Surpriză COLOSALĂ la Paris 2024! Un nou AUR la Olimpiada de la Paris. Andrei Cornea, Marian Enache, primii în finala la dublu vâsle: „Suntem zeii apelor!”. La feminin, Simona Radiş şi Ancuţa Bodnar au luat argintul

Patru echipaje de la canotaj luptă pentru medalii. Campioanele olimpice en-titre Simona Radiş şi Ancuţa Bodnar au luptat pentru a-şi păstra titlul la dublu vâsle, dar au obţinut doar medalia de argint, fiind depăşite de echipajul din Noua Zeelenadă. În schimb, marea surpriză a venit de la băieţi, în aceeaşi probă.
Filip Stan
01 aug. 2024, 12:25
Surpriză COLOSALĂ la Paris 2024! Un nou AUR la Olimpiada de la Paris. Andrei Cornea, Marian Enache, primii în finala la dublu vâsle:

UPDATE Paris 2024. Florin Marian Enache, după aurul la JO: Suntem zeii apelor în proba de dublu vâsle masculin. Ştiam că putem reuşi, doar că nu am vrut să mă afirm înainte

Suntem zeii apelor în proba de dublu vâsle masculin, a declarat Florin Marian Enache, după ce, alături de Andrei Cornea, a obţinut medalia de aur la Jocurile Olimpice de la Paris. El spune că a fost sigur de victoria României, care vine cu patru zile înainte de aniversarea sa.

”Suntem zeii apelor în proba de dublu vâsle masculin. Prima medalie de aur în această probă, dacă nu mă înşel. Sunt foarte bucuros că am reuşit să scriem din nou istorie. Eu cu Andrei am scris istorie, nu am cuvinte să mă exprim. Ştiam că putem reuşi, doar că nu am vrut să mă afirm înainte. Ştiam că nu contează culoarul, v-am spus şi ieri. Astăzi am venit la cursă cu mentalitatea că este culoarea 1 şi că este 1 august. În 4 zile este ziua mea de naştere şi este cel mai frumos cadou pe care mi-l puteam face vreodată”, a declarat Florin Marian Enache la TVR.

Pentru Andrei Cornea, cursa a fost minunată. ”Nu nu am cuvinte, am scris istorie alături de Florin. Am plecat cu ideea că cu culoaruş unu, dacă nu mă înşel, am câştigat şi la europene.  Ieri, când am văzut că ne-a pus pe unu şi avem culoarul unu, am zis că na, nu se poate altfel în afară de culoarul unu, să-mi dea locul unu. N-am cuvinte”.

Florin Enache a completat: ”Am plecat cu gândul că am tras mii de curse. Am spus la înainte de start că este ultima noastră cursă pe anul acesta. Va fi cea mai frumoasă. I-am zis priveşte în faţă, câtă lume ne susţine, toată lumea se uită la noi. Toată România se uită la noi. Nu putem face nimic mai mult decât ce am învăţat la antrenamente. Am tras 1000 de curse, n-am murit, n-am crăpat de asta ne-am antrenat şi am reuşit. Mă bucur că am deschis concursul noi, cu imnul României, este cea mai mare bucurie din viaţa mea”.

Sportivii Marian Florian Enache şi Andrei Sebastian Cornea au adus prima medalie de aur pentru canotajul românesc la Jocurile Olimpice, după ce au câştigat proba de dublu vâsle masculin. Este a doua medalie de aur pentru România la Paris, după cea a lui David Popovici la 200 metri liber.

Paris 2024. Update. Andrei Cornea și Marian Enache au cucerit medalia de AUR în proba de dublu vâsle! Campioni europeni în exerciţiu, Andrei şi Marian au făcut o cursă excelentă la Paris, iar finalul a fost fabulos.  Ei au încheiat proba în şase minute, 12 secunde şi 58 de sutimi. Pe locul doi s-a clasat Ţările de Jos, iar pe trei Irlanda.

Andrei Cornea s-a născut la 10 noiembrie 1999, la Vatra Dornei, iar Marian Enache la 5 august 1995, la Târgu Cărbuneşti (Gorj).

E prima medalie de aur la masculin într-o probă de vâsle în istoria canotajului românesc.

Este a patra medalie pentru România la Paris, a doua de aur, după cele obţinute de David Popovici (aur şi bronz) şi Ancuţa Bodnar şi Simona Radiş (argint).

 

Paris 2024. O nouă medalie pentru România! România a obţinut a treia medalie la Jocurile Olimpice de la Paris, după ce Ancuţa Bodnar şi Simona Radiş au obţinut argintul la dublu vâsle.

Canotoarea română Simona Radiş a promis o finală perfectă, după ce ea şi colega sa Ancuţa Bodnar s-au calificat cu emoţii în ultimul act la dublu vâsle, marţi, la Jocurile Olimpice de la Paris.

 

”A fost o cursă grea şi pentru noi, una nu dintre cele mai reuşite. Am făcut unele mici greşeli care s-au văzut prin faptul că nu am reuşit să ne facem un ritm atât de bun, astfel încât să fim mai în faţă şi să nu aveţi voi atât de multe emoţii. Dar important este că am încheiat bine şi finala va fi una perfectă”, a spus campioana olimpică en titre.

Citeşte şi: David Popovici a luat medalia de bronz la 100 de metri liber: „Munceşti ani de zile şi cineva atinge cu o sutime înaintea ta!”

”Nu a fost niciun moment în care să mă gândesc că lupta este pierdută, toate cursele se termină în acelaşi punct, nu mai devreme sau mai târziu. Noi am dat totul, de aceea am şi reuşit să recuperăm şi să trecem primele linia de sosire”, a subliniat Radiş.

