Plaja din Italia care te lasă fără bani în portofel. Cât costă să stai o zi cu picioarele în nisip: „Am dat 1.200 de euro în 2 zile. Doar șezlongurile sunt 280 euro”

Plaja din dreptul complexului Le Cinque Vele din Salento este considerată cea mai scumpă plajă din Italia. Turiștii care vor să se bucure de o experiență exclusivistă trebuie să plătească prețuri pe măsură.
Alina Costache
05 aug. 2024, 21:45
Plaja din Italia care te lasă fără bani în portofel. Cât costă să stai o zi cu picioarele în nisip: „Am dat 1.200 de euro în 2 zile. Doar șezlongurile sunt 280 euro”
Plaja din Italia care îți face gaură în portofel

Jurnaliștii de la publicația Corriere della Sera au testat plaja faimoasă din Salento, complexul Le Cinque Vele fiind considerat unul dintre cele mai scumpe din Italia, conform unei analize Codacons.

Cinque Vele Beach Club din Marina di Pescoluse este cel mai scump astfel de complex din Italia conform ultimei cercetări Codacons. Aici, un separeu pentru două persoane în „zona exclusivă” costă, în luna august, 652 euro. Prețul include paturi king-size, prosoape de plajă din bumbac, fructe și șampanie, dar și „serviciu concierge și butler”.

Citește și: Cât te costă să faci plajă pe cearşaf la mare. Scoţi din buzunar mai mulţi bani decât dacă ai opta pentru şezlong

Jurnaliștii itaieni nu au optat pentru cea mai scumpă opțiune, pentru că nu și-au permis, așa că s-au mulțmit cu ceva mai ieftin, dar tot scump. O umbrelă și două șezlonguri în „zona de relaxare”, în prima limie, rezervate cu o seară înainte online, costă 124,20 euro în loc de 276. Reducerea este menită să umple cele 64 de umbrele și cele șase gazebouri ale Clubului. Fondatorul și directorul Alessandro Andrea Stivala nu vrea să audă de cuvântul „reducere”.

„Este o variație de preț calculată de algoritmul nostru pentru a asigura ocuparea”, spune el, potrivit stiridiaspora.ro.

Discount-ul a fost unul benefic, întrucât la finalul zilei au fost ocupate 46 de umbrele și 5 separeuri.

„Noi, cu reducere, am cheltuit 145,80 euro pentru trei șezlonguri și o umbrelă. Sincer, am fost sfătuiți prost: accesul la mare nu este ușor”, se plânge Attilio, un carabinier de 38 de ani, stabilit în Veneto cu soția sa și fiul lor adolescent.

Bărbatul se plânge de pietrele de pe mal, care fac ca accesul în apă să fie extrem de dificil fără încălțăminte specială de apă. Apa tulbure din cuaza vântului adaugă la nemulțumirea generală.

În schimb, o familie din Milano, care a ocupat un gazebo în zona exclusivă și o umbrelă în zona de relaxare, s-a declarat mulțumită și spune că în două zile a cheltuit 1.200 de euro.

„Nu suntem aventuroși, aici avem restaurant, dușuri calde și reci, parc verde, spa și parcare. Ne-au oferit chiar și șampanie. Dacă vrei să cheltuiești mai puțin, poți merge în altă parte: la Otranto, un gazebo costă un sfert. Prețul este adecvat serviciului: angajații trebuie să fie plătiți”, spune clienta mulțumită.

Citește și: Prețuri de neconceput în Vama Veche! Suma uriașă pe care trebuie să o scoți din buzunar pentru un masaj de 30 de minute pe plajă

Prânzul se ia doar cu rezervare pe plaja din Italia

Pentru prânz, rezervarea este obligatorie. În restaurant, cele 10 mese sunt ocupate în special de familii cu copii mici, majoritatea străini. La mesele mai mici se află cupluri și persoane singure. Jurnaliștii italieni au comandat tagliolini cu scoici și pesto de fistic, un platou de fructe și o sticlă de apă, pentru care au plătit în total 38,50 euro.

Walter și Natalie, însoți de fiica lor, au cheltuit 260 de euro pentru prânz, ei venind din Franța.

