Prognoza meteo. Caniculă şi ploi, cum va fi vremea în această săptămână

Vremea va fi călduroasă în sud-vestul, sudul și estul țării, iar în rest valorile termice se vor situa în jurul mediilor multianuale specifice datei. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate, averse și descărcări electrice, după-amiaza și noaptea, la început în zona montană și submontană, apoi și în Maramureș, Crișana, Transilvania, Moldova și pe arii restrânse în Muntenia, Dobrogea și Oltenia
Filip Stan
04 aug. 2024, 17:23
Prognoza meteo. Caniculă şi ploi, cum va fi vremea în această săptămână
Prognoza meteo. Caniculă şi ploi, cum va fi vremea în această săptămână

Prognoza meteo.Temperaturile maxime se vor încadra între 23 și 33 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 12 și 22 de grade, anunţă ANM.

LA NOAPTE Cerul va fi variabil, cu unele înnorări și izolat averse slabe, în primele ore în Transilvania, Oltenia, Muntenia și Dobrogea. Vântul va sufla slab și moderat. Temperaturile minime vor fi cuprinse în marea lor majoritate între 13 și 20 de grade. BUCUREȘTI Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura minimă va fi de 16…18 grade.

LUNI Vremea va fi călduroasă în sud-vestul, sudul și estul țării, iar în rest valorile termice se vor situa în jurul mediilor multianuale specifice datei. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate, averse și descărcări electrice, după-amiaza și noaptea, la început în zona montană și submontană, apoi și în Maramureș, Crișana, Transilvania, Moldova și pe arii restrânse în Muntenia, Dobrogea și Oltenia. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor depăși 15…25 l/mp și izolat 30 l/mp. Punctiform vor fi condiții de grindină. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări asociate ploilor și pe alocuri vijelii. Temperaturile maxime se vor încadra între 23 și 33 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 12 și 22 de grade. BUCUREȘTI Vremea va fi călduroasă. Cerul va fi variabil, cu înnorări spre seară și noaptea, când vor fi averse și descărcări electrice. Vântul va sufla slab și moderat, posibil cu intensificări asociate ploilor. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 32 de grade, iar cea minimă va fi de 17…20 grade.

Citeşte şi: AccuWeather a actualizat prognoza meteo pentru august 2024. Ce ne aşteaptă în ultima lună de vară

MARTI Valorile termice vor scădea față de intervalul precedent. Pe parcursul zilei vor fi înnorări, mai accentuate în jumătatea estică a teritoriului, iar noaptea cerul va deveni variabil în est și mai mult senin în rest. În Dobrogea, local în Transilvania, Moldova și Muntenia și zona montană aferentă vor fi averse, descărcări electrice, intensificări ale vântului și izolat, cu o probabilitate mai mare în sud-est, vijelii și grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor depăși 15…25 l/mp și izolat 30 l/mp. În restul teritoriului, vântul va sufla în general moderat în prima jumătate a intervalului, apoi va slăbi în intensitate, iar ploi se vor semnala cu totul izolat. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 24 și 31 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 10 și 20 de grade, mai coborâte în depresiuni. BUCUREȘTI Valorile termice vor scădea față de intervalul precedent. Ziua cerul va avea înnorări temporare și vor fi averse și descărcări electrice, iar noaptea se va degaja treptat. Vântul va sufla slab și moderat, posibil cu intensificări asociate ploilor. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 28 de grade, iar cea minimă va fi de 14…17 grade.

MIERCURI Valorile termice diurne vor fi în creștere față de ziua precedentă în toate regiunile, iar vremea va deveni călduroasă local în jumătatea sudică. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate ziua în estul teritoriului și zona Carpaților Orientali unde vor fi averse și descărcări electrice. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări în regiunile estice, dar posibil și în timpul ploilor. Temperaturile maxime se vor încadra între 25 și 33 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 12 și 22 de grade, mai coborâte în zonele depresionare. BUCUREȘTI Valorile termice diurne vor crește față de ziua anterioară, astfel că vremea va fi călduroasă. Cerul va fi variabil, mai mult senin la începutul zilei și noaptea. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 31…33 de grade, iar cea minimă de 16…19 grade.

