PARIS 2024. Fabrica de medalii rămâne pe zero. Ana Maria Bărbosu a câștigat medalia de bronz la sol pentru 30 de secunde, dar a fost depăşită după contestația americancei!

Ana Bărbosu pierde podiumul în urma unei contestații. Sabrina Maneca Voinea, locul 8 în finală la bârnă, după ce a căzut de două ori.
Filip Stan
05 aug. 2024, 16:46
PARIS 2024. Fabrica de medalii rămâne pe zero. Ana Maria Bărbosu a câștigat medalia de bronz la sol pentru 30 de secunde, dar a fost depăşită după contestația americancei!

PARIS 2024. Gimnasta română Ana Maria Bărbosu a oferit declaraţii plângând după ce a ratat medalia de bronz în finala la sol de la Jocurile Olimpice ca urmare a contestaţiei echipei Statelor Unite ale Americii, ea spunând printre lacrimi că se întâmplă „cam multe”.

Ea a subliniat însă că nu contestă decizia arbitrilor. „Mi-este ruşine pentru că am mai şi urcat acolo sus. Îmi pare rău, pentru că aş fi putut duce din nou România pe podium la gimnastică. A fost… Staţi să-mi aleg cuvintele. A fost o finală la care nu mă aşteptam. În primul rând am plâns două zile încontinuu până acum pentru că am ajuns în finală şi m-am gândit că mai bine plâng înainte de finală… şi când am văzut că am făcut cel mai bun exerciţiu de la această competiţie, am fost foarte mândră de mine. Şi sunt în continuare. Când am văzut că sunt pe trei m-am gândit că duc din nou România pe podium la Olimpiadă la gimnastică. Şi apoi a fost decizia arbitrilor să schimbe chestia asta. Cam multe se întâmplă”, a spus Bărbosu, care fost depăşită de în clasament în urma contestaţiei de americanca Jordan Chiles.

„Sunt dezamăgită de această decizie şi ştiu în inima mea că am făcut tot ce am putut. Ştiu că primul rezultat a fost… Nu vreau să trec peste calculele arbitrelor, dar ce este în inima mea este în inima mea şi vă daţi seama că mi-aş fi dorit mai mult să fie România pe locul trei decât tot America”, a adăugat Bărbosu.

Sportiva română Ana Maria Bărbosu s-a clasat pe locul patru la sol, luni, în concursul de gimnastică artistică din cadrul Jocurilor Olimpice de la Paris, în timp ce Sabrina Maneca-Voinea s-a clasat pe cinci.

Bărbosu a fost pentru câteva zeci de secunde medaliată cu bronz, însă americanca Jordan Chiles a depus contestaţie şi i s-a mărit nota, de la 13,666 la 13,766 astfel că a terminat pe poziţia a treia.

Sabrina Maneca-Voinea a făcut şi ea contestaţie pentru nota primită (13,700), dar aceasta a fost respinsă.

Medalia de aur a fost cucerită de brazilianca Rebeca Andrade, notată cu 14,166, în timp ce argintul a revenit americancei Simone Biles (14,133). Pentru Andrade este a doua medalie de aur din carieră, după cea din 2021, de la sărituri.

România nu a mai obţinut o medalie olimpică la gimnastică artistică din 2012 (Londra), când Sandra Izbaşa câştiga aurul la sărituri, Cătălina Ponor cucerea argintul la sol, iar echipa feminină a României lua bronz.

Echipa feminină de gimnastică a României a revenit după 12 ani la Jocurile Olimpice cu prilejul acestei ediţii. Gimnastele noastre s-au clasat pe locul 7 în finala pe echipe, Ana Maria Bărbosu pe 17, iar Amalia Ghigoarţă pe 22 la individual compus, Sabrina Maneca-Voinea pe 8 la bârnă şi pe 5 la sol, iar Ana Bărbosu pe 4 la sol.

PARIS 2024. Ana Bărbosu cu un exercițiu artistic a fost aplaudată zgomotos. Coregrafia sa a fost apreciată. Românca a primit 13,700 (5,800, 8,000, penalizare 0,100) și s-a instalat pe poziția a doua. Simone Biles a avut un execițiu extrem de acrobatic, a ieșit de două ori din covor, dar a fost aplaudată minute în șir. A primit 14,133 și a depășit-o pe Ana, fiind pe poziția a doua după Andrade. Sabrina Maneca Voinea a încheiat cu un zâmbet. ”Ce talent are România”, a exclamat cea care comentează în sală concursul. A primit 13,700 (5,900, 7,900, penalizare 0,100). Diferența a fost făcută între ea și Ana la nota de la execuție. A fost depusă o contestație pentru nota de la dificultate a Sabrinei, care a fost refuzată. Mai era o singură evoluție, cea a lui Jordan Chiles, care a primit 13,666, dar în urma unei contestații, ea a primit 13,766, fiindu-i modificată nota și urcând pe poziția a treia după Andrade și Biles. România pierde astfel medalia de bronz. Ana Maria Bărbosu și Sabrina Voinea locul 4 și 5, cu aceeași notă – 13.700.

