Război în Ucraina. Rusia a atacat din nou Kievul cu rachete şi drone VIDEO

Apărarea ucraineană a anunţat că a doborât patru rachete ruseşti în regiunea Kiev şi 15 drone în regiunea Mîkolaiv.
Filip Stan
06 aug. 2024, 17:04
Război în Ucraina. Rusia a atacat din nou Kievul cu rachete şi drone VIDEO
Kremlinul acuză Kievul că ar fi încercat asasinarea lui Vladimir Putin cu două drone. ”Un atac terorist planificat”

Război în Ucraina. Apărarea ucraineană a doborât două rachete de tip Iskander-M sau două rachete balistice nord-coreene de tip KN-23, două rachete de croazieră de tip Kh-59 şi 15 drone de atac lansate de Rusia în noaptea de luni spre marţi, anunţă marţi pe Telegram Forţele Aeriene ucrainene, relatează Reuters.

Mai multe explozii au răsunat la Kiev luni seara, au declarat Reuters martori, după declanşarea unei sisrene de alertă, iar autorităţile au anunţat interceptarea unor rachete.

Rusia a lansat în total patru rachete de tip skander-M sau rachete balistice de tip KN-23, anunţă Forţele Aeriene ucrainene, fără să precizeze ce s-a întâmplat cu două care nu au fost distruse.

Alertă mondială: Iranul a decis că va ataca Israelul! Temeri legate de izbucnirea unui război sângeros. UPDATE: Tarom suspendă zborurile în zonă

Guvernatorul regiunii Kiev, Ruslan Kravcenko, a anunţat că nu au fost lovite în mod direct infrastructuri rezidenţiale sau critice.

Fragmente au spart geamuri ale unui bloc locuit, au avariat un sediu de birouri şi două staţii de alimentare cu carburant în regiune, a precizat el.

Şeful Administraţiei Militare Kiev Serghii Popko a anunţat că, potrivit unor informaţii preliminare, nu s-au înregistrat pagube sau victime.

Unităţi de apărare antiaeriană operau în capitală în regiunea Kiev, au precizat pe Telegram autorităţi din Kiev.

Guvernatorul regiunii Mîkolaiv (sud) a anunţat că Forţele Aeriene au distrus 13 drone de tip Shahed deasupra acestei regiunii.

Aceste atacuri au cauzat trei indendii care au fost stinse. Ele au avariat trei clădiri rezidenţiale, un centru de recreere şi sediul unor utilităţi.

RĂZBOI ÎN UCRAINA. Cel puţin cinci răniţi la Harkov într-un atac rus cu rachetă de tip Iskander. Maşini şi clădiri avariate

Cel puţin cinci persoane au fost rănite marţi într-un atac rus cu rachetă la o clinică medicală de la Harkov, în nord-estul Ucrainei, anunţă guvernatorul Oleg Sînegubov, relatează Reuters.

Biden și Netanyahu au purtat discuții despre ”noi desfășurări de trupe americane defensive” în Israel

Rusia a tras rachete balistice de tip Iskander în acest atac, marţi dimineaţa, acuză pe Telegram Sînegubov.

Zeci de maşini, clădiri rezidenţiale şi clădiri administrative au fost avariate în atac, anunţă el. Un incendiu a izbucnit în centrul Harkovului în urma atacului rus, au anunţat autorităţile locale.

Rusia bombardează intensiv Harkovul, situat la mai puţin de 30 de kilometri de frontieră, de la începutul invaziei, în februarie 2022.

Pe de altă parte,. Rusia anunţă marţi că a respins o tentativă a unei incursiuni a armatei ucrainene în regiunea Kursk, situată la frontieră, în urma mai multor operaţiuni de acest fel revendicate în ultimele luni de către o grupare de combatanţi pro-Kiev.

Militari din armata ucraineană au efectuat ”tentative de străpungere” în districtele Sudjan şi Korenevski, anunţă guvernatorul interimar al regiunii ruse Kursk Aleksei Smirnov.

Guvernatorul regiunii ucrainene Sumî, Oleksii Drozdenko, le-a cerut marţi dimineaţa locuitorilor să ţină cont de alerte aeriene şi să rămână în adăpost.

