Mercur retrograd 2024. Începe cu adevărat haosul, o umbră plină de complicaţii se aşterne peste zodii!

În astrologie, Mercur este considerată planeta comunicării, așa că atunci când intră în retrograd, putem aștepta o gamă largă de încurcături, neînțelegeri și neînțelegeri în comunicare, știri, călătorii și tehnologie.
Alina Costache
05 aug. 2024, 13:39
Mercur retrograd 2024. Începe cu adevărat haosul, o umbră plină de complicaţii se aşterne peste zodii!

Mercur retrograd a fost mult timp considerat ca provocând o perioadă de schimbări și haos general, fenomenul astrologic fiind considerat de mulți că afectează totul, de la starea de spirit la acțiuni. De la certuri cu prietenii până la o stare generală proastă, Mercur retrograd se referă la tipul specific de haos care apare în anumite perioade ale anului când planeta este în retrograd.

În timp ce 2023 ne-a oferit trei astfel de perioade, 2024 ne va răsfăța cu patru retrogradări ale lui Mercur. Și dacă ai ajuns până aici, felicitări, pentru că suntem încântați să raportăm că penultima retrogradare a anului începe pe 4 august, în prezent aflându-ne în perioada de pre-retrogradare.

Ce înseamnă Mercur retrograd?
Mercur retrograd se referă la perioada în care Mercur se mișcă mai încet decât Pământul în jurul soarelui. Fiind planeta cea mai apropiată de soare, Mercur de obicei face o orbită în 88 de zile, comparativ cu cele 365 de zile ale Pământului. Când se mișcă mai încet, poziția relativă a lui Mercur față de Pământ și linia noastră de vedere față de el se schimbă.

Acest lucru creează o iluzie optică că Mercur se mișcă înapoi, planeta depășind Pământul pe interior înainte de a trece în spatele soarelui și, aparent, din punctul nostru de vedere, întorcându-se în cer. În timp ce pare că a încetat să călătorească de la est la vest, Mercur nu începe niciodată să se miște cu adevărat înapoi.

În astrologie, Mercur este considerată planeta comunicării, așa că atunci când intră în retrograd, putem aștepta o gamă largă de încurcături, neînțelegeri și neînțelegeri în comunicare, știri, călătorii și tehnologie.

Perioadele de umbră pre și post-retrogradare
Dar distracția nu se oprește la Mercur retrograd! Înainte de fenomen este ceea ce se numește perioada de umbră pre-retrogradare, cu o umbră post-retrogradare urmându-i concluzia.

Aceste perioade de umbră, cunoscute și sub denumirea de Mercur retroshade, apar în cele două săptămâni înainte și după începerea și sfârșitul retrogradării. În aceste perioade, planeta încetinește pe măsură ce se pregătește să intre în retrogradare și accelerează pe măsură ce își lasă în urmă mișcarea înapoi.

Aceste perioade sunt momente potrivite pentru a reflecta asupra problemelor recente cu o minte mai clară și pentru a te concentra pe tine însuți. Consideră-le o oportunitate de a evalua situația, de a fi răbdător și de a te pregăti pentru restul anului. Până la finalul umbrelor post-retrogradare, ai putea fi într-un loc mult mai bun.

Când este Mercur retrograd în 2024?
În 2024, vom avea patru retrogradări ale lui Mercur:

13 decembrie – 1 ianuarie 2024: O modalitate interesantă de a începe noul an! Tehnic, aceasta este considerată o singură zi de retrogradare deoarece a început în 2023 și s-a încheiat la începutul lui 2024.
1 aprilie – 24 aprilie: Mercur va intra în retrogradare în semnul Berbecului, un moment potrivit pentru a-ți reconsidera acțiunile înainte de a lua decizii majore pentru a evita problemele pe termen lung. Umbra pre-retrogradare începe cu mult înainte, pe 18 martie, cu perioada de umbră post-retrogradare terminându-se în cele din urmă pe 13 mai.
4 august – 27 august: August va vedea Mercur în retrogradare sub semnul de pământ Fecioară, trecând apoi în semnul de foc Leu după 14 august. Aceasta este o perioadă în care trebuie să fii deosebit de conștient de relațiile romantice și să faci tot ce poți pentru a preveni neînțelegerile. În timp ce umbra pre-retrogradare începe pe 16 iulie, aceasta se încheie pe 11 septembrie.
25 noiembrie – 15 decembrie: Ultima retrogradare a lui 2024 va fi din nou sub semnul Săgetătorului. Dat fiind că se suprapune cu perioada sărbătorilor, este important să verifici de două ori planurile, să acorzi timp suplimentar pentru călătorii și să eviți neînțelegerile inutile. Umbra pre-retrogradare începe pe 7 noiembrie și Mercur își părăsește umbra pe 2 ianuarie.
Citeste continuarea pe SFATULPARINTILOR. RO.

Începe din nou Mercur retrograd 2024. Ce turbulențe emoționale ne așteaptă din 5 august?
Chiar dacă nu ne convine, Mercur va intra din nou în retrogradare din 5 august până pe 28 august. Aceasta va fi a doua retrogradare a lui Mercur din 2024 sau chiar a treia, dacă includem retrogradarea care s-a încheiat pe 1 ianuarie.

Această perioadă de trei săptămâni de activitate cosmică intensă este considerată un eveniment semnificativ în domeniul astrologiei. În timpul acestui fenomen, Mercur pare să se miște înapoi pe cer datorită unghiului său față de Pământ. Mercur retrograd este asociat cu perioade de întârzieri, probleme și chiar pene tehnologice.