PARIS 2024, gimnastică artistică: Sabrina Maneca Voinea, locul 8 în finală la bârnă, după ce a căzut de două ori. 

Gimnasta Sabrina Maneca Voinea s-a clasat, luni, pe locul 8 în finală la bârnă, după ce a căzut de două ori de pe aparat, la Jocurile Olimpice de la Paris.

Sabrina Maneca Voinea a căzut de două ori de pe aparat şi a fost notată cu 11.733 pentru exerciţiul de la bârnă, cu care s-a clasat pe locul 8. În calificări, gimnasta a obţinut nota 14.000.

Noah Lyles, cel mai rapid om din lume! Victorie spectaculoasă pentru SUA la proba regină din atletism, de 100 de metri

Aurul olimpic a revenit sportivei Alice D’Amato (Italia, 14.366), iar pe podium au mai urcat Yaqin Zhou (China, 14.100) şi Manila Esposito (Italia, 14.000). Simone Biles, favorită la medalie, a căzut de pe aparat şi a primit nota 13.100.

La feminin, competiţia olimpică se încheie cu finala la sol, în care România va fi reprezentată, tot luni, de Sabrina Maneca Voinea (13.800 în calificări) şi Ana Maria Bărbosu (13.600).

În primele finale pe aparate medaliile de aur au fost câştigate de Simone Biles (SUA, sărituri) şi Kaylia Nemour (Algeria, paralele).

La individual-compus, medalia de aur a revenit gimnastei Simone Biles, care a câştigat aurul olimpic şi în competiţia pe echipe, în care România a revenit după 12 ani şi s-a clasat pe locul 7.

 

PARIS 2024 -tenis de masă: Viorel Filimon – Pentru mine a fost ultima competiţie ca antrenor / Bernadette Szocs – Nu voi renunţa însă la visul meu cel mare. Mai am patru ani la dispoziţie şi sunt convinsă că într-o zi va deveni realitate

Antrenorul Viorel Filimon a declarat că pentru el Jocurile Olimpice reprezintă ultima competiţie în calitate de coordonator al lotului feminin de tenis de masă.

”Pentru mine a fost ultima competiţie ca antrenor. Dacă federaţia vrea să rămân să mai ajute, bine, dar îmi ajunge. Sper ca antrenorii care vor veni să facă mai mult decât am făcut eu. Prea repede am dat cu piciorul sansei pe care am avut-o acum, la această ediţie”, a spus antrenorul Viorel Filimon, la zona mixtă, după eliminarea echipei feminine în optimi la Jocurile Olimpice.

Citește și: Medalie de aur pentru barca de 8 plus 1 rame feminin a României la JO 2024

În ceea ce priveşte întâlnirea cu India, Filimon a afirmat că îşi asumă eşecul, dar că mai mult nu putea face, deoarece sportivul ”ţine paleta în mână”.  ”India este o echipă atipică, cu alte feţe de paletă şi mingile nu vin exact aşa cum se aşteaptă adversarul. Am prevăzut absolut tot, problema este însă că nu poţi face treaba asta, pentru că nu se pot rezolva într-o săptămână sau două. Este vorba de joc continuu, nu avem în România jucători de tipul ăsta, sunt foarte puţini în lume. La cupa mondială au condus pe China cu 2-0. Am mers pe ideea că Berni poate să scoată două meciuri şi că ori dublu, ori Samara, va scoate meciul. Am încercat să facem tot posibilul. Îmi asum formaţia. Sunt multe de spus, dar mă abţin. Jucătorii ştiu mai bine când să tragă concluzii. Pe undeva, cred că am avut o mare şansă, având în vedere că şi Germania are o jucătoare accidentată. Şi a picat şi a doua, deci aveam o mare şansă. Asta înseamnă că India va progresa uşor în semifinală. Îmi pare rău. Din punctul meu de vedere am încercat să fac orice. Zic eu că nu puteam să facem mai mult, decât ca fetele să joace.

Noi am zis să nu ajungem la 2-2, pentru că este rău. Dacă juca Diaconu în locul Samarei era cam acelaşi lucru şi ar fi rămas să joace Eliza meciul decisiv, dar nu mai apucam. Am mers pe ideea că având un om în primii 10 mondial în mare formă, ori ea ori dublu scot meciurile şi fiecare să scoată meciul. Deci, nici la dublu nu a mers suficient de bine. Şi la dublu au fost nişte discuţii, pentru că intenţia iniţială a fost asta, apoi nu a ieşit careva în evidenţă. Dacă e să dăm vina pe careva, mi-o asum eu, pentru că eu sunt de vină. Important este ca sportivii să înveţe ceva şi la competiţiile viitoare să arate într-adevăr valoarea. Pentru că paleta o ţin sportivii în mână. Şi dacă antrenorul îi spune să facă ceva şi el nu vrea, el e răspunzător. Aşa că poate să vină şi mama antrenorului şi tatăl antrenorului, dacă sportivul ăla nu poate răspunde la ce trebuie să facă acolo, degeaba”, a precizat Simion.

