David Popovici, gata să semneze după Jocurile Olimpice: „Îi pregătim o surpriză”

David Popovici, devenit campion mondial la Jocurile Olimpice de la Paris de anul acesta, va semna prelungirea de contract cu clubul în cadrul căruia s-a pregătit pentru marele concurs. CS Dinamo este gata să se laude în continuare cu marele campion.
Filip Stan
31 iul. 2024, 21:58
David Popovici, gata să semneze după Jocurile Olimpice: „Îi pregătim o surpriză”
David Popovici, gata să semneze după Jocurile Olimpice: „Îi pregătim o surpriză”

Ionuț Popa, președintele CS Dinamo, a dezvăluit că-i va propune prelungirea contractului lui David Popovici, imediat după revenirea sportivului de la Jocurile Olimpice.

Citește și: David Popovici, primele declarații după calificarea în finala de la 100 metri: „Cel mai important lucru pe care îl aveam de făcut a fost realizat”

David Popovici, gata să semneze după Jocurile Olimpice

Medaliat cu aur la proba de 200m liber, David Popovici se pregătește să câștige și la 100m liber. Între timp, Clubul Sportiv Dinamo îi pregătește noul contract cu care îl așteaptă ăe campion acasă, căci cel în curs este pe cale să expire.

În septembrie 2021, David Popovici pleca de la CSA Steaua și mergea la clubul rival, CS Dinamo, acolo unde și-a continuat pregătirea pentru Jocurile Olimpice de la Paris. Reprezentanții clubului au afirmat că vor să îi prelungească contractul.

„Cu David ne comportăm special în fiecare zi. Încă nu avem pregătit ceva special pentru revenirea lui. Va urma să semnăm pentru un nou ciclu olimpic și probabil îi vom pregăti acolo o surpriză, cu ceva bonusuri, pe care le merită. Actualul contract expiră după Jocurile Olimpice. Nu ne temem că nu vom semna, nu există așa ceva. Vedeți, foarte mulți contestau faptul că David și alți sportivi au contract cu cluburile departamentale. Aș vrea să vin într-o emisiune cu tatăl lui David și să explicăm tuturor dacă parteneriatul cu Dinamo l-a ajutat pe David. Oamenii nu înțeleg că performanța înseamnă bani. Nu poți să performezi dacă nu ai bani și dacă nu ai cele mai bune condiții. E un cumul de factori. Noi suntem mulțumiți că l-am sprijinit”, a spus Ionuț Popa la GSP LIVE.

Președintele CS Dinamo a vorbit și despre medalia cucerită de Popovici în proba de 200m liber, dar și despre finala din această seară, de la 100m.

„Delegația României aștepta cu sufletul la gură prima medalie. Orice medalie însemna un imbold pentru ceilalți sportivi. David, în opinia noastră, era favorit. A câștigat seria, a câștigat semifinala și ne așteptam la o medalie. Acum, ne așteptăm la o medalie și la proba de 100m. Îl cunosc pe David și știu cât de bine se pregătește. Îl văd liniștit și, când e liniștit, înseamnă că are un as în mânecă. E foarte inteligent și e foarte serios. Are bun simț și modestie. Asta e cheia succesului. Talentați sunt mulți, dar pierd pe alte planuri. El e un tip echilibrat”, a mai declarat Popa.

La cei aproape 20 de ani, pe care-i va împlini pe 15 septembrie, David Popovici are în palmares numeroase premii și medalii. Sportivul antrenat de Adrian Rădulescu a impresionat încă de la juniori, fiind multiplu campion mondial și european. Și-a continuat ascensiunea și la seniori.

Pe lângă titlurile naționale, David este campion mondial la seniori (Budapesta 2022) și dublu campion european (Roma 2022 și Belgrad 2024), atât la 100m liber, cât și la 200m liber. Mai are un argint la Mondialele în bazin scurt (Melbourne 2022) și un aur la Europenele în bazin scurt (Kazan 2021), la 200m liber. Iar de luni seara este și campion olimpic la 200m liber. Presa americană îl vede pe David Popovici drept favorit în finala de la proba „regină”, cea de 100 metri.

