Bucureștenii își iau adio de la apă caldă! Peste 850 de blocuri se confruntă cu această problemă

Bucureștenii sunt lăsați din nou fără apă caldă. Sute de blocuri din București sunt înscrise pe lista ghinioniștilor. Cât vor dura reparațiile la rețeaua de termoficare.
Filip Stan
05 aug. 2024, 14:15
Bucureștenii își iau adio de la apă caldă! Peste 850 de blocuri se confruntă cu această problemă
Bucureștenii își iau adio de la apă caldă! Peste 850 de blocuri se confruntă cu această problemă și cât durează

Furnizarea apei calde va fi suspendată pentru peste 850 de blocuri din București, în contextul unor lucrări de amploare destinate înlocuirii, modernizării și reparării conductelor din rețeaua termică. Aceste intervenții vor afecta zone din toate sectoarele orașului, conform Agerpres.

Unde va fi oprită apa caldă în București

Conform unui comunicat emis luni de Compania Municipală Termoenergetica București, se vor efectua lucrări esențiale pe rețeaua termică primară. În zona delimitată de traversarea Căii Giulești și Calea Griviței, în sectoarele 1 și 6, se vor realiza reparații și modernizări ale conductei cu diametrul de 600 milimetri. Aceste lucrări vor impune suspendarea furnizării agentului termic primar către 12 blocuri, până marți, ora 23:00.

Citește și: Locul din Bucureşti unde poţi mânca pe săturate cu doar 26 de lei. Ai două feluri, plus un bonus VIDEO

În alt sector din București, în Sectorul 2, se vor desfășura lucrări similare pe rețeaua termică primară, cu conductă de 800 milimetri, în zonele străzilor Torentului, Cozia, Terasa Colentina și Doamna Ghica. Aici, se vor efectua reparații esențiale care vor determina întreruperea furnizării apei calde către 31 de puncte termice, adică 452 de blocuri, până pe 19 august, ora 23:00. Acest termen este estimativ, având în vedere complexitatea lucrărilor, care includ înlocuirea a peste 30 de metri de conductă cu diametru foarte mare pe un tronson de opt kilometri.

Reparațiile vor fi adaptate în funcție de rezultatele verificărilor realizate pe întregul tronson. Starea actuală a acestei porțiuni de rețea primară este extrem de deteriorată, având în vedere că Magistrala I Sud are o vechime de aproximativ 40 de ani. Pe lângă reparațiile efectuate în anul precedent și la sfârșitul lunii aprilie, când s-a înlocuit un tronson de peste 150 de metri de țeavă, sunt necesare intervenții suplimentare pentru a asigura funcționarea corespunzătoare a sistemului de termoficare până la finalizarea proiectului de înlocuire a unui tronson de aproximativ trei kilometri de conductă.

În cadrul acestui șantier, vor lucra șapte echipe în regim prelungit. Estimarea termenului pentru finalizarea lucrărilor ține cont și de prognoza meteo, care ar putea influența programul de lucru și ar putea impune măsuri suplimentare pentru adaptarea la condițiile meteorologice.

O altă intervenţie va fi la reţeaua termică primară – conductă Dn 400 milimetri, în zona străzii Gruiul Argeşului din Sectorul 3, unde se vor executa lucrări de modernizare care impun sistarea furnizării agentului termic pentru apă caldă către două puncte termice – 17 blocuri până sâmbătă, ora 23,00.

La reţeaua termică primară – conductă Dn 1000 milimetri, în zona stadionului „Olimpia” şi a Căii Vitan din Sectorul 3 se execută lucrări de intervenţie şi reparaţie la conductele care alimentează cu agent termic pentru apă caldă aproximativ 230 de blocuri, până miercuri, ora 23,00. Pe lângă lucrările de reparaţii care s-au efectuat anul trecut, cât şi la sfârşitul lui aprilie, se impun intervenţii punctuale, cu rolul de a asigura funcţionarea întregului sistem de termoficare până la începerea lucrărilor de modernizare în cadrul Obiectivului 1, Lotul 1 din proiectul POIM.

O altă intervenţie se va face la racordul punctelor termice „Metalurgiei + 2A Metalurgiei” – conducta Dn 250 milimetri din strada Niţu Vasile din Sectorul 4, unde se vor executa lucrări de reparaţie a conductelor, care impun sistarea furnizării agentului termic pentru apă caldă către două puncte termice, până vineri, ora 23,00.

