Mâncărime intensă, roșeață, umflătură – scapă de aceste simptome nesuferite cu cele mai eficiente remedii pentru mușcătura de purice.
Te poți trezi cu acești „musafiri” în casă chiar dacă nu ai animale de companie. Puricii pot fi luați pe pantofii sau hainele cu care umbli pe afară. Dacă nu aspiri regulat, nu te schimbi imediat de haine, nu îți cureți zilnic încălțămintea și nu speli lenjeria de pat o dată la câteva zile, e foarte posibil ca la un moment dat, cel mai probabil în timpul nopții (când aceste insecte sunt cel mai active), să simți o pișcătură din senin. Și apoi încă una, apoi alta. Asta pentru că un purice are obiceiul să muște deodată tot ce prinde, până e prins.
Căldura corporală, respirația, mișcarea și vibrațiile sunt considerate „atractive” pentru purici. De regulă gleznele sunt cele mai „atacate” de purici. Dar asta nu înseamnă că brațele, trunchiul sau fața nu pot cădea „victime”.
La cel mult câteva ore distanță, mușcăturile de purice se transformă în puncte mari roșii pe piele, însoțite de o mâncărime insuportabilă. De ce? Pentru că saliva puricelui ajunge în fluxul sanguin, iar sistemul imun o consideră un alergen. În consecință, eliberează histamină pentru a neutraliza alergenul, adică substanța vinovată de apariția roșeții și mâncărimii.
Ce e de făcut mai departe? DESCOPERĂ AICI câteva remedii pentru mușcătura de purice și cum calmezi mâncărimea.