„Toți numesc această zonă Maldivele din Salento. Când am ajuns, parcarea era goală. Nu am avut rezervare, am plătit 120 de euro”, explică Walter.

Emanuela, o preofesoară din Sassuolo care a venit cu soțul ei, directorul unei fabrici de ceramică, și cele trei fiice, a plătit 120 de euro pentru două umbrele și patru șezlonguri în a patra linie, aceasta fiind și ultima.

„Prețurile sunt comparabile cu cele din Cervia și Milano Marittima”, spune ea, adăugând că nu mers și la spa, deoarece „sunt doar două piscine mici”.

Sofia și Guerrino, un cuplu format dintr-un bancher și o profesoară, au plătit 140 de euro pentru o umbrelă și două șezlonguri în primul rând.

„Ne-am prezentat azi dimineață, fără rezervare. Șezlongurile sunt mari și confortabile, cu saltea și prosoape din țesătură. Există mult spațiu între ele. Dar, boo! Nu am fi cheltuit niciodată dublu. Și pentru că astăzi apa este atât de proastă încât nici nu pot trimite un videoclip prietenilor mei: și-ar bate joc de mine”, spune femeia.

Spynews
Soția unui luptător celebru o face praf pe amantă, după mulți ani de tăcere. Cu dovezi, o pune la punct pe femeia cu care își împarte soțul / FOTO
Bzi.ro
Fiica Andreei Esca a făcut furori pe plajă! Alexia Eram a venit să se împace cu Mario Fresh
Fanatik.ro
Amendă fabuloasă pentru toți posesorii de câini și pisici din România. Este interzis să faceți așa ceva
Capital.ro
Mașinile interzise în trafic. Vehiculele diesel, fără drept de circulație. S-a pus termen 2 ani
Playtech.ro
Antonia, în cea mai transparentă rochie! E mult prea FIERBINTE, a lăsat la vedere chiar TOT
DailyBusiness
LOVITURĂ DURĂ PENTRU VITEZOMANI! Toate mașinile vor fi dotate cu asta
Adevarul
De ce dieta keto poate distruge organismul. Avertismentul transmis de specialiști: „Risc de boli de inimă și accident vascular cerebral”
Spynews
Cine sunt cei doi tineri care au murit într-un cumplit accident pe DN2. Alin și Alexandra urmau să facă nuntă. Erau căsătoriți civil din luna iunie | FOTO
Spynews
Babană a tăiat rochia unei mirese la nuntă! De ce a recurs fostul concurent de la Chefi la cuțite la acest gest / VIDEO
Evz.ro
Victor Ciutacu, în politică! Răspunsul la care nimeni nu se aștepta
Ego.ro
Imaginile pe care Carmen Iohannis NU le-ar vrea publice! Cum arată când nu este în ținuta oficială
Prosport.ro
FOTO. Imagini incendiare cu cele mai frumoase sportive de la Jocurile Olimpice, care fac avere din site-urile pentru adulți
wowbiz.ro
Lavinia și Ștefan Bănică Jr., distanți în aeroport, ea cu brațul plin de răni. Avem imagini bombă
Cancan.ro
Ce rentă viageră va încasa David Popovici după ce se va retrage. E asigurat pentru tot restul vieții!
Playsport.ro
Incredibil! Ce cadou îi face Țiriac lui Popovici după aurul câștigat la Jocurile Olimpice de la Paris
kanald.ro
Explicația surprinzătoare a clujencei care și-a închiriat apartamentul cu 8.000 de euro, pe durata festivalului UNTOLD: „Am scris un zero în plus”
Capital.ro
Statul vrea banii românilor. Sunt obligați să plătească. Marcel Boloș: Fentează statul
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Ea l-a înnebunit pe Gigi Becali. Soțul ei s-a dus la Palat și l-a șocat pe miliardar
stirilekanald.ro
Cine e tânărul ucis în bătaie în fața unei săli de jocuri. A stat 6 zile în comă, după ce a fost confundat cu altcineva
substantial.ro
Curtea Supremă a SUA respinge încercarea statului Missouri de a opri sentința lui Trump
MediaFlux
DONALD TRUMP e în PERICOL! Kamala Harris face ANUNȚUL
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!