În România, borșul se folosește foarte mult în ciorbe. Multe gospodine îl consideră un ingredient cheie în acest fel de preparate.
Borșul este bun pentru combatera anemiei, sinuzită, tuberculoză, indigestie, bronșită, astm oboseală cronică. El este bogat în vitaminele din complexul B, inclusiv vitamina B12, precum și minerale: calciu, seleniu, zinc, magneziu și te ajută să ai o digestie bună, potrivit evz.ro.
Citește și: Acreală de corcodușe pentru ciorbe. Rețetă mănăstirească, bogată în vitamina C: „Este o alternativă la borș”
Pentru a prepara borș de casă ai nevoie de următoarele ingrediente:
Într-un borcan de sticlă de 5 litri se pun huștele se adaugă apă caldă( cât mai multă) și se lasă peste noapte. A doua zi se pune apă fierbinte peste amestec. Se amestecă bine cu o lingură de lemn, se acoperă cu o farfurie și se lasă la cald să se acrească 1-2 zile. Cu cât este mai cald în spațiul de depoziate al borcanului, cu atât se acrește mai repede borșul.
Pentru culoare se pot pune câteva felii de sfeclă roșie. De asemenea, pentru aromă se pot adăuga și câteva frunze de leuștean.