Profilerul român aruncă bomba în cazul morţii lui Andrei Versace: „Sunt detalii care se bat cap în cap. Anchetatorii nu au voie să excludă nicio variantă”

La aproape două săptămâni de la descoperirea trupului neînsuflețit al influencerului Andrei Pârvan, cunoscut sub numele de Versace, anchetatorii încă nu au reușit să stabilească cu exactitate cauza morții acestuia. Starea avansată de putrefacție a corpului a împiedicat obținerea unor informații concludente din rezultatele necropsiei.
Mircea Filipescu
01 aug. 2024, 15:16
Profilerul român aruncă bomba în cazul morţii lui Andrei Versace:

Mihaela Brooks, un criminal profiler de origine română care locuiește și profesează în Canada, avertizează că moartea lui Andrei Versace este un caz mult mai complex decât pare la prima vedere. În ciuda informațiilor limitate disponibile în anchetă, Brooks sugerează că direcția investigației ar putea fi greșită.

„Nu pot să trag niște concluzii în cazul Versace, pentru că nu am la dispoziție prea multe imagini de la locul morții. De asemenea, nu există încă un raport oficial pe care să-l pot consulta, așa că mă voi limita la informațiile care au apărut în spațiul public. Oricum, cazul e mult mai complicat decât pare”, a declarat Mihaela Brooks pentru Fanatik.

Brooks subliniază contradicțiile și lipsa de rigoare în interpretarea dovezilor de către anchetatori. Ea atrage atenția asupra faptului că, deși nu s-au găsit urme de violență pe corpul lui Versace, starea avansată de putrefacție nu permite excluderea unor cauze externe ale morții. „Să spui că moartea nu a fost violentă și, în același timp, că nu s-a putut stabili cauza reală a decesului din cauza stării avansate de putrefacție, este un nonsens. Spre exemplu, moartea provocată de un supradozaj este considerată violentă,” a adăugat Brooks.

Un alt aspect controversat al anchetei este faptul că ușa apartamentului în care locuia Versace era încuiată pe interior. Brooks consideră că acest detaliu trebuie analizat în context: „Cred că toată lumea știe că foarte multe yale au un sistem de blocare automată din exterior, când ‘tragi ușa după tine’. Sigur, este un element important, însă trebuie analizat în funcție de celelalte indicii din casă, de amprentele care se găsesc la fața locului, etc. Dacă ușa era încuiată pe interior, nu înseamnă neapărat că victima era singură când a murit,” a explicat ea pentru sursa citată.

Citeşte şi: Semnificația numelui ales de Laura Cosoi pentru cea de-a patra fetiță. „Este un copil predestinat. Are menirea să bucure și să vindece”

Conform publicației Gândul, anchetatorii au percheziționat sumar apartamentul lui Versace și nu au găsit droguri sau alte substanțe toxice. De asemenea, imaginile de la camerele de supraveghere îl arată pe influencer intrând singur în apartament. Cu toate acestea, anchetatorii nu au considerat necesară o percheziție informatică a telefonului său și nici nu au aprofundat cercetările pentru identificarea și audierea ultimelor persoane care l-au văzut în viață.

Brooks critică această abordare, considerând-o neserioasă: „Cred că este o mare greșeală. Vorbim despre un om care avea probleme cu dependența de droguri, deci o situație care trebuie investigată. Faptul că nu s-au găsit droguri sau ambalaje – celebrele punguțe – ar trebui mai degrabă să atragă atenția anchetatorilor, decât să-i facă să renunțe la a mai căuta probe.”

Profilerul subliniază importanța unei investigații minuțioase a locului crimei și avertizează că desigilarea apartamentului și permiterea accesului proprietarului pentru a face curățenie ar putea duce la pierderea unor probe esențiale. „Locul crimei este cel mai important lucru dintr-o anchetă. Eu citesc despre faptul că polițiștii vor desigila apartamentul și vor permite proprietarului să intre pentru a face curățenie. În acel moment, toate probele vor fi pierdute,” a încheiat Mihaela Brooks.

Ancheta continuă, iar întrebările despre moartea lui Andrei „Versace” rămân fără răspunsuri clare, alimentând speculațiile și incertitudinile din jurul acestui caz misterios.

Citeşte şi: Ce să mănânci ca să te răcorești atunci când te chinuie canicula

Spynews
„Ați divorțat amândouă?”. Cum răspund Adriana și Karmen Simionescu întrebării care stă pe buzele tuturor
Bzi.ro
Imagini fierbinți cu cea mai senzuală conducătoare de federație din România! Irina Deleanu arată senzațional la 49 de ani!
Fanatik.ro
Produsul românesc care a ajuns să fie medaliat cu aur în Europa. A devenit un simbol al excelenței și e de o calitate superioară
Capital.ro
Mașinile care rămân garantat blocate la ITP. Vor fi reverificate la sânge de RAR
Playtech.ro
Zodiile care câștigă o gălăgie de bani în octombrie 2024. Norocul le surâde
DailyBusiness
Se dau bani de la Guvern pentru încă 4 milioane de români! Anunțul major în România
Adevarul
Șeful serviciului de informații al armatei ucrainene anunță „schimbări serioase” în blocul de putere al Rusiei
Spynews
Fosta logodnică a lui Adrian Minune Jr., înțepătură pentru fiul manelistului, după ce a fost acuzată de infidelitate: „Fostul ruinează acum viața altcuiva”
Spynews
Soția lui Florin Salam, mesaj cu subînțeles: „Vei realiza cât rău mi-ai făcut”. Postarea cu care Roxana Dobre și-a surprins urmăritorii / FOTO
Evz.ro
Florin Piersic, surpriză pentru fani. Marele actor se întoarce pe scenă
Ego.ro
”Trădătoarea” tenisului românesc e mai FIERBINTE ca vara! Imaginile au scăpat pe internet FOTO
Prosport.ro
FOTO. Zeița de la Montreal, în costum de baie, la 62 de ani. Cum arată Nadia Comăneci pregătită de plajă
wowbiz.ro
Loredana Groza a reacționat public după ce a văzut cu cine e Iulia Vântur în vacanță
Cancan.ro
Au crezut că nu le vede nimeni dar… 50 de vedete sexy cu mâna în chiloţei
Playsport.ro
IREAL! Suma uriașă pe care a primit-o Antonia de la o casă de pariuri! Unii nu câștigă atâția bani nici în două vieți
kanald.ro
Se dau rechizite școlare gratuite pentru elevii defavorizați! Data la care începe depunerea dosarelor
Capital.ro
Doliu la Digi și Antena 1. Tragedia a lovit lumea televiziunii: Să citiți și să-l pomeniți
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Ea este cea mai sexy culturistă din România!
stirilekanald.ro
Mariana spune că are o șopârlă în stomac: Medicii m-au trimis la...
substantial.ro
Gloria Bistriţa debutează cu victorie în Liga Campionilor împotriva CSM Bucureşti
MediaFlux
BANII au intrat deja în CONTURI! Simona Bucura-Oprescu a ANUNȚAT
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...