Victor Ciutacu, la podcastul România TV, despre o eventuală carieră politică: „M-am gândit de 2-3 ori, dar de furat nu știu să fur, și nici nu am de gând să mă apuc că mi-e că mă arestează ăștia până mă învăț”

Victor Ciutacu, în exclusivitate la podcastul moderat de Ionuţ Grigore, vorbeşte despre jurnalistul "controversat", fenomenul bărbaţilor în fustă şi fragila legătură dintre presă şi politică. Nu rataţi 90 de minute de dezvăluiri, cu ceva faulturi, cartonaşe galbene, dar cu un scor pozitiv la final.
Filip Stan
05 aug. 2024, 21:01
Victor Ciutacu, la podcastul România TV, despre o eventuală carieră politică:

Victor Ciutacu a fost confundat adesea în propria emisiune, Punctul Culminant de la România TV, cu premierul Ciolacu, astfel că Ionuţ Grigore i-a ridicat mingea la fileu pentru a vorbi despre tentaţia unei cariere politice, mai ales când o viaţă întreagă ai stat faţă-n faţă atât cu greii momentului, cât şi cu efemerii vieţii politice.

„Vai de capul meu, eu v-aș mai lipsi ca premier sau președinte, în rest le-ați avut pe toate. De gândit, m-am gândit de vreo două – trei ori. Da, am fost consilier de ministru, de doi miniștri, dar n-am fost pe linie politică în niciuna dintre cele două legături, ba dimpotrivă. Cât eram la Ministerul Privatizării, eram singurul din conducerea, hai să spunem mai mult sau mai puțin restrânsă a prăvăliei în care nu eram membru de partid. Și nici în vremea PSD-ului, a lui Năstase, când lua tot, pe oricine și orice. Deci nu, am avut, recunosc, niște discuții, întotdeauna venite din partea cealaltă, niciodată nu m-am cerut. Pentru că nu mă văd capabil să mă văd condus de unul mai prost decât mine, iar politica nu e o structură democratică, democratic e procesul electoral.

O prăvălie numită partid politic nu este o structură democratică, este o structură de tip militar, doar că sunt ei îmbrăcați ei în civil. În esență, șeful decide și tu execuți, nu mă văd capabil de chestia asta. Tocmai de asta nu am luat niciodată foarte în serios. Da, am avut propuneri concrete, am avut de la cele mai mari două partide din România propuneri de a intra în structurile lor, cu poziții oferite, de la parlamentar până la… Eu nu vorbesc decât de lucrurile concrete care s-au petrecut și pe care le-au spus alții înainte mea, pentru că nu-mi place să vorbesc. Din moment ce am vorbit cu un om și a rămas numai între noi doi, chit că l-am refuzat, oferta, mă rog, din punctul meu de vedere, nu există pentru public. Pot să-ți spun de oameni care au confirmat. Spre exemplu, Crin Antonescu m-a sunat când era faimosul USL care a câștigat toate județele acestei țări, la momentul ăla de inflexiune în lupta anti-băsistă, când s-a făcut faimosul USL și au câștigat toate alegerile”, spune Victor Ciutacu la podcastul România TV, moderat de Ionuţ Grigore.

EXCLUSIV Victor Ciutacu, despre moguli, alegeri în politică şi în viaţă: „Da, am avut oferte concrete şi tentante de la președinții ambelor partide care alcătuiesc acum coaliția de guvernământ”

