Rețeta din 1969 a tocineilor moldovenești. Dacă ai ajuns prin Nordul Moldovei cu siguranţă ai gustat acest preparat specific zonei: tocinei din cartofi. Nu sunt nici chiftele, nici turtiţe. Se numesc simplu tocinei și sunt foarte gustoși. În unele locuri se servesc cu smântână şi presăraţi cu zahăr.
Citește și: Rețetă de salată de vinete cu ardei copți. Ingredientul secret care o face extrem de gustoasă
Ingrediente:
Mod de preparare
Se curăță cartofii, se spală, se dau prin răzătoarea mare și se storc ușor de zeamă. Se rade cașcavalul. Se amestecă bine cartofii cu cașcavalul ras, ouăle și sarea, potrivit reteteistorice.ro.
Se ia câte o lingură din această compoziție și se pun grămăjoare în tigaie, în ulei fierbinte (fiecare grămăjoară se turtește un pic cu dosul lingurei să capete o formă plată). Se rumenesc frumos pe ambele părți.
Când sunt gata, se pun pe platou și se servesc cu smântână. Poftă bună!
Ingredientul secret care se adaugă peste porumbul fiert. Acesta este apreciat în multe culturi pentru gustul său dulceag și textura crocantă. De asemenea, este o sursă bună de fibre alimentare, vitamine din complexul B (B1, B3 si B6), minerale (magneziu, potasiu) și contribuie la o digestiei sănătoasă.
Pentru a adauga un plus de savoare, știulete se unge cu puțin unt, iar deasupra se presară sarea. Apoi, se acoperă cu un ștergar timp de câteva minute, pănă se mai răcește puțin. Cu acest truc simplu, porumbul fiert va deveni incredibil de gustos, iar untul va adăuga o textură mătăsoasă.
Rețeta pentru porumbul fiert este simplă. Ai nevoie de următoarele ingrediente: porumb, sare și unt. În perioada de post, untul poate fi înlocuit cu ulei de măsline.
Alegerea porumbului este un pas esențial. Asigură-te că alegi un porumbul proaspăt, tânăr, cu boabe ferme și pline de ”lapte”. Începeți prin curățarea porumbului de frunze și de mătase. Pentru o curățare ușoară, tăiați capetele știuleților, iar frunzele vor fi mai ușor de îndepărtat.