Din sezonul competiţional 2013/2014, Damila s-ar putea numi Vâlceana, FC Progresul Vâlcea, FC Unirea Vâlcea, FC Viitorul Vâlcea sau FC Chimia 2013 Vâlcea, conform numelor propuse de club pentru sondajul ce va fi găzduit site-ul www.fcdamila.ro.
„Acestea sunt doar câteva variante de nume pe care le avem în vedere. Unele, precum SSV Vâlceana, Unirea, au o încărcătura istorică, iar Chimia este asociată de toţi cu performanta obţinută în anii ’70-’80 de fotbalul vâlcean, în timp ce celelalte exprimă o parte din valorile pe care noi ne bazăm. Nu excludem nicio altă variantă şi suntem deschişi la orice denumire. Decizia finală o vom lua după ce analizăm bine impactul acesteia în rândul publicului„, a declarat Lucian Munteanu, preşedintele clubului.
După cum relatează site-ul clubului, în urmă cu aproape 100 de ani, pe data de 18 decembrie 1912, la Rm. Vâlcea, un grup de tineri inimoşi, iubitori şi pasionaţi ai exerciţiului fizic şi sportului, elevi ai Şcolii Financiare, iar alţii ai Liceului de Băieţi Lahovari, îşi puneau semnătura peste actul constitutiv ce consemna pentru generaţiile care vor veni înfiinţarea în premieră pe aceste meleaguri încărcate de istorie, legendă şi continuitate, a primei structuri organizatorice botezând-o SSV (Societatea Sportivă Vâlceană). Pe lângă practicarea exerciţiului fizic sub formă de drumeţii şi excursii, tinerii SSV-işti trec în regulamentul de funcţionare al structurii organizatorice recent înfiinţate şi practicarea atletismului, dar şi a fotbalului.
În 1947, din cauza condiţiilor politice din ţara noastră, SSV-ul îşi schimbă titulatura în CSMV (Clubul Sportiv Muncitoresc Vâlcea). Din cauza transformărilor ce apar în ţara noastră structurile sportive îşi schimbă rapid denumirile. Astfel, în 1951 Asociaţia Sportivă emblematică a Râmnicului va fi numită Flamura Roşie. În 1953 Unirea Rm. Vâlcea. În 1958 Şantierul Naţional Govora, iar în 1964 Oltul Rm. Vâlcea. În sfârşit, în 1965 apare pe firmamentul sportului românesc Clubul Sportiv Chimia Rm. Vâlcea, denumire emblematică a industriei chimice din municipiul care începea să se dezvolte. Echipa de fotbal s-a constituit în oraşul Râmnicu Vâlcea în anul 1946 sub denumirea Vâlceana şi a activat în Divizia C. După o perioadă fără rezultate notabile, dar cu mai multe schimbări ale denumirii (Unirea 1962, Oltul din 1966) echipa preia în 1967 numele Chimia, al combinatului din localitate. În 1973, echipa a realizat cea mai mare performanţă din istoria sa, câştigând Cupa României, după o finală împotriva formaţiei Constructorul Galaţi. În sezonul următor, 1973-74, Chimia a reuşit promovarea în Divizia A, dar s-a menţinut un singur an A doua promovare în eşalonul de elită al României a fost obţinută în 1978, iar apoi a evoluat neîntrerupt până în 1987, cea mai bună clasare fiind în sezonul 1981-1982, locul opt. Chimia a cunoscut un declin continuu apoi, retrogradând până în liga a patra, iar în 2004 s-a desfiinţat.
Damila, la prima sa participare în liga a II-a, a terminat pe locul 3 în Seria a II-a, în stagiunea trecută.