Citește și: Zodiile care vor avea o toamnă de vis. Nativii vor avea oportunități la fiecare pas

Există, de asemenea, un fenomen cunoscut sub numele de preumbra retrogradă a lui Mercur, în care tranzitul lui Mercur pare să încetinească înainte de a „schimba” direcția și se mișcă înapoi. Perioada de preumbră a început pe 16 iulie, precedând retrogradarea propriu-zisă, care începe pe 5 august.

Ce este exact retrogradarea lui Mercur?
Retrogradările lui Mercur pot avea un impact semnificativ, apărând brusc și cauzând haos. Mercur, planeta cunoscută pentru influența sa asupra comunicărilor și tranzitelor, este foarte respectată în astrologie. Luați în considerare diversele tranziții de la punctul A la punctul B. Când Mercur retrogradează, are potențialul de a perturba diverse aspecte ale vieților noastre, cum ar fi conversațiile prietenoase, comunicările prin email, călătoriile și chiar sistemul poștal. Unii indivizi atribuie chiar retrogradării pene tehnologice majore. Pregătiți-vă pentru potențiale perturbări în planurile de călătorie, cazuri de neînțelegeri și dezacorduri intense.

Retrogradarea în Fecioară este o combinație fascinantă, dat fiind că Mercur este conducătorul Fecioarei. Natural, retrogradarea se va încheia în Leu, aducând o doză suplimentară de emoție situației.

Tot ce trebuie să știți despre retrogradarea lui Mercur în Fecioară și Leu din august
Când apare retrogradarea lui Mercur, efectele sale sunt resimțite de toată lumea. Totuși, semnul în care se află retrogradarea tinde să experimenteze cel mai mare impact. Dacă aveți puternice poziționări în Fecioară și Leu în semnul Soarelui, Lunii sau Ascendentului, impactul va fi mai pronunțat pentru voi decât pentru alții.

Zodiac chinezesc august 2024. Tigru are parte de viața la care a visat. Șoboloanul strălucește din plin

În timpul acestei retrogradări a lui Mercur, accentul pentru Fecioară va fi pe depășirea perfecționismului și îngrijirea bunăstării generale. În această perioadă, persoanele cu poziționări în Fecioară pot experimenta un anumit disconfort. Acest semn este cunoscut pentru dragostea sa de preplanificare și ordine, așa că cei care prețuiesc organizarea poate că vor trebui să respire adânc înainte de a merge mai departe.

Citeste continuarea pe SFATULPARINTILOR. RO.

 

 

Spynews
Soția unui luptător celebru o face praf pe amantă, după mulți ani de tăcere. Cu dovezi, o pune la punct pe femeia cu care își împarte soțul / FOTO
Bzi.ro
Fiica Andreei Esca a făcut furori pe plajă! Alexia Eram a venit să se împace cu Mario Fresh
Fanatik.ro
Țara care nici nu vrea să audă de animalele din România. A interzis total importul
Capital.ro
Se confiscă toți banii. Rămâi pe loc fără cont bancar: Statul a demarat procedura
Playtech.ro
Antonia, în cea mai transparentă rochie! E mult prea FIERBINTE, a lăsat la vedere chiar TOT
DailyBusiness
AVERTISMENT pentru toți românii cu bani pe card. NU MAI FACEȚI ASTA!
Adevarul
Afacerea clandestină care i-a transformat pe securiști în milionari. „Mulți oameni și-au vândut casa pentru asta” INTERVIU
Spynews
Cine sunt cei doi tineri care au murit într-un cumplit accident pe DN2. Alin și Alexandra urmau să facă nuntă. Erau căsătoriți civil din luna iunie | FOTO
Spynews
Babană a tăiat rochia unei mirese la nuntă! De ce a recurs fostul concurent de la Chefi la cuțite la acest gest / VIDEO
Evz.ro
Viața la bloc. Doar Ceaușescu mai făcea așa ceva. Măsură intră în vigoare azi, 5 august
Ego.ro
Imaginile pe care Carmen Iohannis NU le-ar vrea publice! Cum arată când nu este în ținuta oficială
Prosport.ro
FOTO. Imagini incendiare cu cele mai frumoase sportive de la Jocurile Olimpice, care fac avere din site-urile pentru adulți
wowbiz.ro
Lavinia și Ștefan Bănică Jr., distanți în aeroport, ea cu brațul plin de răni. Avem imagini bombă
Cancan.ro
💣 în showbiz! Bogdan Vlădău și Gina Chirilă au divorțat după 7 ani de mariaj!
Playsport.ro
Incredibil! Ce cadou îi face Țiriac lui Popovici după aurul câștigat la Jocurile Olimpice de la Paris
kanald.ro
Avertizare de cod galben de ploi și vijelii pentru 10 județe până marți
Capital.ro
Rămâi cu ZERO lei pe card. Alertă pentru românii cu bani la bancă. Să nu răspunzi!
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Ea l-a înnebunit pe Gigi Becali. Soțul ei s-a dus la Palat și l-a șocat pe miliardar
stirilekanald.ro
Cine e tânărul ucis în bătaie în fața unei săli de jocuri. A stat 6 zile în comă, după ce a fost confundat cu altcineva
substantial.ro
Companie chineză lansează primul set de sateliți pentru megaconstelația de telecomunicații
MediaFlux
SUMA DUPĂ RECALCULARE! Poștașii aduc FLUTURAȘII de PENSIE
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!