Elizabeta Samara s-a declarat extrem de dezamăgită, subliniind că la echipe România avea cele mai multe şanse. ”Când vii cu un scop, când eşti cap de serie numărul 4, nu vii doar să participi. Pentru asta am luptat trei ani de zile, pentru echipă. Să jungi cât mai sus individual, să capeţi punctajele individual, să poţi ajunge cap de serie la jocuri. Noi am sperat că din două meciuri, să iasă unul, să pot să intru eu la 1-1. Pentru că la 2-0 se ştia… Eu când am văzut că este scorul 2-0 am încercat să remontez, dar la 2-2 nu poţi spune că eram într-un dezavantaj, dar ea este o jucătoare experimentată, foarte bună. Asta a fost. Noi am încercat la dublu să jucăm cât s-a putut, dar nu am jucat de foarte mult timp împreună. Ce pot să zic, sunt dezamăgită. Pentru că în general la echipe sunt şansele cele mai mari. Nouă nu ne-a ieşit astăzi. Nu ne-a ieşit unul din primele două meciuri. Noi considerăm că am dat totul din noi, dar trebuia să ne iasă un meci acolo sus, ca să putem avem şanse”.

Pentru Bernadette Szocs, diferenţa la întâlnire cu India s-a făcut după primele două meciuri. ”Acolo ne-ar fi trebuit foarte mult unul dintre cele două meciuri, pentru că ştiam că va fi un meci foarte dificil împotriva lor. De fiecare dată am avut meciuri strânse. Din păcate nu ne-a ieşit, au condus cu 2-0 apoi, am încercat să revenim, dar ştiam că dacă ajungem la un 2-2 este dificil. Pentru că Manika Batra are mai multă experienţă decât Adina. Au mai şi jucat împreună nu de mult timp şi a învins-o, deci are un plus faţă de ea. Nu ar fi trebuit să ajungem acolo, este o dezamăgire foarte mare. Acum nu mai avem cum să dăm timpul înapoi. Din greşelile astea trebuie să învăţăm şi să încercăm data viitoare să avem 2-0 pentru noi. Sunt tare dezamăgită, nici nu pot exprima în cuvinte, încă nu realizez 100% ce s-a întâmplat, adică nu vreau să accept situaţia, chiar dacă deja s-a întâmplat. Am foarte multe de învăţat de aici de la Jocurile Olimpice de la Paris. Mă motivează, am o ambiţie în plus. Chiar nu am niciun regret faţă de ceea ce am făcut la aceste jocuri, pentru că am lăsat totul deoparte şi am făcut totul pentru tenisul de masă. Acum ştiu că trebuie să mă antrenez şi mai mult. Trebuie să acceptăm că am avut noi o zi mai slabă şi ele o zi mai bună. Eu nu voi renunţa însă la visul meu cel mare. Mai am patru ani la dispoziţie şi sunt convinsă că într-o zi va deveni realitate”, a precizat Berni.

Adina Diaconu crede că a dat ce a avut mai bun la meciul cu India. Astăzi ele au fost o echipă puternică, au jucat foarte bine în momentele cheie ale meciurilor. Eu am jucat meciul, dar la 2-2 cred că într-un meci ca acesta nimic nu este sigur. Cred că cheia meciului a fost setul al doilea, când am condus şi cred că dacă aş fi câştigat acel set ar fi fost altfel soarta meciului.

Am încercat să risc pentru că ştiam că stilul lor de joc este unul mai atipic. Şi dacă nu riscam eu să fac punct, risca ea. Este prima mea ediţie a Jocurilor Olimpice, acum îmi este greu să trag o concluzie, dar a fost experienţă frumoasă. Bineînţeles că sunt dezamăgită acum, am fi putu ajunge mult mai departe. Asta este, trebuie să ţinem capul sus şi să ne antrenăm cât mai bine până la următoarea ediţie a Jocurilor Olimpice”, a spus Diaconu.

Echipa feminină a României, cu Eliza Samara, Bernadette Szocs, Adina Diaconu, îşi încheie parcursul la Jocurile Olimpice de la Paris, în optimile de finală, după ce au fost învinse de India cu 3-2.

Paris 2024, atletism: Alin Firfirică s-a calificat în finală la aruncarea discului

Atletul Alin Firfirică s-a calificat, luni, în finala probei de aruncarea discului, la Jocurile Olimpice de la Paris.