„David Popovici, campionul olimpic la 200 metri, va concura pentru a doua sa medalie de aur la Jocurile Olimpice de la Paris. Pentru a reuși acest lucru, va trebui să îl învingă pe cel care i-a depășit recordul mondial la această probă, Pan Zhanle din China, precum și pe medaliatul cu aur de la Rio, Kyle Chalmers din Australia. Caeleb Dressel, medaliatul cu aur de la Tokyo, va rata această probă, datorită performanțelor remarcabile ale lui Chris Guiliano și Jack Alexy. Ambii americani au ajuns în finala olimpică, însă vor trebui să își îmbunătățească considerabil ritmul pentru a ajunge pe podium și a spera la o medalie”, au scris cei de la nbc.

Citește și: Paris 2024, programul românilor de miercuri, 31 iulie 2024: David Popovici luptă pentru un nou aur olimpic

Spynews
Mireasa - Capriciile iubirii. Situația Ramonei, motiv de discuție în casa băieților. A recunoscut că are un copil. Ce părere are Ionuț despre ea
Bzi.ro
Sandra Mutu, încântătoare pe litoral, în costum de baie! Soția Briliantului a făcut furori!
Fanatik.ro
Cele 6 zodii care vor avea cea mai bună toamnă din viața lor. Belșug și opulență în viitorul lor
Capital.ro
Se confiscă banii românilor. Trebuie să declari și să plătești la stat: „Efectul va fi vizibil”
Playtech.ro
Mirela Vaida, apariție de INFARCT! S-a pozat DEZBRĂCATĂ, a lăsat la vedere…
DailyBusiness
Veste minunată pentru români! SCAD ratele la creditele bancare
Adevarul
Bombardiere nucleare rusești și chineze ar fi încercuit coasta americană din Alaska. SUA și Canada au mobilizat mai multe avioane de vânătoare
Spynews
Sărbătoare mare în familia unui fost cuplu de la Insula Iubirii! Fetița lor, Emma a împlinit doi ani
Spynews
Arestări masive într-o grupare acuzată de legături cu frații Tate! Cum au ajuns mafioții italieni să invadeze țara noastră cu camioane pline de droguri
Evz.ro
Viață mai ușoară pentru toți românii. Ce se întâmplă cu actele esențiale
Ego.ro
Cine este și cu ce se ocupă iubita lui David Popovici. Taisia, în lacrimi când sportivul a câștigat aurul olimpic la Paris
Prosport.ro
Prezentatoarea TV și cântăreața se iubesc fără rețineri. Imaginile cu cele două femei celebre au atras numeroase comentarii
wowbiz.ro
Ce i-ar fi provocat, de fapt, moartea lui Andrei Versace? Medicii legiști au anunțat rezultatele autopsiei
Cancan.ro
După Roxana Dobre, şi sora lui Salam a păţit-o GRAV! S-a ajuns la păruială şi înjurături
Playsport.ro
Incredibil! Ce cadou îi face Țiriac lui Popovici după aurul câștigat la Jocurile Olimpice de la Paris
kanald.ro
David Popovici, medalie de bronz în proba de 100 m liber la Jocurile Olimpice de la Paris
Capital.ro
Devine interzis în România. S-a dat ordin în toate țările UE de la 1 ianuarie 2025
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Imagini incendiare cu cele mai frumoase sportive de la Jocurile Olimpice, care fac avere din site-urile pentru adulți
stirilekanald.ro
'Durere mare'- Părinții doctoriței Gavril, reacție sfâșietoare
substantial.ro
Probleme Tehnice pentru un Avion Ryanair care S-a Întors la Otopeni după Decolare. Procedura de Urgență a fost Declanșată
MediaFlux
BANI EUROPENI pentru persoanele cu venituri mici. Cine poate lua
Shtiu.ro
De ce David Popovici se stropește cu apă înainte de cursă? De ce poartă înotătorii căști?