La rândul său, Ancuţa Bodnar a declarat: ”Nu a fost cea mai bună cursă a noastră, dar am luptat până la ultima lovitură. Şi datorită acestui lucru am reuşit să câştigăm şi să le ajungem pe celelalte. Drept dovadă, că eram pe patru. După cum se ştie, este o finală olimpică, sunt cei mai buni dintre cei buni acolo şi toată lumea începe dintr-un punct şi termină într-un punct”.

Paris 2024. Campioanele olimpice en-titre Simona Radiş şi Ancuţa Bodnar

JO-canotaj: Echipajul masculin al României de opt rame cu cârmaci s-a calificat în finală

Echipajul masculin al României de opt rame cu cârmaci, format din Ştefan Berariu, Constantin Adam, Mihăiţă Ţigănescu, Mugurel Semciuc, Marius Cozmiuc, Sergiu Bejan, Claudiu Neamţu, Florin Lehaci, Adrian Munteanu, s-a calificat în finală la Jocurile Olimpice, după ce a ocupat locul 3 în recalificări.

Românii au încheiat cursa în cinci minute şi 30 de secunde. Primul loc a fost ocupat de echipajul Ţărilor de Jos, urmat de cel al Germaniei. România are astfel nouă echipaje în finale pentru medalii la JO.

Paris 2024: România ocupă locul 19 în clasamentul pe medalii, după aurul şi bronzul lui David Popovici. China, noul lider după cinci zile de competiţie

România ocupă locul 19 în clasamentul pe medalii la Jocurile Olimpice de la Paris, după aurul şi bronzul lui David Popovici la nataţie şi cinci zile de competiţie.

Până miercuri, cele mai multe medalii le-au luat reprezentanţii Chinei (19). Ei au nouă medalii de aur, şapte de argint şi trei de bronz.

David Popovici, mesaj dur pentru politicienii români după ce a câştigat bronzul olimpic în proba de 100 m: „Ar trebui investit mai mult în sport şi investit cu cap. Chiar trebuie să facem ceva şi eu îmi voi face partea”

Locul doi este ocupat de Franţa, cu 26 medalii (8 aur, 10 argint, 8 bronz), iar pe trei este Japonia – 15 medalii (8 aur, 3 argint, 4 bronz).

Americanii sunt pe şapte, cu 30 de medalii, dintre care cinci de aur, 13 de argint şi 12 de bronz.

România este la egalitate cu Croaţia, Guatemala şi Irlanda. Cu două medalii de bronz, ambele la judo, Republica Moldova este pe locul 39, la egalitate cu India.

Spynews
Accident terifiant pe Autostrada Soarelui! Sunt implicate 25 de persoane, printre care şi minori. 8 mașini au fost distruse | FOTO
Bzi.ro
Fiica Andreei Esca a făcut furori pe plajă! Alexia Eram a venit să se împace cu Mario Fresh
Fanatik.ro
Cât a ajuns să coste o ciorbă de pește la restaurantul lui Marius Tucă. Prețurile sunt aproape duble față de cele din anii trecuți
Capital.ro
Românii primesc banii înapoi. Guvernul a dat ordin. Premiera anunțată chiar acum în România
Playtech.ro
OOPS! Anna Lesko, cu părțile INTIME la vedere. Fosta lui Irinel Columbeanu a arătat TOT
DailyBusiness
Din păcate, s-a confirmat! Boala care face ravagii a ajuns deja și în România
Adevarul
Forțele speciale ucrainene au lovit o bază rusească din Siria după întrevederea între Putin și Assad VIDEO
Spynews
Accuweather a actualizat prognoza meteo și anunță temperaturi de 40 de grade în august, în România
Spynews
Plombele dentare vor fi interzise de la 1 ianuarie 2025. Modificările anunțate de Uniunea Europeană
Evz.ro
Netflix dă lovitura cu serialul fenomen. Data la care va avea loc premiera
Ego.ro
Cine este și cu ce se ocupă iubita lui David Popovici. Taisia, în lacrimi când sportivul a câștigat aurul olimpic la Paris
Prosport.ro
Prezentatoarea TV și cântăreața se iubesc fără rețineri. Imaginile cu cele două femei celebre au atras numeroase comentarii
wowbiz.ro
Mama Luizei Melencu, în pragul sinuciderii! A fost la un pas să recurgă la un gest extrem
Cancan.ro
MISTER ELUCIDAT! Al cui este al doilea ADN găsit sub unghiile dentistei din Brăila. Dosarul devine mai solid acum
Playsport.ro
Incredibil! Ce cadou îi face Țiriac lui Popovici după aurul câștigat la Jocurile Olimpice de la Paris
kanald.ro
Pensiile se măresc din nou, de la 1 ianuarie! Șeful Casei Naționale de Pensii a explicat câți bani vor lua pensionarii începând cu anul 2025
Capital.ro
Obligație nouă în România. Decizie pentru proprietarii de teren sau locuințe. Vor plăti banii
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Imagini incendiare cu cele mai frumoase sportive de la Jocurile Olimpice, care fac avere din site-urile pentru adulți
stirilekanald.ro
Al cui e al doilea ADN găsit sub unghiile doctoriței Gavril! Dezvăluiri șocante despre cazul care a zguduit România
substantial.ro
Tensiuni între Rusia și Republica Moldova din cauza expulzării unui diplomat rus
MediaFlux
RECALCULARE PENSIE. Cum a obținut Nea Ion o creștere de 1.900 lei
Shtiu.ro
De ce David Popovici se stropește cu apă înainte de cursă? De ce poartă înotătorii căști?