Mai multe incursiuni ale unor combatanţi înarmaţi în Rusia au avut loc de la invazia rusă a Ucrainei, în februarie 2022.

Acestea au fost revendicate în mai multe rînduri de către Legiunea Libertăţii Rusiei şi Corpul Voluntarilor Ruşi, grupări care se prezintă ca alcătuite din combatanţi ruşi pro-Kiev, clasate drept ”organizaţii teroriste” de către Moscova.

Ministerul rius al Apărării a revendicat marţi cucerirea unui nou sat în estul Ucrainei, continuându-şi astfel o înaintare lentă pe front împotriva unui adversar mai puţin echipat şi mai mic numeric.

Forţele ruse ”au eliberat satul Tîmofiivka (…) în cursul unor operaţiuni active”, anunţă într-un raport zilnic ministerul.

Această localitate se află în districtul oraşului Pokrovsk, ţinta armatei ruse.

Şeful Statului Major rus Valeri Gherasimov a vizitat poziţii controlate de către trupele sale în regiunea ucraineană Doneţk (est), anunţă ministerul.

Spynews
Laura Cosoi, primul interviu după ce a devenit mamă pentru a patra oară. Frumoasa prezentatoare TV s-a întors deja pe platourile de filmare / VIDEO
Bzi.ro
Fiica Andreei Esca a făcut furori pe plajă! Alexia Eram a venit să se împace cu Mario Fresh
Fanatik.ro
Patru zodii cărora Dumnezeu le pune mâna-n cap după 8 august. Schimbări benefice, oportunități, dar și surprize pentru acești nativi
Capital.ro
Interzis pentru șoferii români. N-ai voie să împrumuți mașina. Faci 5 ani închisoare
Playtech.ro
Antonia, în cea mai transparentă rochie! Are un posterior prea obraznic, a lăsat la vedere chiar TOT
DailyBusiness
TOȚI ȘOFERII TREBUIE SĂ ȘTIE ASTA! Schimbări în Codul Rutier
Adevarul
„Ilegalii“, cei mai îndrăzneți spioni ai Rusiei și misiunea lor de un secol de a infiltra Occidentul
Spynews
Cine este și cum arată soția lui Adrian Nartea, Alina Ferinceac. Imagini de colecție cu cei doi
Spynews
Împăcați, dar pe ascuns! Cum au încercat Bianca Drăgușanu și Gabi Bădălău să fenteze paparazzii! I-am prins la întoarcerea din escapada secretă /VIDEO SAVUROS
Evz.ro
Ce salarii aveau Nicolae și Elena Ceaușescu. Surpriză! Ce făceau cu banii
Ego.ro
Imaginile pe care Carmen Iohannis NU le-ar vrea publice! Cum arată când nu este în ținuta oficială
Prosport.ro
FOTO. Imagini incendiare cu cele mai frumoase sportive de la Jocurile Olimpice, care fac avere din site-urile pentru adulți
wowbiz.ro
Imagini dureroase cu Nicu Covaci în sicriu. Trupul neînsuflețit al artistului a fost depus la Filarmonica din Timișoara
Cancan.ro
Christian Sabbagh o face PRAF pe Anca Țurcașiu, după ce a refuzat să facă o poza cu fiica lui: „Bătrână legendă cu un puștan”
Playsport.ro
IMAGINI BOMBĂ! Cum au fost surprinși Ianis și Elena Hagi în luna de miere! Au apărut imaginile
kanald.ro
Triplă crimă în București! O mamă și doi copii au fost uciși cu bestialitate într-un bloc din Sectorul 2! Principalul suspect este un membru al familiei
Capital.ro
Se montează obligatoriu pe vehicule. Guvernul a dat ordin. Amenzi din 1 septembrie
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Ea l-a înnebunit pe Gigi Becali. Soțul ei s-a dus la Palat și l-a șocat pe miliardar
stirilekanald.ro
Cum au murit, de fapt, Alexandra și Alin! Sfâșietor ce a filmat camera de bord
substantial.ro
Joe Biden laudă alegerea guvernatorului Tim Walz ca partener al Kamalei Harris pentru Casa Albă
MediaFlux
LOTIVURĂ pentru TRUMP! CUTREMUR în ALEGERI din cauza DOSARULUI PENAL
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!