorităţilor”, a mai comentat şeful Executivului.

Citește și: Purtătorul de cuvânt al PNL, Ionuț Stroe, nu crede în candidatura lui Geoană la prezidențiale: ”Fără un partid puternic în spate nu va ajunge în turul 2. Se va da între candidatul PNL și cel al stângii”

Sociologul Alfred Bulai, profesor şi cunoscut analist politic la TV, în vârstă de 61 de ani, le cere studentelor să se dezbrace în faţa lui, în practică, în camera unde este cazat şi unde le cheamă să le ofere feedback academic, a scris, luni, site-ul de investigaţii snoop.ro, după ce a discutat cu 18 victime şi martori din perioada 1995-2024 despre comportamentul profesorului de-a lungul carierei sale de aproape trei decenii, dintre care mai mult de 20 de ani în SNSPA.

Poliţia Capitalei a deschis, luni, un dosar de cercetare penală pentru ”folosirea funcţiei în scop sexual”, după acuzaţiile aduse profesorului Alfred Bulai, iar, marţi, acesta a fost suspecndat din toate activităţile didactice şi din toate funcţiile deţinute la SNSPA.

De asemenea, instituţia anunţă, marţi, că a luat act de cererea sa de pensionare, începând cu 1 octombrie, dar ancheta Comisiei de Etică va continua, ”cu sau fără participarea” profesorului.

Citește și: Marcel Ciolacu și Sebastian Burduja conduc detașat topul vizibilității miniștrilor pe luna iunie

Pornind de la cazul profesorului Alfred Bulai, în ultimele zile au început să apară același tip de acuzații și la adresa altui sociolog, Marius Pieleanu, de asemenea profesor la SNSPA.

O fostă studentă a scris pe Facebook că a fost hărţuită și că se temea că nu va intra în examenul de licență deoarece ar fi refuzat avansurile acestui profesor.

„Şi acum, la mai bine de 20 de ani, am lacrimi în ochi când îmi amintesc. Şi stare de vomă când îl văd la TV”, scrie o fostă studentă la SNSPA pe Facebook, la o postare a fostei profesoare Mihaela Miroiu, din cadrul aceleiași universități.

Ea susține că i-a povestit Mihaelei Miroiu că a fost hărţuită sexual de Pieleanu. Studenta relateză că i-a fost teamă că nu va reuşi să intre în examenul de licenţă pe motiv că a refuzat avansurile lui Pieleanu.

Și jurnalista Carmen Dumitrescu, fostă studentă la SNSPA, a scris pe Facebook:

„Când a venit rândul profesorilor de la Sociologie (Bulai şi Pieleanu), studentele mai mari ne-au zis scurt: «Aveţi grijă cu ăştia! Mai ales dacă vă cheamă în practică! Şi să aveţi grijă cum vă îmbrăcaţi la cursuri, că dacă le place de voi, aia e!»

Era un fel de fapt ştiut, o parte a statu-quo-ului universitar la SNSPA. Era una dintre garanţiile universitare: că dacă cumva le placi ăstora doi, e nasol de tine! Deci trebuia să ai grijă! În ce constă această autoprotecţie, nu ştiu nici acum. Cert e că multe dintre noi, când aveau cursuri de sociologie, aveau grijă să nu se machieze şi să nu se îmbrace în vreun fel care ar fi putut fi catalogat drept atrăgător. De-a lungul celor patru ani în care am urmat cursurile la SNSPA şi în care am fost studenta celor doi, am auzit zeci de întâmplări. Majoritatea din practică. Se vorbea şi despre violuri. Mereu întrebam de ce nu spune nimeni nimic. Motivele erau cam aceleaşi: nu e bine pentru imaginea unei tinere studente cu o carieră în faţă să se audă că a fost abuzată sexual, părinţii ar fi fost dezamăgiţi, mulţi plăteau taxe ca să îşi ţină copiii acolo şi voiau ca banii lor să se concretizeze în diplome, nu în plângeri penale. Aşa că fetele tăceau”.

„Aș vrea să te vizualizez epidermic, vreau să te fac vedetă, ești prea frumoasă ca să fim amici”

O altă acuzație la adresa aceluiași profesor vine de la politicianul Ana Birchall.

