Într-o postare pe rețeaua socială LinkedIn, Voinescu a oferit un comentariu critic asupra evenimentelor, menționând că îi cunoaște bine pe sociologii Adrian Bulai și Mircea Pieleanu. În această postare, el a descris acești profesioniști în termeni extrem de dure, atrăgând atenția, pe langă controversa care îi vizează în acest moment, la lipsa calităților academice ale acestora.
„Formulez și eu o observație în marginea mai îndepărtată a scandalului Bulai-Pieleanu-SNSPA. Am putut citi în ultimele zile multe mărturii ale absolvenților SNSPA.
Dacă citim atent pasajele în care aceștia evocă contextul general al anilor lor universitari, vom fi uimiți de înalta apreciere pe care o dau profesorilor lor.
Pentru mine, e chiar stupefiant! Garnitura ”grea” de profi de la SNSPA la care absolvenții se raportează cu respect și recunoștință, ba chiar cu admirație, despre ale căror cursuri ne vorbesc parcă vrăjiți sînt, în realitate, niște mediocri patentați, de nu chiar niște submediocri jenanți”, scrie Voinescu pe contul său de Linkdin, potrivit EVZ.
„Îi cunosc de ani de zile pe profesorii P și P și T și B și M elogiați de absolvenți pentru cîtă carte știu, pentru cît sînt de erudiți și cît sînt de performanți intelectualicește.
Sînt banali, plați, înguști, n-au emis idei importante în viața lor deși amușină pe lîngă ideile mari ale altora. Toți apar la televizor (că asta pare a fi mîndria școlii!) și produc analize în clișee triste, spunînd exact ce spune oricine ”bate politichia” la o bere”, continuă mesajul lui Voinescu.
„Poate că SNSPA nu poate să se desprindă de fantoma vechiului ”Ștefan Gheorghiu”, dar e cert că ce se face acolo e ideologizare și îndoctrinare, cînd nu e asediu sexual.
Da, e groaznic scandalul sexual de la SNSPA! Dar, pentru mine, e la fel de groaznic scandalul mediocrității de la SNSPA!
Și, mai ales, e groaznic să văd că acea școală reușește cumva să bage în capul studenților că mediocritatea ei este, de fapt, excelență universitară.
E deprimant că absolvenții unei școli de studii politice și administrative care se presupune că au mai văzut, citit, umblat și ei prin lume după ce au absolvit, au rămas fascinați de profii lor de mîna a treia ca de niște repere intelectuale majore.
Să nimerești la cursurile unor P sau T și, după ani de zile, să le evoci de parcă ai fi dat de Raymond Aron sau de Leo Strauss, e trist rău de tot…”, își încheie postarea Sever Voinescu.