Totodată, se vor efectua lucrări de modernizare a reţelei termice primare în cadrul Obiectivului 20, lotul 4 din POIM – conductă Dn 200 milimetri – pe străzile Luică şi Reşiţa din sectorul 4. Se vor executa lucrări de legare a conductelor provizorat, în vederea continuării lucrărilor pentru proiectul Municipalităţii cu finanţare europeană, care presupun oprirea furnizării agentului termic pentru apă caldă către treisprezece puncte termice (166 de blocuri) până miercuri, ora 23,00.

Reparaţii vor fi şi la racordul punctului termic „VS Nord” – conducta Dn 250 milimetri, pe bulevardul Unirii din Sectorul 5, unde se vor executa lucrări de reparaţie a conductelor care impun sistarea furnizării agentului termic pentru apă caldă către punctul termic (14 blocuri) până vineri, ora 23,00.

De asemenea, lucrări se vor realiza la reţeaua termică primară – conducta Dn 800 milimetri, în strada Virtuţii din Sectorul 6, unde se vor face lucrări de refacere a căminului „CU3” şi de înlocuire a unor vane cu diametrul de 800 milimetri pentru care va fi oprită furnizarea agentului termic pentru apă caldă către două puncte termice şi un modul până vineri, ora 23,00.

Termenele iniţiale de repunere în funcţiune a sistemului de termoficare sunt estimate înainte de deschiderea şantierelor şi decopertarea galeriilor.

Citește și: Câți bani a dat polițistul Daniel din București pentru o ciorbă de burtă la ”împinge tava”, în Mamaia. ”S-ar fi putut și mai rău”

Spynews
Soția unui luptător celebru o face praf pe amantă, după mulți ani de tăcere. Cu dovezi, o pune la punct pe femeia cu care își împarte soțul / FOTO
Bzi.ro
Fiica Andreei Esca a făcut furori pe plajă! Alexia Eram a venit să se împace cu Mario Fresh
Fanatik.ro
Țara care nici nu vrea să audă de animalele din România. A interzis total importul
Capital.ro
Se confiscă toți banii. Rămâi pe loc fără cont bancar: Statul a demarat procedura
Playtech.ro
Antonia, în cea mai transparentă rochie! E mult prea FIERBINTE, a lăsat la vedere chiar TOT
DailyBusiness
AVERTISMENT pentru toți românii cu bani pe card. NU MAI FACEȚI ASTA!
Adevarul
Afacerea clandestină care i-a transformat pe securiști în milionari. „Mulți oameni și-au vândut casa pentru asta” INTERVIU
Spynews
Cine sunt cei doi tineri care au murit într-un cumplit accident pe DN2. Alin și Alexandra urmau să facă nuntă. Erau căsătoriți civil din luna iunie | FOTO
Spynews
Babană a tăiat rochia unei mirese la nuntă! De ce a recurs fostul concurent de la Chefi la cuțite la acest gest / VIDEO
Evz.ro
Viața la bloc. Doar Ceaușescu mai făcea așa ceva. Măsură intră în vigoare azi, 5 august
Ego.ro
Imaginile pe care Carmen Iohannis NU le-ar vrea publice! Cum arată când nu este în ținuta oficială
Prosport.ro
FOTO. Imagini incendiare cu cele mai frumoase sportive de la Jocurile Olimpice, care fac avere din site-urile pentru adulți
wowbiz.ro
Lavinia și Ștefan Bănică Jr., distanți în aeroport, ea cu brațul plin de răni. Avem imagini bombă
Cancan.ro
💣 în showbiz! Bogdan Vlădău și Gina Chirilă au divorțat după 7 ani de mariaj!
Playsport.ro
Incredibil! Ce cadou îi face Țiriac lui Popovici după aurul câștigat la Jocurile Olimpice de la Paris
kanald.ro
Avertizare de cod galben de ploi și vijelii pentru 10 județe până marți
Capital.ro
Rămâi cu ZERO lei pe card. Alertă pentru românii cu bani la bancă. Să nu răspunzi!
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Ea l-a înnebunit pe Gigi Becali. Soțul ei s-a dus la Palat și l-a șocat pe miliardar
stirilekanald.ro
Cine e tânărul ucis în bătaie în fața unei săli de jocuri. A stat 6 zile în comă, după ce a fost confundat cu altcineva
substantial.ro
Decesele în Ucraina, aproape triple față de nașteri în prima jumătate a anului 2024
MediaFlux
SUMA DUPĂ RECALCULARE! Poștașii aduc FLUTURAȘII de PENSIE
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!