„Au luat 76%, cât dracu au luat, și m-a sunat Crin, cu care eram amic, cum eram și cu Ponta și cu toți, și mi-a zis ‘Prietene, alege-ți un loc, oriunde, în orice județ, din partea mea’. Făceau listele pe din două atunci, că a fost jumate-jumate, unul punea Crin, unul punea Ponta. Și mi-a spus: ‘Tu pune unde vrei’. Am zis, prietene, nu. În primul rând, când i-am spus l-a umflat și râsul. Încă nu se măriseră salariile cum trebuie la parlamentari. I-am spus că am salariul mai mare în televiziune decât aș avea în Parlament, de furat nu știu să fur, și nici nu am de gând să mă apuc că mi-e că mă arestează ăștia până mă învăț și, în al doilea rând, i-am spus, și Crin a confirmat discuția asta, că altfel nu aș fi făcut-o eu public, i-am spus: ‘Spune-mi tu sincer, tu mă vezi pe mine subordonatul tău sau al lui Victor?’ Și l-a umflat râsul pe Crin și a zis: `Bă, ca să fiu foarte sincer, nu’. Zic: `Bănuiesc că nu vreți să mă puneți președinte de partid, nu?’ Eu totuși îmi cunosc limitele, eu nu mă văd, Dumnezeule, președinte de partid, președinte de țară. Șef de Guvern. Deși, cum să-ți spun, când văd ce hal de oameni ajung prin Guvern și în general prin funcțiile alea, cred că aș face față fără probleme. Nu m-aș face de râs și nici n-aș da cu finanțele țării de pământ, dar nu mă văd încorsetat într-o astfel de strucutură. Ziceam că sunt tânăr, să mai treacă timp. Am 54 de ani, mai am 10 ani și mai bine și ies la pensie. Aveam 30 de ani, aveam 40 de ani și ziceam stai să mai îmbătrânesc. Uite, mai trece o tură de alegeri fără mine sau, mă rog, trece cu mine în studio”, a mai spus Victor Ciutacu.

Citeşte şi

EXCLUSIV. Marcel Ciolacu, interviu-eveniment cu Victor Ciutacu. Ce a spus premierul despre candidatul PSD la prezidenţiale: „Eu sunt ferm convins că voi avea contracandidaţi”

 

 

Spynews
Soția unui luptător celebru o face praf pe amantă, după mulți ani de tăcere. Cu dovezi, o pune la punct pe femeia cu care își împarte soțul / FOTO
Bzi.ro
Fiica Andreei Esca a făcut furori pe plajă! Alexia Eram a venit să se împace cu Mario Fresh
Fanatik.ro
Amendă fabuloasă pentru toți posesorii de câini și pisici din România. Este interzis să faceți așa ceva
Capital.ro
Mașinile interzise în trafic. Vehiculele diesel, fără drept de circulație. S-a pus termen 2 ani
Playtech.ro
Antonia, în cea mai transparentă rochie! E mult prea FIERBINTE, a lăsat la vedere chiar TOT
DailyBusiness
LOVITURĂ DURĂ PENTRU VITEZOMANI! Toate mașinile vor fi dotate cu asta
Adevarul
De ce dieta keto poate distruge organismul. Avertismentul transmis de specialiști: „Risc de boli de inimă și accident vascular cerebral”
Spynews
Cine sunt cei doi tineri care au murit într-un cumplit accident pe DN2. Alin și Alexandra urmau să facă nuntă. Erau căsătoriți civil din luna iunie | FOTO
Spynews
Babană a tăiat rochia unei mirese la nuntă! De ce a recurs fostul concurent de la Chefi la cuțite la acest gest / VIDEO
Evz.ro
Victor Ciutacu, în politică! Răspunsul la care nimeni nu se aștepta
Ego.ro
Imaginile pe care Carmen Iohannis NU le-ar vrea publice! Cum arată când nu este în ținuta oficială
Prosport.ro
FOTO. Imagini incendiare cu cele mai frumoase sportive de la Jocurile Olimpice, care fac avere din site-urile pentru adulți
wowbiz.ro
Lavinia și Ștefan Bănică Jr., distanți în aeroport, ea cu brațul plin de răni. Avem imagini bombă
Cancan.ro
Ce rentă viageră va încasa David Popovici după ce se va retrage. E asigurat pentru tot restul vieții!
Playsport.ro
Incredibil! Ce cadou îi face Țiriac lui Popovici după aurul câștigat la Jocurile Olimpice de la Paris
kanald.ro
Primele declarații ale Nadiei Comăneci și ale Ecaterinei Szabo, după ce Anei Bărbosu i s-a retras medalia de bronz: „Trebuie să fii deasupra lor cu 10 puncte. Fiindcă suntem români”
Capital.ro
Statul vrea banii românilor. Sunt obligați să plătească. Marcel Boloș: Fentează statul
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Ea l-a înnebunit pe Gigi Becali. Soțul ei s-a dus la Palat și l-a șocat pe miliardar
stirilekanald.ro
Cine e tânărul ucis în bătaie în fața unei săli de jocuri. A stat 6 zile în comă, după ce a fost confundat cu altcineva
substantial.ro
Curtea Supremă a SUA respinge încercarea statului Missouri de a opri sentința lui Trump
MediaFlux
DONALD TRUMP e în PERICOL! Kamala Harris face ANUNȚUL
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!