JOI Valorile termice, îndeosebi cele diurne, vor continua să crească în majoritatea zonelor țării și vor caracteriza o vreme călduroasă, pe arii restrânse caniculară și cu disconfort termic în creștere în sud. Cerul va fi variabil, cu înnorări ziua în extremitatea nordică, nord-estică și la munte unde izolat vor fi posibile averse și descărcări electrice. Vântul va sufla slab și moderat. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 29 și 35 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 13 și 23 de grade, mai coborâte în zonele depresionare. BUCUREȘTI Procesul de încălzire a vremii va continua. Temperatura maximă va fi de 34…35 de grade, iar cea minimă de 16…20 de grade. Cerul va fi variabil, mai mult senin la începutul zilei și noaptea. Vântul va sufla slab până la moderat.

DE VINERI PANA DUMINICA Valorile termice vor continua să crească și va fi caniculă și disconfort termic ridicat îndeosebi în zonele de câmpie. Probabilitatea pentru manifestări de instabilitate atmosferică va fi redusă.

Spynews
Cine sunt tinerele ucise cu sânge rece pe litoral, de cel supranumit Șacalul. Denisa avea 28 de ani, iar Delia 34. Ambele femei fuseseră date dispărute / FOTO
Bzi.ro
Ispita Diandra arată senzațional după ce a slăbit 8 kilograme! Ține post negru luni, miercuri și vineri
Fanatik.ro
De ce e bine să adaugi sare în cafea. Trucul pe care din ce în ce mai multe persoane îl pun în aplicare
Capital.ro
Durere infinită în muzica populară. S-a stins maestrul naiului din România
Playtech.ro
Detalii șocante despre moartea stewardesei românce găsită moartă în Japonia. Ce au aflat anchetatorii
DailyBusiness
Schimbare MAJORĂ pentru mame și tați. Când vor putea ieși la pensie
Adevarul
Degeaba ridicăm F-urile să urmărească dronele rusești, degeaba le identificăm și le luăm la țintă: „Probabil politicienii noștri așteaptă pierderi de vieți umane”
Spynews
Despărțire surprinzătoare în showbiz! Au pus punct relației după șase ani, deși aveau planuri de căsătorie
Spynews
Ce răspuns a dat Cristina de la Insula Iubirii la întrebarea: "De ce mai ai poze cu Andrei pe Instagram?" Care e, în prezent, relația foștilor concurenți / VIDEO
Evz.ro
Serghei Mizil a fost spectator. Lecția pe care i-a dat-o o brunetă. Video
Ego.ro
Elena Udrea, mesaj SFÂȘIETOR pentru fiica ei: ”Trebuia să...”
Prosport.ro
FOTO. Zeița de la Montreal, în costum de baie, la 62 de ani. Cum arată Nadia Comăneci pregătită de plajă
wowbiz.ro
Bianca Drăgușanu și Victor Slav, întâlnire de gradul zero la școala Sofiei, după declarațiile dure pe care blonda le-a făcut despre tatăl fetiței sale! Ce s-a întâmplat în curtea școlii spune totul despre relația lor
Cancan.ro
Mormântul Denisei Răducu a ARS ca o torță!!! Imagini șocante de la cimitirul din Ștefănești, părinții ei sunt devastați
Playsport.ro
IREAL! Suma uriașă pe care a primit-o Antonia de la o casă de pariuri! Unii nu câștigă atâția bani nici în două vieți
kanald.ro
Cadavrele a doi bărbați din Brașov plutesc de zile întregi pe Marea Neagră! Motivul pentru care autoritățile nu le pot recupera! Familiile sunt disperate
Capital.ro
Adio, maestre! A murit cel mai iubit ACTOR al românilor. A fost idolul a generații întregi
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Ea este cea mai sexy culturistă din România!
stirilekanald.ro
Ea este Denisa, românca stewardesă găsită moartă într-un apartament din Japonia. Avea doar 30 de ani și era unicul copil al părinților: ”Facem un apel către toți cei care...”
substantial.ro
Audiență record pentru Digi FM și PRO FM în 2024
MediaFlux
NOUL PRAG de IMPOZITARE a PENSIILOR! SIMONA BUCURA OPRESCU a anunțat EXACT
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...