Cea mai bună aruncare a atletului tricolor a măsurat 63.66 metri, cu care s-a clasat pe locul 11 la general pentru finala de 12. Cealaltă încercare reuşită a sa a măsurat 61.98 metri.  Tot luni, Andreea Mikloş s-a calificat direct în semifinale la 400 metri, cu cea mai bună performanţă personală – 50.54 secunde.

Rezultatele de până acum ale atleţilor români la JO de la Paris sunt: Andreea Elena Taloş – locul 10 în finală la triplusalt, Diana Ion – locul 13 triplusalt, Daniela Stanciu – locul 19, săritura în înălţime, Rareş Toader – locul 18, aruncarea greutăţii, Stella Rutto – locul 31, 3.000 metri obstacole.

La triplusalt, dar şi la lungime, a fost calificată şi Florentina Iuşco, suspendată însă de TAS după ce a fost depistată pozitiv la furosemid, un diuretic aflat pe lista interzisă a WADA.

Revenind la JO de la Paris, delegaţia atletică tricoloră îi mai include pe sportivii Delvine Relin Meringor şi Joan Chelimo Melly (maraton), Alina Rotaru-Kottmann (lungime), Alexandru Novac (aruncarea suliţei).

Paris 2024-lupte: Alin Alexuc Ciurariu, eliminat în primul tur la 130 kg

Sportivul Alin Alexuc Ciurariu a fost eliminat, luni, în primul tur al categoriei 130 kilograme, la lupte greco-romane.

Alexuc a fost eliminat de kazahul Alimkhan Syzdykov, scor 3-1. Luptătorul dinamovist s-a aflat la a patra sa prezenţă olimpică.

Spynews
Soția unui luptător celebru o face praf pe amantă, după mulți ani de tăcere. Cu dovezi, o pune la punct pe femeia cu care își împarte soțul / FOTO
Bzi.ro
Fiica Andreei Esca a făcut furori pe plajă! Alexia Eram a venit să se împace cu Mario Fresh
Fanatik.ro
Anunț important pentru clienții PPC, fostul ENEL, E.ON sau ENGIE. Este o schimbare majoră la tarifele din luna august
Capital.ro
Umilință supremă pentru unguri. Este lovitura finală pentru Ungaria
Playtech.ro
Antonia, în cea mai transparentă rochie! E mult prea FIERBINTE, a lăsat la vedere chiar TOT
DailyBusiness
SEACĂ FÂNTÂNILE DIN ȚARĂ! Oamenii primesc apă cu porția
Adevarul
De ce dieta keto poate distruge organismul. Avertismentul transmis de specialiști: „Risc de boli de inimă și accident vascular cerebral”
Spynews
Cine sunt cei doi tineri care au murit într-un cumplit accident pe DN2. Alin și Alexandra urmau să facă nuntă. Erau căsătoriți civil din luna iunie | FOTO
Spynews
Babană a tăiat rochia unei mirese la nuntă! De ce a recurs fostul concurent de la Chefi la cuțite la acest gest / VIDEO
Evz.ro
Așa se face borșul de casă. Rețeta originală
Ego.ro
Imaginile pe care Carmen Iohannis NU le-ar vrea publice! Cum arată când nu este în ținuta oficială
Prosport.ro
FOTO. Imagini incendiare cu cele mai frumoase sportive de la Jocurile Olimpice, care fac avere din site-urile pentru adulți
wowbiz.ro
Lavinia și Ștefan Bănică Jr., distanți în aeroport, ea cu brațul plin de răni. Avem imagini bombă
Cancan.ro
Simona Halep, devastată după ce a primit vestea cutremurătoare: 'Dumnezeu să-l odihnească în pace!'
Playsport.ro
Incredibil! Ce cadou îi face Țiriac lui Popovici după aurul câștigat la Jocurile Olimpice de la Paris
kanald.ro
Bogdan Vlădău și Gina Chirilă au divorțat! Ce mesaj a transmis fosta concurentă de la „Bravo, ai stil!” după încheierea celor șapte ani de mariaj
Capital.ro
Femeile, recrutate în armată. S-a dat ORDIN pentru cele de peste 25 de ani
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Ea l-a înnebunit pe Gigi Becali. Soțul ei s-a dus la Palat și l-a șocat pe miliardar
stirilekanald.ro
Cine e tânărul ucis în bătaie în fața unei săli de jocuri. A stat 6 zile în comă, după ce a fost confundat cu altcineva
substantial.ro
Reuniune a Miniștrilor de Externe ai OCI privind Asasinarea liderului Hamas și Tensiunile cu Israelul
MediaFlux
SUMA DUPĂ RECALCULARE! Poștașii aduc FLUTURAȘII de PENSIE
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!