„Aș vrea să te vizualizez epidermic, vreau să te fac vedetă, ești prea frumoasă ca să fim amici”, a scris Ana Birchall, pe Facebook, despre modul în care i se adresa profesorul Marius Pieleanu în 2008.

Publicația Epoch Times l-a contactat telefonic, iar acesta le-a răspuns jurnaliștilor: „Deja am o etichetă pe care nu mi-o recunosc. La adresa mea, cu excepţia unor comentarii care sunt mai mult sau mai puţin părtinitoare, sunt şi eu la fel de surprins ca şi dumneavoastră”.

Nici când ziariștii l-au întrebat direct dacă a avut vreun act sexual cu studentele, acesta a spus: „Este o întrebare care are un conţinut extrem de dur la adresa mea şi licenţios, nu vă supăraţi. Nu pot să răspund la astfel de întrebări”.

Citește și: Examenele naţionale ar putea fi mutate, pentru a nu mai avea loc în lunile caniculare: „Deja vorbim despre modificare de calendare”

Spynews
Mireasa - Iubește de 10. Ce și-au spus Alexandru și Daiana când credeau că nu îi aude nimeni. Mirela Vaida i-a dat de gol | VIDEO
Bzi.ro
Sandra Mutu, încântătoare pe litoral, în costum de baie! Soția Briliantului a făcut furori!
Fanatik.ro
Bombă! Revine Gigi Becali în politică!? „O să fiu deputat în decembrie!” Video exclusiv
Capital.ro
Răsturnare totală de situație în cazul UDREA. E nevinovată. A apărut dovada
Playtech.ro
Lavinia Pîrva, cea mai fierbinte apariție! Soția lui Bănică a arătat chiar TOT fără inhibiții
DailyBusiness
Din păcate, s-a confirmat! Producția de energie a României s-a prăbușit
Adevarul
Totul despre crima teribilă care a șocat Statele Unite. Cum și-a omorât o româncă soțul american și i-a tăiat capul, mâinile și picioarele
Spynews
Daniela Crudu, imagine rară cu bărbatul care a cucerit-o. Acum nu îl mai ține ascuns! Vedeta, vacanță romantică cu tatăl copiilor | VIDEO
Spynews
O femeie a fost condamnată la închisoare pentru că i-a dat prea multă mâncare câinelui. Ce alte măsuri au luat autoritățile în acest caz
Evz.ro
Se scumpește rovinieta. Ce includ noile prețuri
Ego.ro
Cine este și cu ce se ocupă iubita lui David Popovici. Taisia, în lacrimi când sportivul a câștigat aurul olimpic la Paris
Prosport.ro
FOTO. Fosta ispită de la Insula Iubirii nu ratează nicio ocazie să își arate dragostea față de milionarul cu 24 de ani mai bătrân decât ea, care i-a luat un Ferrari cadou!
wowbiz.ro
Ce i-ar fi provocat, de fapt, moartea lui Andrei Versace? Medicii legiști au anunțat rezultatele autopsiei
Cancan.ro
Patricia a comandat o ciorbă de văcuță și o saramură de crap, într-un restaurant din Mamaia. Cum a reacționat când a văzut nota de plată
Playsport.ro
Incredibil! Ce cadou îi face Țiriac lui Popovici după aurul câștigat la Jocurile Olimpice de la Paris
kanald.ro
Ce conține cutia misterioasă pe care sportivii medaliați o primesc la Jocurile Olimpice de la Paris. Creația a necesitat 2.000 de ore de muncă
Capital.ro
UE a dat ordin. România va impune interdicție. Românii care au interzis în tren
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Prezentatoarea TV și cântăreața se iubesc fără rețineri. Imaginile cu cele două femei celebre au atras numeroase comentarii
stirilekanald.ro
'Durere mare'- Părinții doctoriței Gavril, reacție sfâșietoare
substantial.ro
Ministrul Transporturilor anunță reluarea circulației pe Valea Oltului din 9 august
MediaFlux
Când vin PENSIILE MAJORATE! Anunț OFICIAL
Shtiu.ro
De ce David Popovici se stropește cu apă înainte de cursă? De ce poartă înotătorii căști?